Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Η φωτογραφία της Ημέρας, στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου με τον Νεαπόλεως Βαρνάβα.


Αποκλειστικό Βίντεο -- Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μέσα στα αποκαϊδια της Βοιωτίας,



δείτε το βίντεο Εδώ   
Αυτό το οδοιπορικό μας δεν είναι σαν τα άλλα.  Δεν δείχνει την ομορφιά του τόπου μας. Δείχνει πως κατανταει η αμέλεια του ανθρώπου την ομορφιά του τόπου μας που τόσο αγαπάμε. Γιατί? γιατί κάποιος από αμέλεια (ελπίζουμε) να φέρει όλη αυτή την καταστροφή. Γιατί να μην υπακούει τους κανόνες της πυροσβεστικής? Γιατί να προσέχει όταν φυσάει? Γιατί να φτάσουμε στο σημείο να καεί η μισή Βοιωτία και μετά να λέμε όλοι κρίμα!!!
Χίλιες φορές κρίμα! Για την γη, για το περιβάλλον , για την ομορφιά, για τα ζωντανά που κάηκαν, για τους ανθρώπους που έχασαν γη και εργασία, για τους ανθρώπους που παραλίγο να χάσουν τα σπίτια τους, για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που πάλευαν 2 μέρες και νύχτες με τις φλόγες.

Ανεμοστρόβιλος με αποκαΐδια στο δρόμο Λιβαδειάς Διστόμου.



Έναν ''εντυπωσιακό'' ανεμοστρόβιλο με αποκαΐδια από την μεγάλη και καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την Βοιωτία, δημιούργησε χθες η δύναμη και το ''παιγνίδισμα'' του ανέμου.
Παρασκευή απόγευμα στον ορίζοντα μεταξύ Διστόμου και Λειβαδιάς, κοντά στον ΧΥΤΑ στους Τσουκαλάδες: Ήταν ο ίδιος άνεμος που έσπρωξε προχθές τις φλόγες σε μια ξέφρενη πορεία ολέθρου απειλώντας χωριά και πόλεις και καταστρέφοντας περιουσίες αγροτών, κτηνοτρόφων, επαγγελματιών. Την παραξενιά της φύσης - κάτι σαν δέηση
στον Θεό να μην ξανασυμβούν τέτοιες καταστροφές πουθενά - αιχμαλώτισε με τον φακό του ο Διστομίτης ερασιτέχνης φωτογράφος - και σμηνίας αεροπόρος (ΟΒΑ) στην ΔΑΚ Αντικύρας μέχρι αύριο! - Στέλιος Δ.Τερζίδης.



από:  Εδώ  
 






Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για το ἀγαλμα του Κολοκοτρώνη , από το Γραφείο Τύπου του ΥΠ.ΠΟ.Α. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση.

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, από το Γραφείο Τύπου του ΥΠ.ΠΟ.Α. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«΄Εχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την εκτέλεση των  εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης της φθοράς του αγάλματος του Θ. Κολοκοτρώνη και της μαρμάρινης βάσης του, (έργο του γλύπτη Λ. Σώχου), στο Ναύπλιο.
Πιο συγκεκριμένα, με εντολή του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, την εβδομάδα αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο κλιμάκιο αρμόδιων στελεχών του Υπουργείου πραγματοποίησε αυτοψία στο Πάρκο Κολοκοτρώνη στη συγκεκριμένη  πόλη και διευθέτησε ορισμένες από τις βασικές τεχνικές προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για να αρχίσουν οι σχετικές εργασίες.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος συντήρησης και αποκατάστασης έχει ήδη εξασφαλισθεί και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών έχει καθορισθεί από τους ειδικούς στους τέσσερεις μήνες.
΄Οπως προβλέπεται από το νόμο, η μελέτη συντήρησης –αποκατάστασης θα υποβληθεί προς έγκριση στο αρμόδιο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων  στις αρχές Σεπτεμβρίου.»

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Πινδάρεια 2013 Φωτογραφίες-BINTEO.

από: Εδώ  

Τα Πινδάρεια συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία στην πόλη της Θήβας. Κάθε βράδυ στην κεντρική πλατεία της Θήβας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με χορευτικά εκθέσης φωτογραφίας και άλλα πολλά. Αξίζει να επισκεφτείτε την πόλη της Θήβας να γευτείτε το νόστιμο γουρουνόπουλο και να διασκεδάσετε σε αυτό το πολιτιστικό γεγονός.
Φωτορεπορτάζ εδώ

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Έκκληση δημάρχου Λιβαδειάς για ζωοτροφές στη Βοιωτία



από: Εδώ
Έκκληση σε παραγωγούς τριφυλλιού και κτηνοτρόφους της περιφέρειας Στερεάς να αποστείλουν ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους που επλήγησαν στη Βοιωτία κάνει ο δήμαρχος Λιβαδειάς Ν. Παπαγγελής.

Η χθεσινή πυρκαγιά κατέστρεψε τις ζωοτροφές στα ποιμνιοστάσια και τεράστιες χορτολιβαδικές εκτάσεις με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν τα ζώα που διασώθηκαν. Τα τηλέφωνα για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν είναι: 22613 50801 , 50802 και 6974 360 263 και 6936 93 10 10.
lamiastar.gr