Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Φρούριο το Ναύπλιο για την δίκη εγκληματικής οργάνωσης με 22 μέλη.

 Σε φρούριο μετατράπηκε τμήμα της παλιάς πόλης του Ναυπλίου και οι δρόμοι γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας για τις ανάγκες της εκδίκασης 22 μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.
Από νωρίς το πρωί σήμερα ύστερα και από εντολή του Εισαγγελέα Ναυπλίου στους γύρω δρόμους από το Δικαστικό Μέγαρο απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων ενώ αυστηροί σωματικοί έλεγχοι γίνονταν σε όσους εισέρχονταν στο κτίριο.
15  ΡΟΜΑ, ηλικίας από 22 έως 48 ετών μέλη της σπείρας συνελήφθησαν στις 10.11.2014 , κατά τη διάρκεια ταυτόχρονων αστυνομικών επιχειρήσεων, σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στην Αργολίδα, την Αττική, την Κορινθία και την Ημαθία,, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου.
Όλοι οι συλληφθέντες αποτελούσαν μέλη πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που εμπλέκεται σε σωρεία ληστειών και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.
Στις αστυνομικές επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Ναυπλίου, Άργους, Ασπροπύργου και Βέροιας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, καθώς και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Οι παραπάνω συλλήψεις ηταν απόρροια εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, που είχε αποτυπωθεί σε σχετική ποινική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, μαζί με ακόμη 7 συνεργούς τους από το Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2013, διέπραξαν συστηματικά ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.
Οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε 6 ληστείες και 33 κλοπές – απόπειρες, σε οικίες, καταστήματα και επιχειρήσεις.
STUDIO B&G 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου