Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤA TOY.

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Ενσωματωμένη εικόνα 5
Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
  Ο Σύλλογος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αργολίδας , ο ‘’ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ‘’, σήμερα το πρωί έκοψε την βασιλόπιτά του στο πνευματικό κέντρο του ενοριακού ναού της Αγίας Ειρήνης στη Νέα Κίο παρουσία όλων των μελών, του  προέδρου της ΔΟΚΟΙΠΑΝ Ν. Αρματά, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Δημάρχο Ναυπλιέων Δ.Κωστούρο, αποστράτων αξιωματικών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, του αστυνομικού διευθυντή Αρκαδίας κ. Τριγώνης κα.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΙΝΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΙΟ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.

Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 στην κατάμεστη αίθουσα του  Πνευματικού Κέντρο της  Νέας Κίου,  πραγματοποιήθηκε Απονομή Επαίνων στους αριστεύσαντες μαθητές κατά το σχολικό έτος 2013 - 2014 και στους επιτυχόντες φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ (από τη Νέα Κίο και τον πρώην Δήμο Λέρνας).
Στην εκδήλωση  παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος ο οποίος μίλησε για τους Τρεις Ιεράρχες. Παρών ήταν κι ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος ,δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετοί Ιερείς.

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ναύπλιο: Μια γάτα χασμουριέται.

Μία γάτα σε περιοχή του Ναυπλίου απολαμβάνει ένα τεράστιο χασμουρητό μετά από το πρωινό ξύπνημα, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015.
STUDIO B&G 

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Άργος: Επιχείρηση διάσωσης αδέσποτων σκύλων από αρδευτικό κανάλι.

Επιχείρηση διάσωσης δύο μεγαλόσωμων σκύλων στήθηκε την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 από την πυροσβεστική υπηρεσία Άργους στην περιοχή του νοτίου περιφερειακού επαρχιακού δρόμου. Τα δύο μεγαλόσωμα σκυλιά για άγνωστο λόγο βρέθηκαν εγκλωβισμένα και υποσιτισμένα σε κανάλι του Αναβάλου από κάτοικο της περιοχής, ενώ είναι άγνωστο για πόσες μέρες βρίσκονταν εκεί. Στο σημείο έσπευσε όχημα με άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους με την βοήθεια φιλόζωων επιχείρησαν τον απεγκλωβισμό τους από το κανάλι.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΚΑΠΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ.

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΚΑΠΗ Ναυπλίου  έκοψε σήμερα Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015 το απόγευμα, ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος . Παρών ήταν ο πρόεδρος  του ΔΟΚΟΙΠΑΝ Ν. Αρματάς , ο αντιδήμαρχος Ρ.Μπαρού τα μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Ναυπλιέων, κα

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ναύπλιο: Χιόνια στα ορεινά με φόντο το Μπούρτζι.

Η καστρονησίδα Μπούρτζι στο Ναύπλιο με φόντο τα χιονισμένα βουνά της Αρκαδίας, Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015.

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Ναύπλιο: Βροχη και ομίχλη στην πόλη.

Η πόλη του Ναυπλίου όπως φαίνεται από ψηλά σκεπασμένη από πυκνή ομίχλη, 
 Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015. 
Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου έντονη ήταν η βροχόπτωση στην Αργολίδα.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Χειμωνιάτικες βόλτες στην Ελλάδα!

Κάποιοι δρόμοι είναι φτιαγμένοι για περπάτημα τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα! Είναι αυτή η εποχή του χρόνου με ιδιαίτερη γοητεία και απλότητα που στολίζει με μοναδικούς χρωματισμούς τη φύση την ώρα που εκείνη κοιμάται. Πεζόδρομοι με ιστορική και αρχαιολογική αξία, περαντζάδες δίπλα σε ποτάμια και λίμνες προσφέρουν ευχάριστες βόλτες ακόμα και μέσα στην πόλη.

η συνέχεια Εδώ

Ναύπλιο: Εμείς μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε!

Μία κεραμιδή γάτα παίζει με έναν αδέσποτο σκύλο σε τοποθεσία στη πόλη του Ναυπλίου σαν να είναι δύο φίλοι , Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015. Το δεδομένο πάντως να θέλει την γάτα αιώνιο εχθρό με τον σκύλο δεν ισχύει.

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Απόδραση στη Λακωνική Μάνη.




η συνέχεια Εδώ

Ναύπλιο: Μια ταμπέλα στην ύπαιθρο!

Μία ταμπέλα(Α)  πάνω σε δένδρο σε περιοχή του Ναυπλίου ,γράφει ‘’ ΜΗΝ ΧΕΖΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΩΑ’’ ενώ μία γάτα (Δ) κάθεται και κοιτά, 
Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015.
STUDIO B&G

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΕΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ.

Ενσωματωμένη εικόνα 1


Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.

Με την ευλογία της εκκλησίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2014 στο χώρο του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑΜΕΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ στην Αγία Τριάδα Μιδέας η τελετή της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Αργολίδας.

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ναύπλιο: Μέλισσα!

Μία μέλισσα μαζεύει τη γύρη από τα λουλούδια σε περιοχή του Ναυπλίου, 
Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015.
STUDIO B&G

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ναύπλιο: Μαργαρίτες!

Ένα κόκκινο σκαθάρι τρώει την γύρη από μία μαργαρίτα σε τοποθεσία στη πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015.
STUDIO B&G 

Ναύπλιο: Καλοκαιρία!

Ένας κωπηλάτης με το κανό του κάνει βόλτα στη παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015.  Καλοκαιρία  επικρατεί τις τελευταίες ημέρες  στην Αργολίδα.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Αργολίδα: Βοόλτα με τα Άλογα!

Μέλη του Ιππικού συλλόγου Άργους με τα άλογα τους πρόσφεραν μία βόλτα σε όσους ήθελαν στην παραλιακή Ναυπλίου Νέας Κίου. Σκοπός της δραστηριότητας αυτής ήταν η γνωριμία με το άλογο.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΡΑΚΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΄΄Η ΘΡΑΚΗ΄΄ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ.


Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 ο σύλλογος Θρακών Αργολίδος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ,στο εστιατόριο '' Φίλοιστρον '', στην πλατεία της Νέας Κίου (δίπλα στον Ι.Ναό της Παναγίας Θεομάνας). Με το καφεδάκι  και τις πίτες που έφεραν  οι κυρίες του συλλόγου αλλά και τα μέλη ,συζήτησαν διάφορα  θέματα που τους αφορούν , συνάμα έγινε και  ο απολογισμό του 2014. Κατά την συγκέντρωση  ο πρόεδρος του συλλόγου Πέτρος Νταλιάνης πρότεινε  διάφορες δραστηριότητες για το 2015. Την βασιλόπιτα ευλόγησε και έκοψε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Δημοσθένης Γάτσιος .

Λουλούδια...............του Χειμώνα...............


Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ναύπλιο: Πυκνή ομίχλη.

Η καστρονησίδα Μπούρτζι όπως φαίνεται  από την πυκνή ομίχλη που σκέπασε τη πόλη, παράγωγο εργοστασίων επεξεργασίας πυρήνα, από το κουκούτσι της ελιάς, στην Αργολίδα, 
Σαββάτο  17 Ιανουαρίου 2015.

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ναύπλιο: Κατσίκια!

Ένα κοπάδι κατσίκια σε τοποθεσία στην παραλία της  Αγίας Σωτήρας μεταξύ Ναυπλίου και Τολού, Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο, στην Αργολίδα, θυμίζοντας ανοιξιάτικο τοπίο.
STUDIO B&G

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ναύπλιο: Ψαρόβαρκα μαζεύει δίχτυα!

Μία ψαρόβαρκα στον Αργολικό Κόλπο έξω από το Ναύπλιο μαζεύει τα δίχτυα που είχε ρίξει για να πιάσει ψάρια, Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015.

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ναύπλιο: Λίγο πριν την Βροχή.

Η Ελληνική σημαία κυματίζει σε τοποθεσία στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο με φόντο τα πυκνά μαύρα σύννεφα της βροχής, Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015.

Ο ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟ ΕΣΠΙΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΦΡΑΦΙΕΣ.

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
 Το Ναύπλιο, επισκέφτηκε ο γιος του προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο και ανιψιός του Φιντέλ, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν. Ο Αλεχάντρο Κάστρο συνοδευόμενος από την σύζυγό του, από τον Πρέσβη της Κούβας  Οσβόλτο Κοβάτσο μετά της συζύγου του και ανδρών της προσωπικής του φρουράς,  επισκέφτηκε  στο  δημαρχείο Ναυπλιέων τον δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο.  Στην συνέχεια επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο του κάστρου  Παλαμιδίου. Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου του, «Το τίμημα της ισχύος- Η αυτοκρατορία του τρόμου», από τη New Star.

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ναύπλιο: Δυνατοί άνεμοι.

Την νύχτα της Κυριακής 11 Ιανουαρίου 2015  στο Ναύπλιο από τους δυνατούς ανέμους έπεσαν αρκετά  δέντρα από τα οποία ένα πλάκωσε και ένα σταθμευμένο ΙΧ . Στο λιμάνι της πόλης τα κύματα  από τον αέρα σκέπαζαν την προβλήτα. Νέο κύμα κακοκαιρίας με πολύ ισχυρούς ανέμους, βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της χώρας, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.
Η θερμοκρασία θα πέσει σε χαμηλά επίπεδα ενώ το κρύο θα είναι αισθητό σε πολλές περιοχές. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται  από την Τρίτη το βράδυ.

Ναύπλιο: Τεράστιο Πεύκο πλάκωσε αμάξι, πολλές φωτογραφίες.

Ένα μεγάλο πεύκο στην οδό Κύπρου στο Ναύπλιο έπεσε την Κυριακή το βράδυ 11 Ιανουαρίου 2015, από τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή από το απόγευμα και πλάκωσε ένα ΙΧ πολυμορφικό αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο  στο σημείο. 

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΆΡΓΟΥΣ.

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Ενσωματωμένη εικόνα 3

Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.

Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα  του έκοψε το περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού  Άργους σήμερα το βράδυ 11 Ιανουαρίου 2015.Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης  Β.Σιδέρης, ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Αργολίδας Ανδρέας Πραξιτέλους περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κα. Την βασιλόπιτα ευλόγησε και έκοψε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος.

Ναύπλιο:χτυπημένη χελώνα καρέτα καρέτα στην Παραλία.

Μία ακόμα χελώνα καρέτα –καρέτα βρέθηκε  χτυπημένη από ψαράδες στην παραλία της πόλης του Ναυπλίου να επιπλέει στη θάλασσα. Αμέσως ενημερώθηκε το Λιμενικό σώμα Ναυπλίου και υπάλληλοι του δήμου Ναυπλίεων  όπου άμεσα πήραν την χτυπημένη θανάσιμα χελώνα .

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Αργολίδα: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Ηλιοφάνεια και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας στην Αργολίδα.

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Αργολίδα: Τέταρτη ημέρα σε παγετό, πολλές φωτογραφίες.

Για τέταρτη ημέρα η θερμοκρασία έπεσε στους μείων πέντε  βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα να παγώσουν για ακόμα ημέρα τα πάντα. Ιδιαίτερο πρόβλημα θα  έχουν τα δένδρα με τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια στον Αργολικό κάμπο από τις παρατεταμένες χαμηλές θερμοκρασίες. Προβλήματα υπάρχουν στο επαρχιακό δίκτυο του Ναυπλίου και του Άργους από τον πάγο στο οδόστρωμα. Ολοκληρωτική αναμένεται και η καταστροφή στα οπωροκηπευτικα.

Ναύπλιο: Πανοραμική όψη!

Η πόλη του Ναυπλίου όπως φαίνεται κατά την δύση του ηλίου, με φόντο τα χιονισμένα βουνά της Κορινθίας, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015.
STUDIO B&G 

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Στην Κατάψυξη η Αργολίδα στους -5 η Θερμοκρασία, πάγωσαν και τα ποτάμια πολλές φωτογραφίες.

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ Η ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΣΤΟΥΣ -5 Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ - ΠΑΓΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ


 
Ισχυρός παγετός επικράτησε για ακόμα μία νύχτα στην Αργολίδα με το θερμόμετρο να φτάνει του -5 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με τον σταθμό της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στην Πυργέλα Άργους. Καρφωμένο στους ανάμεσα στους -4 και τους -5 βαθμούς έμεινε το θερμόμετρο όλη την νύχτα στον Αργολικό κάμπο, ενώ είναι εντυπωσιακό πως πάγωσαν ακόμα και τα νερά στο ποτάμι της Πάνιτσας στο Άργος. Οι ζημιές που έχει δημιουργήσει ο παγετός στις αγροτικές καλλιέργειες (εσπεριδοειδή και κηπευτικά) είναι μεγάλες και οι αγρότες βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής για τις ανακοινώσεις αιτήσεων αποζημιώσεων. Ακόμα και τα νερά της τεχνητής λίμνης στο πάρκο του Ναυπλίου όπου φιλοξενούνται πάπιες και κύκνοι, πάγωσαν από τον ισχυρό παγετό της νύχτας.

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΝΑΥΠΛΙΟ: CTENOMORPHODES CHRONUS - ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΝΤΟΜΟ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΛΑΔΙ.


Αυτό το παράξενο και πρωτόγνωρο έντομο που μοιάζει με κλαδάκι δέντρου βρέθηκε σε τοποθεσία στη παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015. Ανήκει στη τάξη εντόμων Phasmatodea ή Phasmatoptera. Η ονομασία προέρχεται από την ελληνική λέξη φάσμα phasma, που σημαίνει μια οπτασία ή φάντασμα και αναφέρεται στο εξαιρετικό καμουφλάζ αυτού του είδους.  Το συγκεκριμένο έντομο μιμείται το περιβάλλον τόσο αριστοτεχνικά που είναι δύσκολο να εντοπιστεί.