Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!

 Μία γερακίνα BUTEO BUTEO πετά πάνω από την παραλία της πόλης του Ναυπλίου με φόντο ένα κρουαζιερόπλοιο, 
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015.
STUDIO B&G

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΥΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

Μετωπική σύγκρουση σημειώθηκε το πρωί της 
Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου 2015 
στον επαρχιακό δρόμο Ναυπλίου Άργους ,στο ύψος της εισόδου του ξενοδοχείου Αμαλία.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΘΑΡΙ ΣΕ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΛΑΛΟΥΚΑ.

Επέμβαση με φαρμακευτικά σκευάσματα κάνουν από τις πρωινές ώρες γεωπόνοι και συνεργεία του Δήμου Άργους Μυκηνών σε φοινικοειδή στην τοπική κοινότητα Λάλουκα, που έχουν προσβληθεί από το κόκκινο σκαθάρι.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΡΥΝΘΑ!


Εργάτες δουλεύουν πυρετωδώς στην νέα ανασκαφή έξω από τα τείχη της  Τίρυνθας, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015. Συνεχίζονται οι εργασίες  ανασκαφής έξω από τα Κυκλώπεια τείχη της Τίρυνθας με σκοπό την ανάδειξη οικιών και διαφόρων σκευών από την εποχή του 12 αιώνα πχ. Την όλη επίβλεψη του έργου έχει η Άλκηστη Παπαδημητρίου διευθύντρια της  Δ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με έδρα το Ναύπλιο.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑ.

Μία μικρή χελώνα καρέτα βρήκε χτυπημένη στην παραλία της Καραθώνας ο Κωνσταντίνος  Πετρουλάς  ιδιοκτήτης  θαλάσσιων σπορ , 
Δευτέρα 28  Σεπτεμβρίου 2015. 

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΠΛΙ) Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.


Την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τον ζωγραφικό πίνακα του Δ.Τσόκου, Η δολοφονία Καποδίστρια, είχαν οι επισκέπτες του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος σήμερα Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου. Στα πλαίσια των ετησίων εκδηλώσεων τιμής και μνήμης στον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος Ι. Καποδίστρια, το Π.Λ.Ι συμμετέχει εκθέτοντας σε ειδική προθήκη το έργο του Διονυσίου Τσόκου «Η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια», ενώ επίσης εκθέτονται και προσωπικά του είδη όπως το γραφείο του αείμνηστου Κυβερνήτη! Στην έκθεση ξεναγήθηκαν από την Αγγελική Ρουμελιώτη υπεύθυνη των συλλογών του Π.Λ.Ι, το απόγευμα της Κυριακής, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων  Δ.Κωστούρος, ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Γκιόλας, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου και όλοι οι φιλοξενούμενοι που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις το διήμερο 26 και 27 Σεπτεμβρίου στο Ναύπλιο.

Μύρισε Κερκυρα το Ναύπλιο!

Στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων, στις 27 Σεπτεμβρίου 2015 στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών.

Φθινόπωρο…………..χωρίς πρωτοβρόχια δεν γίνεται…………..


Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκίνησαν στο Ναύπλιο οι ετήσιες εκδηλώσεις τιμής στον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια.

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου ξεκίνησαν τον Σάββατο οι ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων με την υποστήριξη, του Ναυπλιακού Ιδρύματος "Ιωάννης Καποδίστριας", του ΔΟΠΠΑΤ, του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας, στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2015 στο Ναύπλιο.

Φθινόπωρο……………άντε και Καλό Χειμωνα…………..



Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΡΓΟΣ: ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΥ (Γ ΕΘΝΙΚΗ)!

Ο Ιερέας πατέρας Βασίλειος Δέδες  τέλεσε τον Αγιασμό της ομάδας  της Γ’ Εθνικής ,  Παναργειακού την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015. Μετά το πέρας του Αγιασμού για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά ο Ιερέας  σουτάρισε  στο τέρμα της ομάδας . Παρόντες ήταν  παίχτες και η  διοίκηση  της ομάδας καθώς και αρκετοί φίλοι.  Ακολούθησε προπόνηση  μιας και την Κυριακή η ομάδα του Άργους αντιμετωπίζει  στην πρώτη αγωνιστική την ομάδα του Παμβουπρασιακού. Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Δουβίκας ευχαρίστησε όλους που παραβρέθηκαν στον Αγιασμό και ευχήθηκε για μία καλή ποδοσφαιρική χρονιά

Αρχαιολογικός περίπατος στη Βεργίνα

Βεργίνα – ο ήλιος της ανθρωπότητας
Στον νότιο μακεδονικό κάμπο, 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τη Θεσσαλονίκη, στις υπώρειες των Πιερίων Ορέων, έγινε το 1977 μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις όλων των εποχών. Ήρθε στο φως η πόλη των αρχαίων Αιγών, η πρώτη πρωτεύουσα του μακεδονικού βασιλείου.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Μια σύγχρονη παιδική χαρά ανακατασκευάζεται στο Ναύπλιο.

Έργο γενικής αναμόρφωσης της παιδικής χαράς στην οδό Μεθάνων ξεκίνησαν σήμερα συνεργεία του Δήμου Ναυπλιέων.
Σε πρώτη φάση κόβονται όλα τα δέντρα που βρίσκονταν μέσα στην παιδική χαρά καθώς ηταν ακατάλληλα και άκρως επικίνδυνα και θα αντικατασταθούν με άλλα.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ!


Ενσωματωμένη εικόνα 1
Φθινοπωρινή ισημερία από την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα, σηματοδοτώντας έτσι την αστρονομική έναρξη του φετινού φθινοπώρου, ενώ αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει η άνοιξη. Στην ισημερία, σε όλο τον κόσμο, η νύχτα και η μέρα έχουν περίπου την ίδια διάρκεια.Στη συνέχεια, στο βόρειο ημισφαίριο, η μέρα θα μικραίνει και η νύχτα θα μεγαλώνει, ώσπου η νύχτα θα φθάσει στο ζενίθ της κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΗ ΑΝΤΙΚΑΣ TOUR AMIC ΗELLAS!

Στο Ναύπλιο βρέθηκαν  οι πιλότοι μέλη της Λέσχης touramical που πραγματοποιεί ταξίδια σε όλο τον κόσμο με αυτοκίνητα αντίκες τύπου ράλι, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015. Τα μέλη της Λέσχης, γνωστής σε όλο τον κόσμο, πραγματοποιούν ένα ταξίδι στην Πελοπόννησο και τελικό προορισμό την Αθήνα στις 24 Σεπτεμβρίου. Οι  120 συμμετέχοντες του Διεθνούς αγώνα Touramical, που λόγω διεξαγωγής του στην Ελλάδα μετονομάστηκε σε Tour Amic'Ellas,  ξεκίνησαν από τις Βρυξέλλες και οι ομάδες συναντήθηκαν στον Άραξο  παρέλαβαν τα οχήματα τους και ξεκίνησαν τον αγώνα, φτάνοντας  στο Ναύπλιο . Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν γραφικές διαδρομές μέσα από μαγευτικά τοπία και αρχαιολογικούς χώρους . 

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.


 Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος σας προσκαλεί στις ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, που διοργανώνει ο Δήμο Ναυπλιέων με την υποστήριξη, του Ναυπλιακού Ιδρύματος "Ιωάννης Καποδίστριας", του ΔΟΠΠΑΤ, του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας, στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2015 στο Ναύπλιο.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΥ.


Για μίση και πλέων ώρα έκλεισε ο δρόμος προς Λυγουριό στο ύψος των Πυργιωτίκων του Δήμου Ναυπλιέων από πτώση ενός τεράστιου κυπαρισσιού που έπεσε στην μέση του δρόμου κλείνοντας και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ ΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ.


Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα σε πολλές περιοχές της Αργολίδας με πλημμυρισμένους δρόμους , χαλάζι και πτώσεις δέντρων. Σε αρκετά σημεία στην πόλη του Ναυπλίου δημιουργήθηκαν προβλήματα από πλημμυρισμένους δρόμους κυρίως στην Ενδεκάτη και τους γύρω δρόμους από τα φρεάτια που βούλωσαν από φερτά υλικά και τον μεγάλο όγκο των νερών, ενώ συνεργεία του Δήμου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στους δρόμους για ξεβουλώσουν τα φρεάτια.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Νησιά για χαλάρωση!


Κάθε ένα από τα αμέτρητα ελληνικά νησιά έχει τον δικό του χαρακτήρα. Υπάρχουν νησιά κοσμοπολίτικα και νησιά ερημικά. Υπάρχουν νησιά με εντάσεις, με πάρτι όλο το εικοσιτετράωρο και νησιά για οικογένειες. Υπάρχουν νησιά ιδανικά για θαλάσσια σπορ και εξτρίμ δραστηριότητες και άλλα με καλλιτεχνική αύρα. Και υπάρχουν βέβαια και νησιά για χαλάρωση.

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΙΒΕΛΟΥΛΑ!

Μία κόκκινη Λιβελούλα σε τοποθεσία στην παραλία της Καραθώνας στην πόλη του Ναυπλίου, Σαββάτο 19 Σεπτεμβρίου 2015. 
Οι λιβελούλες είναι τα έντομα που ανήκουν στην υπόταξη Ανισόπτερα, η οποία εντάσσεται στην τάξη οδοντόγναθα. 

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ!

Λουόμενοι απολαμβάνουν το μπάνιο τους στα καταγάλανα νερά της παραλίας Καραθώνας στην πόλη του Ναυπλίου, Σαββάτο 
19 Σεπτεμβρίου 2015.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΕΡΡΥ ΗΓΚΛΕΤΟΝ.

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αναγόρευσε  σε επίτιμο διδάκτορα τον Καθηγητή Τέρρυ Ήγκλετον (Terry Eagleton), κριτικό της λογοτεχνίας και θεωρητικό του πολιτισμού με παγκόσμια αναγνώριση.O Τέρρυ Ήγκλετον είναι επιφανής βρετανός διανοούμενος, ιρλανδικής καταγωγής. Έχει γράψει πάνω από 50 βιβλία θεωρίας, κριτικής και, επίσης, λογοτεχνίας και θεάτρου, αρκετά από τα οποία έχουν μεταφραστεί  στα ελληνικά και σε πολλές άλλες γλώσσες.

Λίμνη Κουρνά.

Μια και μοναδική

Στα γεωγραφικά όρια δυο νομών (Χανίων και Ρεθύμνου), ελάχιστα χιλιόμετρα από τη θάλασσα και κυκλωμένη από χαμηλούς λόφους, βρίσκεται η μόνη φυσική λίμνη με γλυκό νερό της Κρήτης.


η συνέχεια Εδώ

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΤΟ ΑΛΟΓΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ!

Αλογάκι της Παναγίας σε στάση προσευχής σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015.
Τα Μαντώδη (Mantodea) ή οι Μάντισσες είναι μία τάξη εντόμων που αποτελείται από περίπου 2.200 είδη τα οποία χωρίζονται σε 9 οικογένειες. 

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ!

Ενα αλογάκι της Παναγίας κάθεται σε λουλούδι σε τοποθεσία στην παραλία της Καραθώνας στην πόλη του Ναυπλίου, 
                                                        Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΑΥΠΛΙΟ:ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ!

Ένα μικρό ιστιοφόρο στην παραλία της  Καραθώνας στην πόλη του Ναυπλίου, 
Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015.   
Άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδος. 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ ολοκλήρωσαν την 15 Σεπτεμβρίου 2015, ένα έργο που αποτελεί κόσμημα για την πόλη μας.

Ενημερωτικές πινακίδες για τους δημότες και τους επισκέπτες του Ναυπλίου τοποθετήθηκαν στο Κυβερνείο του Καποδίστρια και στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΑΣΠΡΟΚΩΛΙΝΑ ( EARED WHEATEAR)!

Μία ασπροκωλίνα κάθεται σε βράχο σε τοποθεσία στην Καραθώνα Ναυπλίου, 
Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015. 
Πρόκειται για έναν καλοκαιρινό επισκέπτη  σε μέτριους αριθμούς. Η Ασπροκωλίνα είναι κοινή στο ανοιξιάτικο πέρασμα που αρχίζει λίγο αργότερα από του Σταχτοπετρόκλη.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην συλλογή ρουχισμού για τους πρόσφυγες που πραγματοποίησε ο Οίκας.

Ο Οίακας Ναυπλίου ανταποκρινόμενος στην έκκληση της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών της Κω, για την συλλογή και αποστολή ειδών ρουχισμού και πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που φτάνουν καθημερινά στο νησί, πραγματοποίησε συλλογή ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο EUROPA 2 στο Ναύπλιο

Το κρουαζιερόπλοιο EUROPA 2 με σημαία Μάλτας βρίσκεται αρόδο ανοιχτά του λιμανιού της πόλης του Ναυπλίου.
Το πλοίο με χωρητικότητα 600 επιβάτες προέρχεται από το λιμάνι της Ραβένας στην Ιταλία και εκτελεί πρόγραμμα κρουαζιέρας στο Αιγαίο.

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΕΝΤΟΜΟ ΜΑΖΕΥΕΙ ΓΥΡΗ!

Ενα έντομο μαζεύει γύρη από λουλούδια σε τοποθεσία στην Αρια Ναυπλίου, 
Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015.

Με μεγάλη επιτυχία το “Αφιέρωμα στα 50 χρόνια Ελληνικής μουσικής και χορού 1900-1950’’ στην Αγία Τριάδα (Μέρμπακα).

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας, διοργανώσαν το βράδυ της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου  εκδήλωση με θέμα: “Αφιέρωμα στα 50 χρόνια Ελληνικής μουσικής και χορού της περιόδου 1900-1950’’.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας και την παρακολούθησε πολύς κόσμος από την Αγία Τριάδα και τις γύρω περιοχές

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ HIPPARCHIA ARISTAEUS!

Μία πεταλούδα κάθεται πάνω σε λουλούδι σε τοποθεσία στην παραλία της Καραθώνας στην πόλη του Ναυπλίου, 
Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015.
STUDIO B&G

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΚΟΤΣΥΦΙΑ!


Ένα ζευγάρι κοτσύφια σε τοποθεσία στην παραλία του Αγίου Νικολάου στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015. To κοτσύφι (επιστημονικό όνομα Turdus merula) είναι ένα είδος πουλιού της τάξης στρουθιόμορφα που αναπαράγεται στην Ευρώπη, Ασία, Βόρεια Αμερική και στην Ωκεανία, στην οποία εμφανίστηκε πρόσφατα. Έχει ένα αριθμό υποειδών τα οποία ζουν σε διάφορα μέρη του πλανήτη, ενώ κάποια ασιατικά υποείδη θεωρούνται διαφορετικά είδη. Ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος, το κοτσύφι μπορεί να είναι ενδημικό ή μεταναστευτικό είδος.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΙΨΙΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ Ο ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ

Με ένα μοναδικό σκίτσο που  προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση  ,ο σκιτσογράφος Γιάννης Αντωνόπουλος έφερε κοντά  τον  μακαριστό παπά-Στρατή, τον προστάτη των προσφύγων της Μυτιλήνης, και το μικρό παιδάκι τον  Αϊλάν,  από την μαρτυρική Συρία, που πνίγηκε προσπαθώντας να φθάσει με την οικογένεια του  στην Κω.
Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του παπα-Στρατή και του μικρού Αιλάν , ο σκιτσογράφος Γιάννης  Αντωνόπουλος  ,χάρη στο  μαγικό πενάκι του , τους έφερε μαζί .

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ Ο ΙΣΘΜΟΣ THΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και οι εθελοντικές οργανώσεις του Νομού  , την Τρίτη 01/09/2015 συμμετείχαν ε όλοι μαζί εθελοντικά για να αλλάξουν την εικόνα του Ισθμού, της μοναδικής πύλης της Πελοποννήσου (βάψιμο, καθαρισμός των κιγκλιδωμάτων της γέφυρας). Ο Ισθμός είναι κάτι μοναδικό και έτσι αναβαθμίζουμε την Τουριστική προβολή του.

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΖΑΡΓΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ!

Μία ζαργάνα στην παραλία της Kαραθώνας στην πόλη του Ναυπλίου, 
Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015. 
Η ζαργάνα ή βελονίδα είναι ένα πελαγικό ψάρι της οικογένειας των βελονίδων που ζει σε θαλάσσια και υφάλμυρα ύδατα του Ατλαντικού Ωκεανού, της μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Το ψάρι κολυμπάει κοντά στην επιφάνεια του νερού.

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΠΛΑΤΑΝΙ!


Πλατάνι σε τοποθεσία στην περιοχή Αγίου Ιωάννου στην Καραθώνα, 
Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015. 
Ο Πλάτανος είναι γένος ιθαγενών δέντρων του βορείου ημισφαιρίου. Οι υποκατηγορίες του είδους αυτού ανήκουν στην οικογένεια των Πλατανοειδών.

ΓΕΡΑΚΙNA ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΡΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.

Μία  Γερακίνα το είδος Buteo Buteo  καταδιώκει  κοράκια  σε τοποθεσία στην παραλία του Αγίου Νικολάου στην πόλη του Ναυπλίου, 
Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου  2015.  

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ.

Εικόνες από την παραλία της Καραθώνας κατά την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου , 
                                                           Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015.