Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΑΡΓΟΛΙΔΑ "ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ" ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΣΙΝΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.


 
Ένα τεράστιο χταπόδι έφτιαξε ο Πολιτιστικός σύλλογος Τολού, σε συνεργασία με το δημοτικό σχολείο Τολού από κουτάκια αναψυκτικών στα πλαίσια του προγράμματος  πράσινες πολιτιστικές διαδρομές, Πέμπτη 26 Μαΐου 2016.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας σε συνεργασία με την Α' Βάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Νέας  Κίου, και φορείς της περιοχής στα πλαίσια του προγράμματος "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" πραγματοποιεί εκδηλώσεις στον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης. 
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 και θα συνεχιστούν και το Σάββατο 28 Μαΐου .  θέμα των εκδηλώσεων ήταν   «Αναγνωρίζουμε τη χλωρίδα στην αρχαία Ασίνη». Η εκδήλωση περιλάμβανε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, με ταυτόχρονο εντοπισμό και αναγνώριση της χλωρίδας της περιοχής.
 Οι συμμετέχοντες περιηγούνται στον αρχαιολογικό χώρο, προσπαθούν να αναγνωρίσουν είδη φυτών και συζητούν για τη διαχρονική σημασία τους, έχοντας ως πληροφοριακό υλικό καρτέλες που τους μοιράζονται. Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο Πολιτιστικός σύλλογος Τολού, σε συνεργασία με το δημοτικό σχολείο Τολού, φύτευσε φυτά της ελληνικής φύσης σε επιλεγμένο από την  Αρχαιολογική υπηρεσία χώρο. 
Με τη δράση αυτή η Εφορεία Αρχαιοτήτων στοχεύει  στη γνωριμία των μαθητών και των πολιτών με τον αρχαιολογικό χώρο, επισημαίνοντας τη διαχρονικότητά του, όπως καθορίστηκε από την ιδιαίτερη γεωγραφική του θέση, καθώς πρόκειται για έναν χώρο με μια διαχρονική πορεία στο χρόνο, από την Πρωτοελλαδική εποχή (3η χιλιετία π.Χ.) έως και το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
STUDIO B&G 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου