Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Μαγική βραδιά στην Αρχαία Ασίνη με αφιέρωμα στους συνθέτες Θεοδωράκη, Μαρκόπουλο και Χατζιδάκι.

Με την 35μελή ορχήστρα «Abassadors» της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρτέμιδος Σπάτων ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις Αύγουστος και Μνημεία που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, και Περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπλιέων (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.
Η ορχήστρα «Abassadors»  παρουσίασε ένα πρόγραμμα- αφιέρωμα στους συνθέτες Θεοδωράκη, Μαρκόπουλο, Χατζιδάκι.
Αυτή τη δύσκολη για όλους μας εποχή αναζητήσαμε στην καρδιά των σημαντικών αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της περιοχής μας καταφύγιο και διέξοδο. Με την προσφορά μουσικών εκδηλώσεων χωρίς εισιτήριο φιλοδοξούμε να χαρίσουμε στους δημότες και τους επισκέπτες της περιοχής τη δυνατότητα της ψυχικής ανάτασης αλλά και μια ξεχωριστή προσέγγιση των τόπων που διατηρούν την ιστορική μνήμη και προβάλλουν την πολιτιστική μας κληρονομιά. Η κοινωνικοποίηση τον πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Ναυπλιέων είναι κοινή, τόνισε ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος
Η διοργάνωση του Δήμου Ναυπλιέων "Αύγουστος και Μνημεία", σε πέντε διαφορετικούς αρχαιολογικούς χώρους, (Ασίνη, Τίρυνθα, Παλαμήδι, Ακροναυπλία και Μιδέα) σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, φιλοξενεί ποικίλες εκδηλώσεις που θα ομορφύνουν τα καλοκαιρινά μας βράδια, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να απολαύσουν στιγμές δημιουργίας και πολιτισμού, βραδιές γεμάτες με μουσική.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης συνεχίζεται έως τις 24 Αυγούστου με τις εκδηλώσεις:
Αρχαιολογικός χώρος Τίρυνθας • Ώρα: 21:00
Μίμης Πλέσσας - Στέφανος Κορκολής. ΣΕ ΔΥΟ ΠΙΑΝΑ
Κάστρο Παλαμηδίου • Ώρα: 21:00
 Καλοκαιρινές Μουσικές Διαδρομές με πανσέληνο Πιάνο: Μίλτος Λογιάδης. Ακορντεόν: Χρήστος Ζερμπίνος
Άγιοι Ανάργυροι, Ακροναυπλία • Ώρα: 21:00
Η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία θα παρουσιάσει βυζαντινούς ύμνους. Χοράρχης: Μιχαήλ Μακρής
Ακρόπολη Μιδέας • Ώρα: 21:00
 Το Μουσικό Σχήμα Αργολίδας θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με μουσική και τραγούδια από το χθες στο σήμερα που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου