Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

lamiastar.gr: Αποχιονισμός σε Φθιώτιδα και Φωκίδα.

O Πύργος των Λαζαίων στην 'Ανω Μηλιά!



Ανάμεσα στους ιδρυτές της Μηλιάς, ήταν και η οικογένεια των κλεφταρματωλών Λαζαίων.Έζησαν και έδρασαν στην περιοχή για 150 χρόνια περίπου . Μάρτυρας της δράσης των, είναι τα ερείπια του ξακουστού πύργου στο πάνω μέρος του χωριού.
Οι Λαζαίοι έχτισαν ,στις αρχές του 17ου αιώνα, οχυρό πύργο λιθόκτιστο σε περίοπτη θέση με θολωτό ισόγειο όπου φύλαγαν τα πολεμοφόδια και τα τρόφιμά τους .Έμοιαζε με τους πύργους του Αγίου Όρους που ήταν ψηλοί με πολεμίστρες .Ο πύργος είχε υπόγεια έξοδο διαφυγής κοντά στον νερόμυλο που ήταν  λίγο πιο κάτω .Τα ερείπια του μύλου υπάρχουν και σήμερα .
Για όλο το φωτορεπορτάζ κάνετε κλικ Εδώ.

ΟΙ όμορφες φωτογραφίες..........................από Κακοπετριά της Κύπρου Συνέχεια!.............

Πέτρα του ανδρόγυνου
Ο θρύλος λέει ότι η πέτρα αυτή πλάκωσε νιόπαντρο ζευγάρι, που μετά τον γάμο του, ακολουθώντας την παράδοση, έκανε τον τελετουργικό γύρο της πέτρας.

Καταρράτκης του ανδρόγυνου



Παραδοσιακά σπίτια στην παλιά Κακοπετριά

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ όμορφες φωτογραφίες..........................από Κακοπετριά της Κύπρου!......................

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ: ΑΓΑΠΗΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΛΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΟΥ ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΣΥΧΝΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΑ ΝΕΡΑ... ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ... (ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ , .... J)

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Φανταστικές εικόνες......................................με καιρικά φαινόμενα!...............................................

 Η άγρια ομορφιά της φύσης!



Για όλες τις φωτογραφίες κάνετε κλικ Εδώ.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ο Χριστός είναι το ΠΑΝ


Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου Κονταριώτισσα Κατερίνης
Μέσα στο Χειμώνα κόντρα στο Βαρδάρη κι Απέναντι στον Χιονισμένο και Παγωμένο Όλυμπο, εάν αυτό το Τριαντάφυλλο δεν είναι Θαύμα τότε τι είναι;
nikolaos

28 Ιανουαριου 2012

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Φανταστικές...................................χειμωνιάτικες εικόνες!..................................


Χειμωνιάτικες για τους λάτρεις του χιονιού και όχι μόνο!
Για όλες τις όμορφες φωτογραφίες κάνετε  κλικ Εδώ .

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Απίθανες..........................γέφυρες απ' όλο τον κόσμο!.........................




Υπάρχουν πολλές γέφυρες σε όλο τον κόσμο αλλά κάποιες από αυτές ξεχωρίζουν για την κατασκευή τους είτε για την επικινδυνότητα τους. Ελάτε να δούμε μερικές από αυτές!

Για να δείτε τις όλες γέφυρες κάνετε  κλικ Εδώ





Εκπληκτικές φωτογραφίες από απίθανα μέρη από την Κεφαλονιά και από όλο τον κόσμο

Μύρτος, Κεφαλονιά, Ελλάδα

Aiguill e du midi, Chamonix, Γαλλία

Δελφίνια και δελφινάκια από………………………….το delfinaki-sunset.blogspot.com/……………………. Θαυμάστετα………………….


δελφινάκι είναι! τι θα μας έβαζε Καρπούζια?

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Τι άλλο θα σκεφτού ………………………να Κλέψουν…..Έλεος………………………

Σήμερα το πρωί παρατηρήθηκε από πολίτες της πόλης του Ναυπλίου πως ένα
από τα 4 κανόνια που περιβάλλουν το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στο
Κεντρικό Πάρκο είχε αποκοπεί από τη βάση του και υπήρχαν εμφανή
σημάδια ρυμούλκησης του. Να σημειωθεί πως το κανόνι είναι, από
χρονολογία που αναγράφεται επάνω σε αυτό, είναι κατασκευασμένο το
1670.Οι υποψίες στρέφονται κυρίως σε αθίγγανους της περιοχής και σε
προσπάθεια να πωληθεί για χαλκός. Να σημειώσουμε πως έχει ενημερωθεί η
ασφάλεια Ναυπλίου και ο χώρος παρακολουθείτε στενά μέχρι την
αποκατάσταση του. Μήπως το επόμενο θα είναι το ίδιο το άγαλμα του
Κολοκοτρώνη??
Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Ευάγγελο Μπουγιώτη.

Μια φωτογραφία..................χίλιες λέξεις!.................................


Μια φωτογραφία... χίλιες λέξεις! από τον καθαρισμό της πυρπολυμένης  εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής το 1967.
Ευχαριστούμε την κ. Μαργαρίτα που μας την εμπιστεύτηκε!

Το κουκούλι!............................



Κάποια μέρα ένας άνθρωπος είδε το κουκούλι μιας κάμπιας, στο οποίο υπήρχε μία χαραμάδα από την οποία προσπαθούσε να βγεί μια μικρή πεταλούδα.... Περνούσε όμως ο καιρός και η πεταλούδα αδυνατούσε να ανοίξει την χαραμάδα για να βγει... Έτσι ο άνθρωπος αποφάσισε να την βοηθήσει. Με τον σουγιά του άνοιξε την χαραμάδα και η πεταλούδα αμέσως βγήκε... Αλλά το κορμάκι της ήταν αδύνατο, τα φτερά της βαριά και η πεταλούδα μπορούσε να κινηθεί με μεγάλη δυσκολία...

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Εκπληκτικές αεροφωτογραφίες............................από κόμβους αυτοκινητόδρομων! ............................................



Δείτε μια σειρά από όμορφες αεροφωτογραφίες των περίπλοκων κόμβων στους αυτοκινητόδρομο στο Τέξας από το βραβευμένο φωτογράφο Peter Andrew
Για όλες τις αεροφωτογραφίες κάνετε κλικ Εδώ
   
από:   http://xsefoto.blogspot.com/

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ο Άγιος Αθανάσιος

Στην είσοδο του οικισμού Άνω Μηλιά βρίσκονται τα ερείπια της κοιμητηριακής εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου .Πρέπει να χτίστηκε τον 18ο αιώνα και στην κατασκευή του ναού χρησιμοποιήθηκαν κίονες και οικοδομικά υλικά από παλαιοχριστιανικούς ναούς .Ο ναός είχε υπόγειο οστεοφυλάκιο το οποίο υπάρχει μέχρι σήμερα .
H εκκλησία είχε την ίδια τύχη με το χωριό της Μηλιάς .Μετά από διάφορες καταστροφές από τους Οθωμανούς τελικά ανατινάχτηκε από τους Ναζί το 1943 ,όταν κάηκε όλο το χωριό.



Σήμερα ο επισκέπτης ανάμεσα στα χαλάσματα  του ερειπωμένου μνημείου , μπορεί να δει τα απομεινάρια από τους αρχαίους κίονες .Για τους κατοίκους της Πιερίας είναι ένα μνημείο ειρήνης ,ελευθερίας , ιστορικής  μνήμης και πρέπει να διασωθεί για τις επόμενες γενεές . Περιμένουν από την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων , στην οποία ανήκει το μνημείο ,τις κατάλληλες ενέργειες για την ανάδειξή του .

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:" Η Μηλιά στη διαδρομή των αιώνων"
Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Μηλιάς Πιερίας "Οι Λαζαίοι"

Μια εικόνα 1000 λέξεις...


Η φωτογραφία μας σήμερα στη στήλη Μια εικόνα 1000 λέξεις... έρχεται από την Ινδία (Νέο Δελχί). Εκεί βλέπουμε ένα νεαρό αγόρι να φοράει τη μαθητική του στολή, την ίδια στιγμή που ο οδηγός κάνει κάποιες επιδιορθώσεις στη χειράμαξα του...

από :  http://glenti.blogspot.com/2012/01/1000-190112.html


Ποιο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο ελληνικής κατασκευής;



Το πρώτο, καταγεγραμένο, αυτοκίνητο ελληνικής κατασκευής

Ο Νίκος Θεολόγος, ένας Έλληνας που είχε ζήσει στις ΗΠΑ, δημιούργησε στην Αθήνα το πρώτο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων. Το 1919 σχεδίασε και κατασκεύασε ένα ελαφρό διθέσιο αυτοκίνητο με κινητήρα μοτοσικλέτας 750 cc. Μόνο ένα αυτοκίνητο αυτού του τύπου κατασκευάστηκε. Στη συνέχεια η εταιρεία κατασκεύασε διάφορους τύπους λεωφορείων και φορτηγών. Τα αμαξώματα κατασκευάζονταν με λαμαρίνες και ξύλο, ενώ το μηχανικά μέρη προέρχονταν από αυτοκινητοβιομηχανίες του εξωτερικού. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’20 ιδρύθηκαν και άλλα εργοστάσια κατασκευής και συναρμολόγησης οχημάτων όπως η «Πετρόπουλος» στη Θεσσαλονίκη, η «Τουρνικιώτης» στην Αθήνα και η «Μπουχάγιερ» στην Πάτρα.
και
http://delfinaki-sunset.blogspot.com/
 

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

H φωτογραφία που έχει συγκλονίσει το διαδίκτυο...


Μια πραγματικά συγκινητική φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Facebook συγκεντρώνοντας εκατοντάδες likes και shares αποδεικνύοντας πόσο ... μεγάλη είναι η δύναμη της αγάπης.

Η φωτογραφία δείχνει έναν άστεγο, καθισμένο στο πεζοδρόμιο και στην αγκαλιά του ένας σκυλάκος που κοιμάται. Ο άστεγος μάλιστα τον έχει κάτω που την κουβέρτα για να μην κρυώνει. Πρόκειται για μια από τις φωτογραφίες στις οποίες η εικόνα έχει τόση δύναμη ώστε τα λόγια να φαίνονται περιττά.

Ο ένας ζει για τον άλλον και αντιμετωπίζουν μαζί την ίδια κατάσταση, ότι δεν έχουν στέγη και αναγκάζονται να κοιμούνται στο δρόμο. Και μοιράζονται μια ξεχωριστή αγκαλιά.
από mediagate.gr  και http://nonews-news.blogspot.com/2012/01/h_20.html

Όταν η ομορφιά της φύσης...........................αντακλάται στο νερό!.................................



Για όλες τις φωτογραφίες κάνετε κλικ Εδώ

Ένας απίθανος..........................θαλάσσιος κόσμος!...........................................








και 
 

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Η άγρια ομορφιά που δημιουργούν..........................τα σύννεφα!...........................



Για όλες τις φωτογραφίες κάνετε κλικ Εδώ

Η σπηλιά..........................των χεριών..................................


Στη Σάντα Κρουζ της Αργεντινής υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από την περίφημη «Σπηλιά των Χεριών» και όχι άδικα! Γιατί όποιος πλησιάσει για πρώτη φορά κοντά στα βράχια θα αντικρίσει δεκάδες κατακόκκινα αποτυπώματα χεριών, που θυμίζουν λεπτομερές… γκράφιτι! Οι τοιχογραφίες, όμως, αυτές είναι πέρα για πέρα αληθινές και μάλιστα χρονολογούνται από το 8.000 π.Χ., όταν αυτόχθονες κάτοικοι της περιοχής χρησιμοποιώντας φυσικές χρωστικές ουσίες αλλά και ορυκτό αιματίτη άφησαν το… αποτύπωμά τους στα βράχια της σπηλιάς. Κίτρινες, κόκκινες, μπλε, λευκές και μαύρες παλάμες αλλά και διάφορα άλλα σχήματα, σχέδια, αναπαραστάσεις κυνηγιού κ.λπ. κοσμούν τις επιφάνειες, μαρτυρώντας τον πολιτισμό των προϊστορικών κυνηγών και προκαλώντας το ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών της περιοχής. Η «Σπηλιά των Χεριών» έχει ύψος 10 μέτρα και βάθος 24 μέτρα, ενώ από το 1999 αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ένα ακόμη από τα πολλά θαύματα που άφησαν πίσω τους οι άνθρωποι ανά τους αιώνες…
από:
http://epimeno5.blogspot.com/
και
http://delfinaki-sunset.blogspot.com/