Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Άνω Μηλιά Πιερίας…………………….Προσήλιο, η διαδρομή με τους καταρράκτες………………………….

Αυτή η διαδρομή είναι όπως λέει και το όνομά της προσήλια. Ξεκινάμε από τη βρύση "Φούρνος" και κατευθυνόμαστε δυτικά. Είναι ένας δασικός δρόμος μέσα σε πυκνό δάσος αγριοκαστανιάς και οξυάς , ο οποίος φτάνει σε 5χλμ πάνω από τη Μόρνα. Διαδρομή εύκολη για όλη την οικογένεια που μπορεί να γίνει και με αυτοκίνητο. Η θέα είναι καταπληκτική. Βλέπουμε  τις Καρυές, τα Φωτεινά, τον Παλιό Ζιάζιακο και ολόκληρο τον Όλυμπο. Στη διαδρομή  συναντούμε σπάνια αγριολούλουδα, άγριες φράουλες, μανιτάρια, θυμάρι και πολλούς μικρούς καταρράκτες.
 Η Άνοιξη και το Φθινόπωρο είναι οι πιο κατάλληλες εποχές να απολαύσουμε την όμορφη αυτή διαδρομή !
από :   Εδώ

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Η Θεσσαλονίκη ξαναχτίζει τον Λευκό Πύργο και πάει κατευθείαν για...............Γκίνες! ......................Eνας δεύτερος Λευκός Πύργος θα «ξεφυτρώσει» στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 31 Μαΐου, όχι όμως σαν τον ήδη υπάρχοντα, αφού ο... νέος θα είναι κατασκευασμένος από χάρτινα νούφαρα με τη μέθοδο οριγκάμι. Στόχος; Το ρεκόρ Γκίνες!
 
Για συνέχεια κάνετε κλικ Εδώ               

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Εκδήλωση Μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως στο Ναύπλιο.


Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Ευάγγελο Μπουγιώτη.
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δημοτικός Οργανισμός, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος Αθλητισμού και Τουρισμού σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος διοργάνωσαν εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως και τα 90 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων στο Ναύπλιο. Το πρόγραμμα περιλάμβανε βυζαντινούς ύμνους, θρήνους για την Άλωση από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού, τραγούδια Κωνσταντινουπόλεως, Προποντίδας και Μικράς Ασίας, με το μουσικό σχήμα "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΪΛΑΛΟΙ ,σε διδασκαλία και διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

25η Μαΐου 2012 Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων


Ο αφηγητής κος Δημήτρης Γιασσιράνης

Η αφηγήτρια κα Μαίρη Σαμπάνη

Διαβάστε κι Αυτό  
  Ακολουθεί  φωτογραφικό υλικό
 

Κρύα Βρύση………………………… στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης………………….


Ένας Παράδεισος για όλη την περιοχή.