Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

"Μάχιμη Ελληνική ψυχή…." Ποίημα του π. Ραφαήλ Βουγιούκα.Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
 
Οι δρόμοι  και τα σοκάκια
σαν μια φλεγόμενη ερημιά
που θυμίζει τον καιρό του πολέμου, 
ειρήνη πλασματική κτισμένη
στα πρόσωπα τα θλιμμένα, 
τα σκιρτά, τα χλομιασμένα 
από ηγέτες που εξαντλούν 
τα οράματα,  μας ταξιδεύουν  
σε συνεχόμενη κακουχία, 
τσακίζοντας τα όνειρα 
των παιδιών μας στα κοφτερά 
βράχια των δανειστών μας…

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Βυζαντινοί Ύμνοι και Τραγούδια στο Ναύπλιο από την Χορωδία του κ. Ρούτουλα.Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.

Ό Δήμος Ναυπλιέων και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος συνδιοργάνωσαν εορταστική εκδήλωση για την Άλωση του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση του Ναυπλίου από τον τούρκικο ζυγό, καθώς και για τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή, 25η Νοεμβρίου 2012 στην αίθουσα τής πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο.

Άνω Μηλιά Πιερίας............................μες την ομίχλη ............................

από :    Εδώ  
Το αμφίβιο είναι η σαλαμάνδρα ,ζει στις κουφάλες των δέντρων στα Πιέρια και το συναντάμε όταν βρέχει ή έχει ομίχλη .
Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

«ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» AΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΆΡΓΟΥΣ


 Το Λύκειο Ελληνίδων, παράρτημα Άργους, οργάνωσε εκδήλωση για την επέτειο των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, την Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012  στο Μπουσουλοπούλειο  Θέατρο Άργους.
Ο εκπαιδευτικός Γεώργιος Κόνδης  παρουσιάσε το θέμα: «1904-1912: Από τα ¨Μυστικά του Βάλτου¨ στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης».

Όλοι μαζί Κόντρα στην Κρίση ……………Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς………………

ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ…
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…
… γιορτάζουμε

για να μην χαθεί

η ελπίδα από μας

και το χαμόγελο από τα

χείλη των παιδιών μας …
Με το μήνυμα αυτό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς,                                     
Σας καλεί όλους:  Πολιτιστικούς Συλλόγους  , Αθλητικά Σωματεία και Φορείς ,συναδέλφους εμπόρους ,πολίτες δημότες της πόλης της Λιβαδειάς και όλους όσους θέλουν εθελοντικά να προσφέρουν στην φετινή διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων ‘’Χριστούγεννα στη Λιβαδειά 2012’’ την Δευτέρα 26Νοεμβριου 2012στις 6,30μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου  στην Στρατηγού Ιωάννου 23 .

Εκεί στην Πλατεία………….στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης………….


Εορταστική Εκδήλωση για την Άλωση τΟΥ Παλαμηδίου από τον σύλλογο ‘’Ο Παλαμήδης’’

Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
Το Σάββατο  πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη  εκδήλωση του προοδευτικού συλλόγου «ο Παλαμήδης» στην αίθουσα του Τριανόν, με την ευκαιρία του Εορτασμού της Ιστορικής Επετείου της  άλωσης  του Παλαμηδιού και  της απελευθέρωσης του Ναυπλίου από τον Τουρκικό ζυγό.

190 Χρόνια από την Απελευθέρωση του Ναυπλίου από τους Τούρκους.Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.

Σήμερα Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 εορτάστηκαν τα Ελευθέρια της πόλης Ναυπλίου, με δοξολογία στον ιστορικό ναό του Αγίου Ανδρέα στο Παλαμήδι  χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων των 190 χρόνων από την απελευθέρωση του Ναυπλίου από τον τούρκικο ζυγό. Ακολούθησε, επιμνημόσυνη δέηση, και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Στάϊκου Σταϊκόπουλου από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νομού και της πόλης.

O Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στο Ναύπλιο.


Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.