Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ Δ. ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ.


Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
 
Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Κεφαλαρίου,  έγινε  η παρουσίαση της Μελέτης «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΠ.ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ», από τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτριο Καμπόσο, των δημοτικών σύμβουλών Παπαιωάννου και Δ. Κρίγγου ,τον  πρόεδρο Κεφαλαρίου Στάθη Χρυσάφη,  του μελετητή  Μ. Νάσαινα και του Ιερέως του Ιερού ναού Ζωοδόχου πηγής πατέρα Μιχαήλ Μετζάκη . Ο δήμαρχος τόνισε την μεγάλη σημασία αυτού του έργου και πως τα έργα θα συνεχίζονται να γίνονται στον Δήμο του. Τόνισε επίσης  για την μελέτη  της συντήρησης του Σπηλαίου.

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

ΝΑΥΠΛΙΟ Η ΚΑΣΤΡΟΝΗΣΙΔΑ ΜΠΟΥΡΤΖΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ

Η καστρονησίδα Μπούρτζι στο Ναύπλιο φωτισμένη , Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2014. Μία δέσμη φωτός από ρομποτικό μηχάνημα φαίνεται πάνω από το κάστρο , μία ενέργεια του Δήμου Ναυπλιέων για τις ημέρες της αποκριάς.

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Ναύπλιο: Παρουσιάστηκαν οι Χορηγοί του 1ου Μαραθωνίου (φώτο).

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων  και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Κωστούρος, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλος και το μέλος του ΣΕΓΑΣ Ι.Μπόλλας έδωσαν συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των Χορηγών και υποστηρικτών του 1ου Μαραθωνίου Ναυπλίου  που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου 2014 στο Ναύπλιο.  H Συνέντευξη Τύπου έλαβε χώρα την Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου το μεσημέρι στην αίθουσα του Βουλευτικού στην παλαιά πόλη του Ναυπλίου.

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Τιμήθηκε για την Προσφορά του ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου (φώτο).

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων. Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, φιλοξενούμενη του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου, πραγματοποίησε Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο, σήμερα Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014  στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του ξενοδοχείου PARK.
Κατά την διάρκεια του Δ.Σ, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το νέο Φορολογικό πλαίσιο των Επιχειρήσεων καθώς και θέματα που αφορούν τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Περιοχής μας.

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Δυναμική η παρουσία του Αγροτικού Συλλόγου Ορχομενού Βοιωτίας στην πανελλαδική κινητοποίηση της Αθήνας.

από : http://orchomenos-press.blogspot.gr/

Τσίκνισαν και οι μικροί μπόμπιρες του Δον Πινέλο.

Την παραδοσιακή γιορτή της Τσικνοπέμπτης γιόρτασαν οι μικροί μαθητές του βρεφονηπιακού σταθμού Δον Πινέλο στο Ναύπλιο.
Με την βοήθεια των εκπαιδευτικών του σταθμού, Έλενας και Ιωάννας Ιωαννίδη και του γυμναστή τους Γιάννη Αντωνόπουλου, τα μικρά παιδιά κατασκεύασαν αποκριάτικες μάσκες και τις καθιερωμένες εδώ και χρόνια για τα παιδιά του σταθμού, "κουτάλες μάγειρες".

Η ΕΝΩΣΗ ΤΥΦΛΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ (φώτο).

  Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
Η περιφερειακή ένωση τυφλών ανατολικής Πελοποννήσου που εδρεύει στην Αργολίδα έκοψε σήμερα την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου παραβρέθηκε ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης , ο Υφυπουργός Πολιτισμου και Αθλητισμού Γ. Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Τ. Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και πολλά μέλη της ένωσης. 

Μεγάλη συγκέντρωση αγροτών στην Αρκαδία σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Νεστάνης και πορεία στην Τρίπολη πολλές φώτο.

Εκατοντάδες αγρότες με λεωφορεία, τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα κατέφτασαν λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής στα διόδια της Νεστάνης για να προχωρήσουν σε κινητοποίηση και διαμαρτυρία.
Αγρότες από όλη την Πελοπόννησο (μέχρι και από την Πάτρα) πήγαν στα διόδια της Νεστάνης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη φορολόγηση του αγροτικού τους εισοδήματος, για την οποία ισχυρίζονται ότι μετατρέπεται σε σχέδιο ξεκληρίσματος του μικρομεσαίου αγρότη.
Αντιδρούν επίσης στην υποχρέωση τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων, νόμος που τους βρίσκει εντελώς απροετοίμαστους!

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση αγροτών στα διόδια Νεστάνης.

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, 2014.

Μεγάλη συγκέντρωση αγροτών απ' όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στα διόδια Νεστάνης, επί του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης - Κορίνθου.
Οι αγρότες με τρακτέρ, κυρίως όμως με αγροτικά αυτοκίνητα -πολλά από αυτά γεμάτα πορτοκάλια που μένουν αδιάθετα γιατί δεν υπάρχει εξαγωγή- έχουν φτάσει από όλους τους νομούς.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΜΥΚΗΝΩΝ.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Αργολίδα το τσίκνισαν  κλείνοντας  την Εθνική Ναυπλίου Μυκηνών με τα τρακτέρ τους , Ανυφί 20 Φεβρουαρίου 2014. Οι αγρότες της Πελοποννήσου σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του αγροκτηνοτροφικού συλλόγου Αργολίδος Νίκου Αγγέλου θα παραμείνουν στα μπλόκα . Οι αγρότες αφού άναψαν φωτιές έψησαν σουβλάκια  μπριζόλες  και γκιόσα και μαζί με άφθονο κρασί το γλέντησαν.  

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Φλαμίνγκο στο Ναύπλιο! (φώτο).

Δύο πανέμορφα Φλαμίνγκο απολαμβάνουν την ηρεμία της παραλίας Ναυπλίου Πέμπτη  19 Φεβρουαρίου 2014. Ο υδροβιότοπος της περιοχής είναι πόλος έλξης για τα αποδημητικά πουλιά και ιδανικός χώρος για ξεκούραση στο μακρινό ταξίδι της μετανάστευσης. Τα φλαμίνγκο είναι πτηνά του γένους των φοινικόπτερων. Είναι ένα πτηνό που συναντάται σε όλο τον κόσμο και έχει χαρακτηριστικό ροζ φτέρωμα. Είναι ψιλόλιγνο με λεπτά πόδια και γαμψή μύτη.

Ναύπλιο: Ανάδειξη των Παλιών Τειχών της Πόλης.

Τα παλιά τείχη της πόλης όπως εμφανίστηκαν μετά από τις εργασίες ανάπλασης στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2014. Τα τείχη ήρθαν στο φως μετά τις εργασίες ανάπλασης της οδού  Αμαλίας . Η ανάδειξη του τείχους του Ναυπλίου  θα γίνει σε δύο σημεία με την συνεργασία της αρχαιολογίας, όπου θα  τοποθετηθεί ειδικός φωτισμός και τζάμια. Το ιστορικό κέντρο της πόλης Ναυπλίου περιβαλλόταν από τείχη κατά την Ενετική  και την Τούρκικη περίοδο αλλά και τα χρόνια της απελευθέρωσης . Γκρεμίστηκαν το 1867 μετά από τα γεγονότα της Ναυπλιακής Επανάστασης με την λογική «να αναπνεύσει ή πόλη».

Ναύπλιο: Αφανίζεται το δασύλλιο του Προφήτη Ηλία (φώτο).

Σε τραγική κατάσταση έχει περιέλθει το δασύλλιο του Προφήτη Ηλία Ναυπλίου με σχεδόν όλα τα δέντρα να έχουν προσβληθεί από ασθένεια και κοντεύουν να ξεραθούν ολοκληρωτικά, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014. Πρόκειται για ένα μύκητα  που μαζί με τις κάμπιες απειλεί με αφανισμό τα δένδρα (κυρίως πεύκα) στον λόφο του Προφήτη Ηλία. Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται στα φύλλα ενός ή περισσότερων κλάδων, τα οποία κιτρινίζουν και αργότερα ξηραίνονται και πέφτουν. Τα γυμνά κλαδιά νεκρώνονται ενώ τα συμπτώματα εξαπλώνονται σε ολόκληρο το δένδρο, το οποίο μπορεί να ξεραθεί ακόμη και μέσα σε ένα μήνα. 
Εκατοντάδες λοιπόν δένδρα , κινδυνεύουν να χαθούν οριστικά, αφού μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η εξάπλωση του θανατηφόρου μύκητα που εγκαθίσταται στα αγγεία του ξύλου και προκαλεί αδρομύκωση, παρ όλες τις προσπάθειες που καταβάλει από πέρσι η αρμόδια υπηρεσία του δήμου και ο γεωπόνος Τάκης Λιάκης με συνεχείς ψεκασμούς.

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Αριστουργηματική φωτογραφία μιας άλλης Ελλάδας!Από Θησείο
Μέσα απο το φακό του φιλέλληνα Ελβετού Fred Boissonnas.

Συγκεντρώνονται οι αγρότες στην πλατεία Βάθη.

Ξεκινά το πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο των αγροτών οι οποίοι στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.
Στην Πλατεία Βάθη βρίσκονται αγρότες από μπλόκα της Θεσπρωτίας και της Χαλκιδικής, καθώς και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λαικών Αγορών.
Η τροχαία έχει προχωρήσει σε ρυθμίσεις της κυκλοφορίας των οχημάτων στους γύρω δρόμους.

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Ελλάδα...............Έδεσσα...............διαβάστε κι Αυτό

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Αργολίδος στο 1ο ΕΠΑΛ Αργους (βίντεο και φώτο).

Συνεχίζοντας την πρωτοβουλία για γνωριμία με τους νέους της περιοχής, ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος επισκέφθηκε σήμερα το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο και 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Άργους. Ξεναγήθηκε στις αίθουσες διδασκαλίας και στους χώρους των εργαστηρίων όπου ενημερώθηκε από τους εκπαιδευτικούς για τις δυνατότητες της Τεχνικής Εκπαίδευσης.
Στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές, οι καθηγητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Μετά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς του υπεύθυνου της εκδήλωσης κ. Δ. Αθανασάκου και του Διευθυντή κ. Ν. Τσιπιανίτη οι μαθητές του τομέα Ηλεκτρονικής - Ηλεκτρολογίας παρουσίασαν μια ταινία-αφιέρωμα στον Μητροπολίτη Αργολίδας.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Άργος : Παναργολικό Συλλαλητήριο, πολλές φωτογραγίες.

Παναργολικό Συλλαλητήριο  έγινε σήμερα Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 στο Άργος .Το συλλαλητήριο  οργάνωσαν οι αγρότες κτηνοτρόφοι και  διάφοροι φορείς και οργανώσεις του νομού. Από νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία των αγροτών στην πόλη με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα. Οι αγρότες (έχτισαν) με κλούβες πορτοκάλια τις εισόδους τραπεζικών καταστημάτων και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της τρόικας. Όλοι μαζί  σωματεία, έμποροι , βιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι , εργαζόμενοι και άνεργοι, εκπαιδευτικοί κ.α, διαδήλωσαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου σε μια μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στα φορολογικά μέτρα και την πολιτική της εξαθλίωσης.

Ναύπλιο: Ο σκύλος και η γάτα!

Ένας αδέσποτος σκύλος και μία γάτα  παρέα σε περιοχή της πόλης Ναυπλίου, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014...
STUDIO B&G 

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...

Ντουμπρόβνικ
Καθώς πλησιάζει το καράβι στο λιμάνι του νιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε σκηνικό ταινίας. Η οχυρωμένη, αναγεννησιακή πόλη είναι τόσο καλοδιατηρημένη που μοιάζει...
με σκηνικό ταινίας. Τίποτε δεν μαρτυρά ότι εδώ μαινόταν πόλεμος πριν δύο δεκατίες. Είναι λες και όλη η Ευρώπη έχει στριμωχτεί εντός των στιβαρών τειχών αυτής της πόλης: αναγεννησιακά παλάτια, μπαρόκ καθεδρικοί του 16ου αιώνα, μεσαιωνικά οχυρά και κτίρια αυστρο-ουγγρικής αρχιτεκτονικής. Το Ντουμπρόβνικ θυμίζει κάτι από την παλιά πόλη της Βενετίας, μόνο που αντί για κανάλια, έχει στενά, μαρμαρόστρωτα δρομάκια.


δείτε τα υπόλοιπα  Εδώ  

Για εκδρομές……………στην Πιερία……………


διαβάστε και δείτε κι Αυτό  

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Ναύπλιο : Ορκωμοσία της 2014 Α΄ ΕΣΣΟ Νεοσυλλέκτων Οπλιτών του Μηχανικού.

 
 
Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
Παρουσία του Διευθυντή της Διεύθυνσης Μηχανικού του ΓΕΣ, Υποστράτηγου  Μανούρη Νικόλαου  του  διοικητή του ΚΕΜΧ, Σχη(ΜΧ) Λεωνίδα Κακαβά, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14  Φεβρουαρίου  2014 στο κέντρο εκπαιδεύσεως μηχανικού Ναυπλίου η ορκωμοσία των οπλιτών  Μηχανικού της 2014 Α’ ΕΣΣΟ . Την τελετή ορκωμοσίας τέλεσε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος παρουσία κι άλλων ιερέων.  Το παρών τους  έδωσαν  αξιωματικοί του Κέντρου,  αξιωματικοί των  Σωμάτων Ασφαλείας,   γονείς και συγγενείς των παιδιών . Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης  Α. Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος  Ναυπλίου Δ. Κωστούρος, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά σε θέματα Εθνικής Άμυνας   κα.