Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΣΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Την Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014, η Δ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας, διοργάνωσε  βραδιά Αστροπαρατήρησης στον αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Ασίνης (Καστράκι). Η εκδήλωση περιλάμβανε παρατήρηση με τηλεσκόπια υπό την καθοδήγηση μελών του Συλλόγου.  Μικροί και μεγάλοι που βρέθηκαν στο χώρο παρατήρησαν την Σελήνη, τον Κρόνο και τον Άρη κατά τη δύση τους, αστερισμούς και αντικείμενα βαθέως ουρανού (νεφελώματα, γαλαξίες, σφαιρωτά σμήνη.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ


 Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ναυπλίου,διοργάνωσε βιωματική υπαίθρια επίδειξη με θέμα την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τεχνικών διάσωσης ώστε θα δοθεί δυνατότητα στους πολίτες να έρθουν σε επαφή με τις πρώτες βοήθειες .Η ενέργεια υλοποιήθηκε στο περίπτερο του Ε.Ε.Σ. στην Πλατεία Φιλελλήνων, το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014 από τις 19:00 έως τις 23:00. όπου πολίτες όλων των ηλικιών είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να προχωρήσουν οι ίδιοι σε εφαρμογή της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης σε πρόπλασμα. 

Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Νέα Κίος Αργολίδος : Η παραλία της γέμισε Μέδουσες.


Έκπληκτοι κοιτούν λουόμενοι τις  εκατοντάδες Μέδουσες που  έκαναν την εμφάνιση τους στην παραλία της Νέας Κίου, του δήμου Άργους Μυκηνών, Σάββατο 30 Αυγούστου 2014.
Οι μέδουσες έχουν αρκετά μεγάλο μέγεθος , είναι θαλάσσια ασπόνδυλα της τάξης σκυφόζωα. Πρόκειται για πλαγκτονικούς οργανισμούς, οι οποίοι απαντώνται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου.

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανατολικά της Λακωνίας.

Σεισμική δόνηση 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε περίπου στις 6.45 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λακωνίας και Μήλου και συγκεκριμένα 58 χλμ. ανατολικά βορειοανατολικά της Νεάπολης Βοιών Λακωνίας και 145 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική, την Πελοπόννησο, αλλά και στην Κρήτη, ενώ ακολούθησε τρία λεπτά αργότερα και νέα σεισμική δόνηση από τον ίδιο εστιακό χώρο, μεγέθους 4,7 βαθμών.

Ναύπλιο: Εργάτικο Ατύχημα.


Πυροσβέστες και τραυματιοφορείς απεγκλωβίζουν τραυματία από την οροφή φορτηγού μετά από εργατικό ατύχημα στο Ναύπλιο, Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014. Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της 29 Αυγούστου στο Ναύπλιο, με έναν εργάτη να τραυματίζεται σοβαρά. Ο άτυχος εργαζόμενος τραυματίστηκε κατά την διάρκεια εργασιών απομάκρυνσης μπαζών από τριώροφη πολυκατοικία .Το σιλό που είχε τοποθετηθεί, από την ταράτσα της πολυκατοικίας και κατέληγε στο φορτηγό, κατέρρευσε από το υπερβολικό βάρος, με αποτέλεσμα να καταπλακώσει τον εργαζόμενο που εκείνη την ώρα βρισκόταν επάνω στο φορτηγό. 

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Αργολίδα: Σύλληψη για παράνομη κράτηση Αγρίων Ζώων.

Θυροφύλακες κρατούν τα τέσσερα μικρά αγριογούρουνα ,που μόλις κατάφεραν να δασώσουν από την παράνομη κράτησή τους , Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014.  Τέσσερα μωρά-αγριογούρουνα  κρατούσε παράνομα αλλοδαπός στην Σκοτεινή του δήμου Άργους-Μυκηνών τα οποία θα αφεθούν να ζήσουν  και πάλι ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον μετά την επιτυχή επιχείρηση ανδρών της Ομοσπονδιακής Θυροφυλακής.
Οι μικροί αγριόχοιροι, ηλικίας περίπου ενός μηνός, είχαν αιχμαλωτιστεί και κρατούνταν παράνομα. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος ενός ατόμου.

Νέα Κίος Αργολίδος : Μια Θαλάσσια Χελώνα καρέτα καρέτα χτυπημένη.

Μία γυναίκα δείχνει μία ακόμα χτυπημένη θαλάσσια χελώνα καρέτα στη παραλία της Νέας Κίου στην Αργολίδα, Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014. Η χελώνα έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα της από αιχμηρό αντικείμενο.

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

“Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από τις ελλείψεις οδηγών ασθενοφόρων και συνοδών στα Κέντρα Υγείας Αργολίδας”


Ως αναφορά προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Δημήτρης Κοδέλας Καταγγελία των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Ν. Αργολίδας με θέμα τις ελλείψεις προσωπικού (οδηγών και συνοδών) που έχουν οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των ασθενοφόρων με άμεσο κίνδυνο για τις ζωές των πολιτών και επισκεπτών του Νομού.
Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

                        Προς το Προεδρείο της Βουλής 

Ναύπλιο: Ένα Ιστιοφόρο!

Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
Ένα Ιστιοφόρο βγαίνει από το λιμάνι της πόλης του Ναυπλίου , Τρίτη 26 Αυγούστου  2014

STUDIO B&G 

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Ναύπλιο: Η καστρονησίδα Μπούρτζι!

Ενσωματωμένη εικόνα 6
Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
  Η καστρονησίδα Μπούρτζι δεσπόζει στην θαλάσσια  είσοδο της πόλη του Ναυπλίου ,Κυριακή 24 Αυγούστου 2014. Το Μπούρτζι ή «Καστέλι» κατά τους Ενετούς, ή «θαλασσόπυργος» κατά τον Αγώνα του 1821, είναι  μία μικρή νησίδα μπροστά στο λιμένα του Ναυπλίου, καλυπτόμενη πλήρως από παλαιό ενετικό Φρούριο στο οποίο οφείλει και το όνομά της. Το Φρούριο αυτό αναγέρθηκε από τους Ενετούς μετά την αποχώρηση του Μαχμούτ Πασά το 1473, εφοδιάζοντάς το με νεώτερα πυροβόλα. Κατά την Ελληνική επανάσταση του 1821 το Μπούρτζι καταλήφθηκε το 1822 από 50 οπλοφόρους και 150 (πυροβολητές) .Στην αμέσως μετέπειτα δεκαετία, κατά τις αιματηρές ελληνικές εμφύλιες εχθροπραξίες (1823 – 1833), δύο φορές αναγκάσθηκε η τότε κυβέρνηση να καταφύγει στο Μπούρτζι για την ασφάλειά της, στις 25 Μαΐου του 1824 και στις 2 Ιουλίου του 1827.Μετά την έλευση του Βασιλέως Γεωργίου του Α’ και κατά  εντολή του, το 1865 το Μπούρτζι αφοπλίστηκε και κατέστη τόπος διαμονής του δημίου της γκιλοτίνας.

Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Νέα Κίος: "Μπουγάδα στο Συντριβάνι" (φωτο).

Μετά την αφαίρεση της αναμνηστικής μαρμάρινης επιγραφής με το όνομα του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου από το συντριβάνι της Νέας Κίου, χθες το βράδυ άγνωστοι έριξαν απορρυπαντικό στο νερό με αποτέλεσμα η σαπουνάδα που δημιουργήθηκε να ξεχειλίσει και να πλημμυρίσει μεγάλο μέρος ακόμα της πλατείας.

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Ελλάδα……………Παράλιες του Νομού Λαρίσης……………                                               


Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Ελλάδα……………Παράλιες των Παξών κι Αντίπαξων ……………                                                    


Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Ελλάδα……………Παράλιες του Μεγανήσιου ……………

Nέα ποδοσφαιρική Χρόνια για την Ομάδα του Παμμηδεατικού.

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
  Με τις ευλογίες της εκκλησίας τελέστηκε στο Γήπεδο της Αγίας Τριάδας Μιδέας  (Μέρμπακα) ο καθιερωμένος αγιασμός για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά της ομάδας του Παμμηδεατικού. Τον αγιασμό τέλεσε ο π.Ιωάννης Μητροσύλης παρόντων του προπονητή,τεχνικού επιτελείου, παιχτών αλλά και φίλων της ομάδας. Στην συνέχεια έγινε η πρώτη επίσημη προπόνηση.

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Ναύπλιο: Ενετικό Προμαχώνα έφεραν στο φως οι εργασίες πεζοδρόμησης.

Ενετικό προμαχώνα αποκάλυψαν οι εργασίες που γίνονται για την ανάπλαση της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου έξω από το δικαστικό μέγαρο στο Ναύπλιο, Τρίτη 19 Αυγούστου 2014.
Εμφανείς είναι οι βάσεις των τειχών του ενετικού προμαχώνα που χρονολογούνται κατά την δεύτερη περίοδο της Ενετοκρατίας στο Ναύπλιο.

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Ναύπλιο: Tο κρουαζιερόπλοιο Louis Auraμε Κυπρίους τουρίστες.


Σήμερα ανοιχτά του Ναυπλίου κατέπλευσε το κρουαζιερόπλοιο Louis Aura της εταιρείας διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων Louis Cruises.  Το πλοίο στο οποίο επιβαίνουν 895 επιβάτες και 315 άτομα πλήρωμα κατέφθασε στο Ναύπλιο σήμερα το πρωί προερχόμενο από την Λεμεσό της Κύπρου και μετά από στάση στην Σούδα της Κρήτη.

Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

«Η Αγάπη Θέλει Δύο» Συναυλία με το Μάριο Φραγκούλη και την Έλλη Πασπαλά στο Αρχαίο Θέατρο Άργους, πολλές φωτογραφίες.

 
Μετά από μία πολύ επιτυχημένη περιοδεία στην Αμερική, ο Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει στην Ελλάδα για μια σειρά συναυλιών με άρωμα και χρώμα ελληνικό, με θέμα τον κλασικό ελληνικό κινηματογράφο. «Η αγάπη θέλει δύο» και με την Έλλη Πασπαλά συνοδοιπόρο στο μουσικό αυτό ταξίδι, θα μας θυμίσουν μελωδίες και λόγια που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.
Φέτος ο ελληνικός κινηματογράφος γιορτάζει τα 100 του χρόνια («Η Γκόλφω», η πρώτη μεγάλου μήκους -βουβή- ελληνική ταινία γυρίστηκε το 1914) και οι δύο ερμηνευτές θα μας ταξιδέψουν στις σημαντικότερες μουσικές στιγμές του.

Άμεση αντίδραση από τον Δήμο Ναυπλιέων για την σοκαριστική κατάσταση στον υγροβιότοπο.


Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Ναυπλιέων και προσωπικά του Δημάρχου Δ. Κωστούρου στο δημοσίευμα μας για την ντροπιαστική εικόνα στον υγροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου.
Άμεσα απέστειλε συνεργείο στο σημείο με φορτηγό και σκαπτικά μηχανήματα για την απομάκρυνση μεγάλου όγκου σκουπιδιών και των άψυχων κουφαριών των ζώων που βρίσκονταν στην περιοχή.

Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014

Σε Σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί ο Υδροβιότοπος Ναυπλίου – Νέας Κίου.


«Κύριε Δήμαρχε τι έχετε να μας απαντήσετε»
Το σχόλιο του fotografia-nikolaos.blogspot.gr
Απίστευτες εικόνες ντροπής αντικρίσαμε στο υγροβιότοπο της παραλιακής Ναυπλίου Νέας Κίου στο ύψος της ΕΑΣ Αργολίδας. Ο σπάνιας ομορφιάς υγροβιότοπος με μεγάλο πληθυσμό φυτών, ψαριών, πουλιών που μόνιμα ή ως «τακτικοί» επισκέπτες φιλοξενούνται στον βιότοπο και που κάποια απ' αυτά δεν αποκλείεται να ανήκουν σε σπάνια είδη, έχει μετατραπεί σε χαβούζα με μπάζα και σκουπίδια.

Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

Σκυλάκι για Υιοθεσία!


H Νίκη ψάχνει σπίτι και μια οικογένεια να την αγαπήσει όσο και αυτή...
Τα πρώην "αφεντικά" της θεωρήσαν ότι επειδή την είχαν πολύ καιρό μόνη και παραπεταμένη στην ταράτσα τους, δεν άξιξε άλλο να ζει αυτή τη ζωή. Γι'αυτό λοιπόν όταν μετακόμισαν και -ω τι θαύμα-  την πήραν μαζί τους.....
Δυστυχώς ΔΕΝ έγινε έτσι.
ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Ναύπλιο: Καύσωνας η θερμοκρασία στους 39 βαθμούς Κελσίου, πολλες φωτογραφίες.


Δύο γυναίκες- τουρίστριες από την Κίνα κάνουν την βόλτα τους στη πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014. Η θερμοκρασία άγγιξε τους 39 Βαθμούς Κελσίου κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.  

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Μεγάλη φωτιά στην Ναυπλίου-Άργους στο ύψος της Suzuki -Μπεντενίτη.

 Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στην Δαλαμανάρα στο ύψος της Μπεντενίτη. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα όμως χάρη σε έγκαιρη επέμβαση της Π.Υ Ναυπλίου και Άργους με 6 οχήματα συνολικά  12 άντρες τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Ναύπλιο: Ένας κόκκινος αχινός στην παραλία Καραθώνα!

Ένας κόκκινος αχινός στην παραλία Καραθώνα Ναυπλίου, Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014. Οι αχινοί, ή αχινιοί, είναι μικρά, θαλάσσια ζώα με ασβεστολιθικό σφαιρικό κέλυφος που φέρουν αγκάθια. Ανήκουν στην υπο-συνομοταξία των Εχινοζώων (ή Ελευθεροζώων), της συνομοταξίας των Εχινοδέρμων, στην οποία ανήκουν και οι αστερίες. Τα ζώα αυτά σχηματίζουν την ομοταξία των Εχινοειδών (Echinoidea). Απαντώνται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου. Ειδικότερα, ζουν στη λάσπη του βυθού ή σε μέρη με φύκια ή επάνω σε βράχους, σε μικρό σχετικά βάθος.

Ναύπλιο: Στα Δικαστήρια Κτηματολόγιο και Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Ναύπλιου.

Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
Η άρνηση του ΤΑΙΠΕΔ και του «Εθνικού Κτηματολογίου» να αποδεχθούν ότι οι προαύλιοι χώροι  των ξωκλησιών των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, που ανήκουν στον ενοριακό ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου  έχουν νομική υπόσταση, όπως σαφώς αναφέρει σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου (1741/1980), δημιουργεί  μεγάλο πρόβλημα, καθώς οι δύο αυτές εκκλησίες είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια συνδεμένες με  τον κόσμο και την ιστορία του Ναυπλίου.

Ναύπλιο: Η Πανσέληνος του Αυγούστο!

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
  Το φεγγάρι ξεπροβάλει πάνω  από τον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο, Κυριακή 10 Αυγούστου 2014.

Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

Μουσική Εκδήλωση για τον Μάνο Χατζιδάκη υπό το Φως της Πανσέληνπυ στην Ασίνη Ναυπλίας.

Το φεγγάρι βγαίνει πίσω από την εκκλησία της Παναγίας στην Αρχαία Ασίνη, Σάββατο 9 Αυγούστου 2014.

Ο Δήμος Ναυπλιέων  και η 4η Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων το Σάββατο 9 Αυγούστου 2014, στο κάστρο της αρχαίας Ασίνης διοργάνωσαν  ένα μουσικό αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι  με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατο του, με  το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Συμφωνία» υπό διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη . Η εκδήλωση έγινε υπό το φως της Πανσελήνου.

Ναύπλιο: Εικόνες από την πρώτη Πανσέληνο του Αυγούστου!

ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Το φεγγάρι βγαίνει πίσω από το άγαλμα του ήρωα του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο και με φόντο το κάστρο Παλαμήδι, Σάββατο 9 Αυγούστου 2014.
Το φεγγάρι βγαίνει πίσω από το κάστρο Παλαμήδι στη πόλη του Ναυπλίου , Σάββατο 9 Αυγούστου 2014.

Επίδαυρος Φωτία σε Δασική έκταση.

Πυροσβεστικά αεροπλάνα επιχειρούν να σβήσουν πυρκαγιά στην Επίδαυρο, Σάββατο 9 Αυγούστου 2014. Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην Παλαιά Επίδαυρο, στην περιοχή  Άκρο. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν τρία αεροσκάφη.

Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Η Κρύα ομόρφηνε κι` άλλο! (Στη Λιβαδειά Βοιωτίας).


Ολοκληρώνεται η αναβάθμιση του φωτισμού στην Έρκυνα όπως αυτή εγκρίθηκε από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική αναζωογόνηση 2012-2015» κατόπιν Πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «2, Αναβάθμιση αστικών υποδομών με τίτλο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ, ΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΡΚΥΝΑ».

Στο λιμάνι του Ναυπλίου το Ηλιακό Καταμαράν ΜS Turanor Planet Solar – Δεξίωση.

 Ενσωματωμένη εικόνα 12
Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.

Πόλο έλξης αποτελεί για ντόπιους και τουρίστες, το ΜS Turanor Planet Solar που βρίσκετε από χθες Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014 στο λιμάνι του Ναυπλίου, Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014. To πανέμορφο πλοίο, που αποτελεί το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο που κινείται με ηλεκτρική ενέργεια, θα παραμείνει στο Ναύπλιο έως και το Σαββάτο, προτού συνεχίσει το ταξίδι του για το σπήλαιο Φράγχθι στην Κοιλάδα Ερμιονίδας όπου και θα πραγματοποιήσει αρχαιολογικές έρευνες.

Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014

Νέα Κίο: Σάλος ξήλωσαν πινακίδα με το όνομα του Δημάρχου κ. Δ.Καμπόσου.


  Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το τσιμέντο στην πλατεία Κατριλιώτη της Νέας Κίου και να κοπάσει ο ήχος των ομιλιών από τα εγκαίνια του σιντριβανιού, την 1 Αυγούστου 2014, που κατά γενική ομολογία πρόκειται για ένα εξαιρετικο έργο και κάποιοι επιτήδειοι!!! ξήλωσαν την μαρμάρινη ταμπέλα που τοποθετήθηκε για να θυμίζει στους κατοίκους ότι το συγκεκριμένο έργο έγινε επί δημαρχεία του Δ.Καμπόσου.

Ναύπλιο: Εκατοντάδες Ντόπιων και Ξένων στο λιμάνι για το ηλιακό Καταμαράν ΜS Turanor Planet Solar.


Πόλο έλξης αποτελεί για ντόπιους και τουρίστες, το ΜS Turanor Planet Solar που βρίσκετε από χθες Πέμπτη 7 Αυγούστου στο λιμάνι του Ναυπλίου.
To πανέμορφο πλοίο, που αποτελεί το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο που κινείται με ηλεκτρική ενέργεια, θα παραμείνει στο Ναύπλιο έως και την Παρασκευή, προτού συνεχίσει το ταξίδι του για το σπήλαιο Φράγχθι στην Κοιλάδα Ερμιονίδας όπου και θα πραγματοποιήσει αρχαιολογικές έρευνες.

Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

Ναύπλιο: Πόλο στη Θάλασσα!

Παίχτες από το Ναύπλιο και την ομάδα του Ναυτικού ομίλου προπονούνται στην παραλία της πόλης Ναυπλίου μέσα στην θάλασσα , Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014. Πρόκειται για ένα ανοιχτό CAMP του Ναυτικού ομίλου προκειμένου να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι το άθλημα του πόλο.

Το Καταμαράν Planet Solar στο Ναύπλιο, πολλές φωτογραγίες!

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
Το Καταμαράν με την ονομασία Planet Solar και σημαία Ελβετίας που κινείται με ηλιακή ενέργεια κατέπλευσε στο λιμάνι του Ναυπλίου, Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014. Με φόντο το κάστρο Μπούρτζι μαζεύτηκαν αρκετός κόσμος για να δει από κοντά το μοναδικό καταμαράν που κινείται με ηλιακή ενέργεια. Το σκάφος θα κάνει υποβρύχιες έρευνες στον Αργολικό κόλπο  στην περιοχή  Φράγχθι  Κοιλάδας Κρανιδίου, για το αρχαιότερο ευρωπαϊκό χωριό.