Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ναύπλιο: Το αμάξι της Google στους δρόμους της πόλης!

ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Το αμάξι της Google στους δρόμους της πόλης του Ναυπλίου Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014. Απόρησαν πολλοί Ναυπλιώτες και τουρίστες της πόλης με το αυτοκίνητο που έφερε τα λογότυπα της  Google και τον περίεργο εξοπλισμό στην οροφή του και να κυκλοφορεί στην πόλη. Πρόκειται για το πρόγραμμα Google Maps το οποίο δίνει την δυνατότητα σε κάθε χρήστη του διαδικτύου να περιηγηθεί εικονικά στον χάρτη κάθε μικρής πόλης και χωριού ολόκληρου του πλανήτη. Η συγκεκριμένη δυνατότητα ονομάζεται Street View και με το πάτημα του ανάλογου πλήκτρου ο χρήστης ξεφεύγει από την "απλή" εικονική περιήγηση σε έναν χάρτη αλλά πλέον "μπαίνει" μέσα στην ζωντανή εικόνα ενός δρόμου όπως ακριβώς την αποτύπωσε το εν λόγω όχημα με τις ειδικές κάμερές του.

Δύο Μεγάλα κρουαζιερόπλοια στο Ναύπλιο, πολλές φωτοφραφίες!


 Το κρουαζιερόπλοιο NOORDAM στο λιμάνι της πόλης του Ναυπλίου.
Συνεχίζονται οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο Ναύπλιο για το μήνα Σεπτέμβριο, Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014.Στο λιμάνι της πόλης βρίσκονται δύο μεγάλα πλοία κρουαζιέρας, το υπό σημαίας Μάλτας FTI  BERLIN με μήκος 140 μέτρα και με 1200 περίπου επιβάτες και το NOORDAM της HOLLAND AMERICA LINES με μήκος 290 μέτρα και 5.000 περίπου επιβάτες.

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα Κίος : Ένα Λούγαρο στη τζαμαρία Καφετέριας.

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
Ένα Λούγαρο στα χέρια του ιδιοκτήτη καφετέριας στη Νέα Κίο Αργολίδος, Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014.  Το Λούγαρο είναι στρουθιόμορφο πτηνό της οικογενείας των Σπιζιδών, που απαντάται και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Carduelis spinus  Lazious και δεν περιλαμβάνει υποείδη. Το εξαιρετικό κελάηδημα του, καθώς και η ανθεκτικότητά του σε συνθήκες αιχμαλωσίας, τού έχουν κοστίσει ακριβά, διότι είναι από τα πλέον «αγαπημένα» ωδικά πτηνά που ζουν σε κλουβιά, ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ναύπλιο: 2500 Τουρίστες ήρθαν στην Πόλη!Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
  Δύο Κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της πόλης του Ναυπλίου με συνολικά 2500 επιβάτες. Πρόκειται για τα πλοία ms Ryndam ,με σημαία Ολλανδίας (Holland America Line) και το πλοίο Deutschland με σημαία Γερμανίας.

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ναύπλιο: Ποτρέτο Σλύλου!

Ένας σκύλος κάθεται στα κεραμίδια του εξωκλησιού του Αγίου Κωνσταντίνου στη παραλία της Καραθώνας  στο Ναύπλιο, Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014.

Ναύπλιο: Μπάνιο υπό βροχή, (φωτο)!

Λουόμενοι κάνουν το μπάνιο τους  υπό βροχή στη παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014.

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ναύπλιο: Ένα χταπόδι στην παραλία της Καραθώνας.


Ένα χταπόδι  στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014. Το χταπόδι είναι μαλάκιο, κεφαλόποδο με οκτώ πλοκάμια, δίχως καθόλου όστρακο, την εποχή που αρχίζει το Φθινόπωρο βγαίνουν στα ρηχά νερά μιας και είναι πιο ζεστά.

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΕΝΑΣ ΛΕΥΚΟΣ ΕΡΩΔΙΟΣ.

:

Ένας λευκός Ερωδιός  ή στακτοτσικνιάς πετά στον υδροβιότοπο της περιοχής του Ναυπλίου, Πέμπτη 35 Σεπτεμβρίου 2014. 
STUDIO B&G 

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΣΚΑΘΑΡΙΑ ΠΕΙΡΑΤΕΣ.


Δύο κοκκινόμαυρα, σκαθάρια το είδος Πειρατής (Lygaeus equestris ) που μοιάζουν με πασχαλίτσες ,κατά την διάρκεια ζευγαρώματος σε περιοχή του Ναυπλίου , Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014.

AΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΗΑΔΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ-ΜΙΔΕΑΣΣτα πλαίσια πολιτιστικών δραστηριοτήτων το Γυμνάσιο Αγίας Τριάδας διοργάνωσε την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 εκδήλωση με θέμα: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ στο Πνευματικό Κέντρο της Αγίας Τριάδας(Μέρμπακα). Το πρόγραμμα περιελάμβανε μεγάλες επιτυχίες του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη.  Την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης  είχε η καθηγήτρια μουσικής κ. Μαριάννα Φιλιππαίου συνοδευόμενη από την χορωδία του σχολείου και πολυμελή ορχήστρα. Τίμησαν με τις παρουσίες τους στην εκδήλωση ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ιωάννης Γαληνός και λοιποί  εκπρόσωποι τοπικών αρχών.

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΡΩΔΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΙΟΥ


Ένα κοπάδι από Λευκοτσικνιάδες  και  Σταχτοτσικνιάδες ,είδη ερωδιών , στον υδροβιότοπο της παραλιακής Ναυπλίου Νέας Κίου, Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014.

STUDIO B&G 

Καταστράφηκε η παραγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών στο Μαλαντρενί.


Η ελπίδα ότι θα περισώσουν μέρος της παραγωγής τους έσβησε  για τους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών του Μαλαντρενίου στην Αργολίδα μετά τις ισχυρές νεροποντές που έπληξαν σχεδόν το σύνολο της αμπελουργικής περιοχής.

Η εικόνα είναι σχεδόν ανάλογη και για τα ατρύγητα οινοστάφυλα καθώς ιδιαίτερα για ορισμένες λευκές ποικιλίες, η τελευταία βροχόπτωση ήταν ικανή για να καταστρέψει σχεδόν το σύνολό της παραγωγής με συνέπεια σε ορισμένα αμπέλια οι παραγωγοί να μην μπουν καν στην διαδικασία του τρύγου.

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Άργος : Βόλτα με Ποδήλατα και Άλογα.


 Ο  Δήμος Άργους – Μυκηνών σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Αργολίδας Ορθοπεταλιές Αργολίδας, στο πλαίσιο του εορτασμού της ευρωπαϊκής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, διοργάνωσαν ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους στην πόλη του Άργους, Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014. Η εκκίνηση δόθηκε στη λαϊκή αγορά του Άργους . Mετά την εκδήλωση ο Σύλλογος «Ελεύθεροι Ιππείς» και ο «Σύλλογος Φίλων Ίππων Άργους» έκαναν  βόλτες τα παιδιά με ιππίλατες άμαξες μέσα στην πόλη του Άργους.

Ναύπλιο : 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Αγάπης, πολλές φωτογραφίες!

Ενσωματωμένη εικόνα 1


Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
  Ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετείχε στην 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, που διοργάνωσε  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α), Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014. Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία είχε σκοπό να ενδυναμώσει τις πανανθρώπινες ιδέες της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Ιστών και Οργάνων Σώματος, ευαισθητοποιώντας κοινό και φορείς. Η λαμπαδηδρομία έγινε στα διοικητικά όρια του Δήμου Ναυπλιέων . Μετά το πέρας της αφής της φλόγας ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από το Μικτό Πολυφωνικό Σχήμα της Χορωδίας του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ , υπό τη διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη.

Ενσωματωμένη εικόνα 2Ενσωματωμένη εικόνα 7Ενσωματωμένη εικόνα 4Ενσωματωμένη εικόνα 3Ενσωματωμένη εικόνα 14Ενσωματωμένη εικόνα 6Ενσωματωμένη εικόνα 10Ενσωματωμένη εικόνα 8Ενσωματωμένη εικόνα 5Ενσωματωμένη εικόνα 11Ενσωματωμένη εικόνα 13Ενσωματωμένη εικόνα 9Ενσωματωμένη εικόνα 12Ενσωματωμένη εικόνα 15Ενσωματωμένη εικόνα 16Ενσωματωμένη εικόνα 17Ενσωματωμένη εικόνα 18

PHOTO REPORTAZ STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ

Ναύπλιο : Βόλτα με ποδήλατα για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας.

Ενσωματωμένη εικόνα 1


Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
  Ποδηλάτες, μέλη ποδηλατικών συλλόγων, φίλοι του ποδηλάτου, δημότες του Ναυπλίου με τα ποδήλατά τους έκαναν ποδηλατοβόλτα στο ιστορικό κέντρο του δήμου, Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας καθιερώθηκε το 1998 με τη γαλλική πρωτοβουλία για μια ημέρα «Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου». H πρωτοβουλία αυτή επαναλαμβάνεται κάθε Σεπτέμβριο, προτρέποντας τις πόλεις να κλείνουν για μια ημέρα τους δρόμους τους στα μηχανοκίνητα οχήματα.

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

"ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ" ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 3 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, πολλές φωτογραφίες.

Στα πλαίσια δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για μια ημέρα «Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου», παιδιά του 3ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Ναυπλιέων με την καθοδήγηση του περιβαλλοντολόγου Γ. Εμμανουήλ, της προέδρου του ΔΟΠΠΑΤ  Π.Καλκούνου και εκπαιδευτικών, πραγματοποίησαν περίπατο μέσα στην πόλη του Ναυπλίου και παρατήρησαν το οικοσύστημα της περιοχής κατά μήκος της διαδρομής. 

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.

Μετά από έναν πολύ δύσκολο Αύγουστο και με τις ανάγκες για αίμα αυξημένες οι προγραμματισμένες εθελοντικές αιμοδοσίες του Συλλόγου "Δεσμοί αίματος" συνεχίζονται. Αυτή την φορά ήταν η σειρά του Ναυπλίου να προσφέρει αυτό το αγαθό που δεν παράγεται, δεν κατασκευάζεται παρά μόνο δωρίζεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Έτσι λοιπόν στην Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου εθελοντική αιμοδοσία. Οι αιμοληψίες γίνονταν από το τμήμα αιμοδοσίας του Γ.Ν. Άργους.

ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.


Φλαμίνγκο στην παραλιακή Ναυπλίου Νέας Κίου, Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014. Τα φλαμίνγκο είναι πτηνά  του γένους των φοινικόπτερων. Είναι ένα πουλί που συναντάται σε όλο τον κόσμο και έχει χαρακτηριστικό ροζ φτέρωμα. Είναι ψιλόλιγνο με λεπτά πόδια και γαμψή μύτη. Την περίοδο του Σεπτεμβρίου βρίσκουν λίγες ημέρες ξεκούρασης στον υδροβιότοπο της περιοχής  Ναυπλίου Νέας Κίου για να συνεχίσουν το μακρύ ταξίδι της μετανάστευσης προς το Νότο.

ΝΑΥΠΛΙΟ KITES SURFING!

Ένας άνδρας κάνει Kites Surfing στην παραλιακή Ναυπλίου Νέας Κίου , Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ – ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΛΑΔΑ 2100 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟΥ.

Ενσωματωμένη εικόνα 1


Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.

Ο Ρόναλντ Ρός συνταξιούχος Ιδιωτικός υπάλληλος από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας  διένυσε  με το ποδήλατό του  2100 χιλιόμετρα για να έρθει στο Ναύπλιο όπου και τερμάτισε,  Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014. Ο Ολλανδός Ρός  έκανε σαράντα ημέρες για να έρθει με το ποδήλατό του στην Ελλάδα. Τον ποδηλάτη υποδέχθηκαν η αδελφή του και ο άντρας της Φώτης μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος (Ναύπλιο). Ο λόγος που έκανε όλη αυτή τη διαδρομή ήταν για τους νέους  Έλληνες άνεργους και την Ελλάδα που ταλαιπωρείται από την κρίση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Στα πλαίσια του προγράμματος του Δήμου Ναυπλιέων για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας ,ο δήμος Ναυπλίου έκανε δεντροφύτευση  με την συμμετοχή του 1ου Δημοτικού σχολείου Ναυπλίου στο πάρκο Κολοκοτρώνη, Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014.

ΤΟ KIDS ATHLETICS ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ, πολλές φωτογραφίες.

Ενσωματωμένη εικόνα 1


Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
Στο αρχαίο στάδιο της Επιδαύρου μεταφέρθηκε την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα Kids Athletics, που θα γίνει παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου και του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού.
Φέτος οι σχετικές εκδηλώσεις, που εκτελούνται εδώ και χρόνια με την ευθύνη του ΣΕΓΑΣ, εντάχθηκαν στα δημοτικά σχολεία, μέσω του «Κοινωνικού σχολείου».