Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Το Χρυσό Κλειδί της πόλης του Ναυπλίου στο καθηγητήΧρήστο Μαντζώρο.

Την ύπατη τιμή, το χρυσό κλειδί της πόλης  έδωσε ο Δήμος Ναυπλιέων σε τιμητική εκδήλωση που  πραγματοποιήθηκε στο Βουλευτικό στον διακεκριμένο  ιατρό-καθηγητή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Χρήστο Μαντζώρο , γέννημα  της πόλης του Ναυπλίου  μετά από πρόταση του Δημάρχου Παναγιώτη Αναγνωσταρά και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων.
Η πρόταση του Δημάρχου για την απονομή του Χρυσού Κλειδιού της πόλης η οποία είναι γενέτειρα και πατρίδα του Χρήστου Μαντζώρου αποτελεί την πλέον εύγλωττη μαρτυρία αναγνώρισης και επιβράβευσης του τεράστιου επιστημονικού του έργου καθώς και της προσφοράς του στην παγκόσμια κοινότητα και πρωτίστως στους συνανθρώπους του.
Ο Χρήστος Μαντζώρος γεννήθηκε το 1963 στο Ναύπλιο, αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Ναυπλίου και στη συνέχεια από την Ιατρική Σχολή Αθηνών με «Άριστα» όπου και ολοκλήρωσε τις διδακτορικές σπουδές του επίσης με «Άριστα» .Στη συνέχεια μετέβη στις ΗΠΑ όπου σε χρονικό διάστημα 7 ετών απέκτησε 2 Masters και και 3 τίτλους ειδικοτήτων.
Σήμερα είναι καθηγητής της Παθολογίας και ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και καθηγητής Δημόσιας Υγείας στη σχολή Δημόσιας Υγείας του ίδιου Πανεπιστημίου.
Ο Χρήστος Μαντζώρος είναι ο πρώτος επιστήμονας ελληνικής καταγωγής που έχει εκλεγεί καθηγητής σε δύο σχολές του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και μάλιστα ανήλθε όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες και έφθασε στις κορυφαίες θέσεις  του πρώτου αξιολογικά Πανεπιστημίου παγκοσμίως μέσα σε λιγότερο από 12 χρόνια μετά την εκπαίδευση του, πράγμα που αποτελεί σπάνια επίδοση.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ στην Αργολίδα Ιωάννης Ανδριανός , ο μητροπολίτης Αργολίδας κκ. Ιάκωβος ,ο οποίος παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στον Μαντζώρο  , οι τοπικές αρχές της πόλης και πλήθος πολιτών και φίλων του Ιατρού.
Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Ευάγγελο Μπουγιώτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου