Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Υπέροχος καταρράκτης σε σχήμα καμπάνας!



Απολαύστε φωτογραφίες.

Η φύση μάς εκπλήσσει διαρκώς. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, καθώς παντού τριγύρω ανακαλύπτουμε συνέχεια φυσικά τοπία που μας εντυπωσιάζουν. Στο πλαίσιο αυτό ανήκει και ο εκπληκτικός καταρράκτης Bigar Cascade που βρίσκεται στην περιοχή Caras-Severin στη Ρουμανία, αποτελώντας ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της χώρας.


Ένας από τους ωραιότερους καταρράκτες των Βαλκανίων αλλά και ένας από τους πλέον παράξενους στον κόσμο λόγω του σχήματός του που μοιάζει με καμπάνα! Στην ουσία πρόκειται για έναν τεράστιο βράχο πλήρως καλυμμένο με βρύα, που βρίσκεται στα δάση της οροσειράς Anina, στην επιφάνεια του οποίου ρέει το νερό.

Κατά την πτώση του απλώνεται απλώνεται σε όλη την έκταση του βράχου για να ακολουθήσει η εντυπωσιακή πτώση του στον ποταμό Minis που ρέει ακριβώς από κάτω. Ολόκληρη η περιοχή αποτελεί ένα από τα ωραιότερα σημεία της χώρας λόγω της πλούσιας βλάστησης και των πολλών πηγών, ενώ ο διάσημος καταρράκτης-καμπάνα μπορεί να μη βγάζει ήχους από το εσωτερικό του αλλά το κρυστάλλινο νερό είναι αρκετό για να δημιουργήσει μια οπτική μαγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου