Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Αντιπροσωπεία σχολείου της Ιταλίας στον δήμαρχο Ναυπλιέων.


Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
Τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί  47 Ιταλοί μαθητές και 3 συνοδοί εκπαιδευτικοί του Κλασικού Λυκείου Calamandrei της Νάπολη, οι οποίοι φιλοξενούνται στο Ναύπλιο  από το 1ο Γενικό Λύκειο, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νόμισμα». Το πρόγραμμα αυτό προωθεί την δημιουργική γνώση της ιστορίας της Ελλάδας και της «Μεγάλης Ελλάδας»



Μιλώντας στα μέλη της αποστολής ο κ. Κωστούρος έκανε σύντομη αναφορά στην ιστορία καθώς και στα κοινά σημεία των δύο πόλεων. 
Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη σπουδαιότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων εκπαιδευτικών ανταλλαγών, τονίζοντας ότι ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων τονίζοντας ότι , μέσα από τις επισκέψεις, δίνεται στους μαθητές η δυνατότητα να ανταλλάξουν μεταξύ τους απόψεις και να γνωρίσουν άλλες ευρωπαϊκές πόλεις βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες.
Η αντιπροσωπεία των Ιταλών, μετέφερε μήνυμα από τον Δήμαρχο της Νάπολη στον Δήμαρχο Ναυπλιέων, μέσα από το οποίο τον ευχαριστησε τον Δήμαρχο Ναυπλιέων  για την υποδοχή των μαθητών του σχολείου της Νάπολη  και εξέφρασε την επιθυμία συνεργασίας και αδελφοποίησης των δύο πόλεων.
Στην συνέχεια η Ιταλική αποστολή κατευθύνθηκε στο βουλευτικό, όπου μαζί με το 1ο ΓΕΛ Ναύπλιου θα παρουσιάσουν κοινά στοιχεία των δυο περιοχών καθώς και χορούς απ την περιοχή της Νάπολης. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και η Ιταλίδα πρόξενος Claudia Raffa.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου