Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙOY ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η απ’ ευθείας εκποίηση στο Δήμο Ναυπλιέων, έναντι ελαχίστου τιμήματος 570.000 ευρώ του ιστορικού διατηρητέου κτιρίου, κατασκευής του 19ου αιώνα, που στέγαζε το πρώτο φαρμακείο του ελεύθερου ελληνικού κράτους, ιδιοκτησίας του Μπονιφατίου Μποναφίν, στο οποίο ταριχεύθηκε, ο Ιωάννης Καποδίστριας, μετά τη δολοφονία του.Το κτίριο, που αποτελεί σημαντικότατο μνημείο της ιστορίας του Ναυπλίου, αλλά και της νεώτερης Ελλάδας, πρόκειται να αξιοποιηθεί από το Δήμο ως πολιτιστικός χώρος, αφιερωμένος στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Σχολιάζοντας την απόφαση της εκποίησης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργος Διδασκάλου, ανέφερε:

«Οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έχοντας πλήρη επίγνωση της σημαντικότητας για την πόλη του Ναυπλίου, αλλά και την πολιτιστική μας κληρονομιά της αξιοποίησης και διατήρησης του ιστορικού κτιρίου του φαρμακείου του Μπονιφατίου Μποναφίν, έδρασαν άμεσα μόλις έγιναν αποδέκτες του σχετικού αιτήματος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου και των Ιερών Ναών στους οποίους ανήκε το κληροδότημα.

Σε λιγότερο από ένα μήνα, ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες γνωμοδότησης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κοινωφελών Περιουσιών της Α.Δ. και τελικά εγκρίναμε την απ’ ευθείας εκποίησή του στο Δήμο Ναυπλιέων».


Ενσωματωμένη εικόνα 2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου