Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΈΛΛΗΝΑΣ ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ ΣΤΟ 24 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

  STUDIO B&G 
Ρεσιτάλ πιάνου με τον διακεκριμένο Έλληνα σολίστ Κωνσταντίνο Δεστούνη παρακολούθησαν την τρίτη ημέρα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ναυπλίου, όσοι βρέθηκαν την Κυριακή 21 Ιουνίου στην αίθουσα του βουλευτικού στο Ναύπλιο.
Το πρόγραμμα του διεθνούς 24χρονου πιανίστα περιελάμβανε: Frederick Chopin Barcarolle, Op. 60, Ludwig Van Beethoven Sonata, Op. 57 / "Appassionata", Allegro Assai, Andante con moto, Allegro ma non troppo, Franz Liszt, Sonata in B minor, Allegro assai, Andante con moto, Allegro ma non troppo – Presto.
Το ρεσιτάλ παρακολούθησαν, ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου,ο καλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ναυπλίου Γιάννης Βακαρέλης, ο Πρόεδρος του Ναυπλιακού Ιδρύματος "Ιωάννης Καποδίστριας" και μέλος του ΔΟΠΠΑΤ Κωνσταντίνος Χελιώτης και αρκετός κόσμος.
 

Λίγα λόγια για το βιογραφικό του Κωνσταντίνου Δεστούνη

Ο Κωνσταντίνος Δεστούνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Έχει αποσπάσει πολλά βραβεία σε μουσικούς διαγωνισμούς, με κυριότερα το 1ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου «Southern Highlands 2013» στην Αυστραλία, το 2ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου "Grand Prix Maria Callas" 2015 στην Αθήνα και το 2ο Βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πιάνου της Βρέμης το 2012. Έχει επίσης βραβευθεί στους διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου: De Bach au Jazz (Παρίσι), Music and Earth (Σόφια), Γιώργος Θυμής (Θεσσαλονίκη), Seiler (Ρέθυμνο), Konzerteum (Αθήνα) κ.ά. Ως νικητής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού της ΕΡΤ εκπροσώπησε την Ελλάδα στην «Eurovision Young Musicians 2010» στη Βιέννη.
Έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο «Ελένης Τιμ. Μυκονίου» της Τάξης των Γραμμάτων & Καλών Τεχνών, με το Χρυσό Μετάλλιο της UNESCO και με τιμητικές διακρίσεις από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Ως σολίστ έχει συμπράξει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βρέμης, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Καμπέρα, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Νέων του Ηνωμένου Βασιλείου, τις Ορχήστρες των Δήμων Αθηναίων & Θεσσαλονίκης, τη Sinfonietta Αθηνών, την ΑΣΟΝ, τις Ορχήστρες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του ΚΩΘ. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει δύο ηχογραφήσεις CD (παραγωγές της ραδιοφωνίας της Βρέμης και του διαγωνισμού "Southern Highlands"), καθώς και εμφανίσεις σε σημαντικά μουσικά κέντρα, όπως την όπερα La Fenice της Βενετίας, το St. John's Smith Square του Λονδίνου, die Glocke Saal της Βρέμης, το Llewellyn Hall της Καμπέρα, την Όπερα των Τιράνων, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κ.ά. Εμφανίζεται τακτικά σε συναυλίες μουσικής δωματίου, μεταξύ άλλων στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου του Salzburg το 2013 & 2014, όπου συμμετείχε στην ίδια συναυλία με κορυφαίους καλλιτέχνες, όπως ο Pavel Gililov, ο Menahem Pressler και το Κουαρτέτο Borodin.
Σπούδασε πιάνο με τον Ιγκόρ Πέτριν στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, απ' όπου αποφοίτησε πρώτος με άριστα, και με την Αγάθη Λεϊμονή στο Ελληνικό Ωδείο (Δίπλωμα με Α' Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο) και στη Schola Cantorum του Παρισιού (Diplome de Concert με διάκριση). Μελέτησε επίσης κοντά στον Aquiles Delle Vigne. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας του Ελληνικού Ωδείου, με καθηγητή των Γιώργο Αραβίδη. 
Συνεχίζει τις σπουδές του για Master στο πιάνο, στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg, με τον καθηγητή Rolf Plagge. Είναι υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης», ενώ του έχουν απονεμηθεί υποτροφίες του ιδρύματος «Yamaha Music Foundation of Europe» και του ΙΚΥ.
 
STUDIO B&G 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου