Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΜΕΣΟΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΥΔΡΟΒΙΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΥΓΡΟΤΟΠΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ - ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ.

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, στον υγρότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου πραγματοποιήθηκε παρατήρηση, αναγνώριση και καταμέτρηση των υδρόβιων πουλιών.
Η μακροχρόνια παρακολούθηση των πληθυσμιακών τάσεων της υδρόβιας και παρυδάτιας ορνιθοπανίδας στην περιοχή του  του μοναδικού αυτού υγρότοπου , για την πολύπλευρη αξία του, οικοσυστήματος της περιοχής, έχει ως βασικό στόχο τη διατήρηση τόσο των υδρόβιων πτηνών όσο και των ενδιαιτημάτων τους.
Για το σκοπό αυτό και για 5η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών (ΜΕΚΥΠ), ένα πρόγραμμα της Διεθνούς Οργάνωσης Υγροτόπων (Wetlands International) που υλοποιείται ταυτόχρονα, κάθε έτος, σε πολλές χώρες παγκοσμίως το μήνα Ιανουάριο. 
Σε εθνικό επίπεδο, το πρόγραμμα συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) ενώ συμμετέχουν εθελοντές από όλη την Ελλάδα. Η καταμέτρηση πραγματοποιηθηκε στο υγρότοπο Ναυπλίου Νεας Κίου από προσωπικό και μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και θα συνεχιστεί στον υγρότοπο Μουστού. Επικεφαλής στην σημερινή καταμέτρηση ήταν ο Τάκης Λεοντίδης μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.
STUDIO B&G 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου