Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Ο "ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ".

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα της πρώτης Βουλής της σύγχρονης Ελλάδας στο Ναύπλιο, εορταστικές εκδηλώσεις από τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ για την κατάληψη του Παλαμηδίου από τον Στάικο Σταϊκόπουλο και τα παλικάρια του και την απελευθέρωση του Ναυπλίου από τον τουρκικό ζυγό.

Οι εκδηλώσεις είχαν πανηγυρικό χαρακτήρα και θα συνεχιστούν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου σε όλη την πόλη. 
 
Ο ιστορικός Σύλλογος Ναυπλίου τίμησε με λαμπρές εκδηλώσεις την απελευθέρωση του Ναυπλίου
Το χρονικό της απελευθέρωσης της πόλης και της κατάληψης του Παλαμηδίου εκφωνήθηκε από τον κεντρικό ομιλητή  κ. Σταύρο Μπέζα, 
Στην συνέχεια έγιναν απαγγελίες ποιημάτων Ναυπλιωτών ποιητών, ενώ την εκτέλεση μουσικών έργων είχε η δημοτική χορωδία Ναυπλίου υπό την Διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη.
Στην εκδήλωση έγιναν βραβεύσεις των μαθητών των Λυκείων της πόλης που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες βαθμολογίες κατά τις τελευταίες πανελλήνιες εξετάσεις.
Η επετειακή εκδήλωση έκλεισε η δημοτική χορωδία Ναυπλίου με το "Χαίρε Ανάπλι" 
Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ Θεοδόσης Σπαντιδέας, ενώ χαιρετισμό απεύθηναν ο Αντιπεριφέρειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ο Δήμαρχος της Ζάτουνας γενέτειρας του Πορθητή Στάικου Σταικόπουλου.
Την εκδηλωση παρακολούθησαν επίσης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Αργολίδος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης, οι Βουλευτές του Νομού Γ. Γκιόλας , Γ.Ανδριανός και Γ. Μανιάτης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμοι Ναυπλιέων Χρήστος Γραμματικόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγους απανταχού Ναυπλιέων στην Αθήνα "Ο Ναύπλιος" Κωνσταντίνος Κολόκας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου Γιώργος Παϊβανάς,η Πολιτευτής της Ν.Δ. Σόνια Ταντάρου Κρίγγου, μέλη του Συλλόγου "Ο Παλαμήδης" και πολύς κόσμος. 

 
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου