Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Με παρέλαση κρουστών εληξε με μεγάλη επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Τέχνης και Αποδοχής στο Ναύπλιο.

Το 2ο Φεστιβάλ Τέχνης και Αποδοχής που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή κόσμου έληξε το Σάββατο 17 Μαρτίου το βράδυ με παρέλαση κρουστών σε κεντρικούς δρόμους του Ναυπλίου.


Με αφορμή της 21η Μάρτη, παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, ποίησης, δασοπονίας, για το σύνδρομο Down, κουκλοθεάτρου, μονογονεϊκών οικογενειών και διεθνής ημέρα της Γης, διοργανώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Τέχνης και Αποδοχής σε συνεργασία του Δημου Ναυπλιέων και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου.






Σε μια προσπάθεια να έχουμε ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, ένα σχολείο που θα προωθεί την ιδέα για έναν καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο, αλληλεγγύης, δημιουργικότητας, αξιών και αγάπης.

Μια μεγάλη γιορτή, όπου με όχημα την Τέχνη, τα παιδιά που συμμετείχαν έστειλαν μηνύματα αποδοχής, ενσυναίσθησης και φιλίας.

15 φορείς αλληλεγγύης, 2 εκπαιδευτικά δίκτυα, 5 σχολεία, θεατρικά δρώμενα, εργαστήρια: μουσικά, εικαστικά, θεατρικά, πειραμάτων για μικρούς και μεγάλους, κλόουν, ζούμπα, παρέλαση με κρουστά δρόμου, έκθεση ζωγραφικής, 4 μουσικές μπάντες, όλοι μαζί, ένωσαν τις φωνές τους, για να δείξουν ότι μπορούμε «με μια αγκαλιά ν’ αλλάξουμε τον κόσμο».

Η μπάντα κρουστών Quilombo έδωσε τον ρυθμό για την παρέλαση που σηματοδότησε την λήξη του φεστιβάλ, καταλήγοντας μέχρι το σπίτι του Νίκου Καρούζου, όπου έγινε ένα μικρό αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα ποίησης από τα τμήματα Β2 και Στ1 του 3ου Δημοτικού Ναυπλίου.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου