Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Η παρουσίαση του βιβλίου «Κιβέρι - Από τον Μύθο στην Ιστορία» κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου.

Η παρουσίαση του βιβλίου «Κιβέρι - Από τον Μύθο στην Ιστορία» κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου (βίντεο)
Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ο Αθλητικός Όμιλος Ερμής Κιβερίου, ο Δήμος Άργους Μυκηνών, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους – Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ) και η Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας & Πολιτισμού παρουσίασαν το βιβλίου «Κιβέρι – Από τον Μύθο στην Ιστορία» του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Αλέξη Τότσικα, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κιβερίου π. Γεώργιος Νταβέλος, στο Κιβέρι, την 
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018.

Για το βιβλίο θα μίλησαν, ο φιλόλογος Γεώργιος Τασσιάς και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κιβερίου Κώστας Τσακίρης,  ο πρόεδρος του Ερμή Κιβερίου Θανάσης Νταβέλος και ο Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως Αργολίδος Πρωτοπρεσβυτερος π. Πέτρος Αθανασόπουλος.  Την παρουσίαση  συντόνισε ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Νταβέλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, ο βουλευτής Αργολίδας Γ.Μανιάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αργους Μυκηνων Δ. Κρίγγος και ο πρώην Πρόεδρος του Ερμή Κιβερίου Αντώνης Λυμπέρης
Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

Το Κιβέρι είναι ένα μεγάλο χωριό της Αργολίδας, ένα παραθαλάσσιο χωριό στη δυτική ακτή του Αργολικού κόλπου, απέναντι ακριβώς από το Ναύπλιο. Η ιστορία του είναι από μόνη της μια ολόκληρη αφήγηση, ένα παραμύθι με αφετηρία τη Λερναία Ύδρα και το μυθικό Δαναό, με παρουσία στην κλασική περίοδο, τη Βενετοκρατία και τη Φραγκοκρατία και τέρμα την επανάσταση του 1821, οπότε τερματίζει την περιπέτεια στο χρόνο και κατακτά την οριστική του θέση στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. 
Αυτή την ιστορία επιχειρεί να καταγράψει το βιβλίο αυτό σε τρεις φάσεις. Το πρώτο μέρος εξιστορεί και τεκμηριώνει την ιστορική διαδρομή από τη μυθολογική περίοδο μέχρι την επανάσταση του 21, που το χωριό καταστάλαξε στους πρόποδες του μικρού λόφου δίπλα στη θάλασσα.
Στο δεύτερο μέρος δίνει την εικόνα της παραδοσιακής κοινωνίας και τους όρους με τους οποίους επιβίωσε σ’ αυτό τον τόπο μέχρι τη δεκαετία του 1950, χωρίς τα χαρακτηριστικά της βιομηχανικής και καταναλωτικής εποχής, που ακολούθησε. Το τελευταίο μέρος αναφέρεται στο νεότερο Κιβέρι με τη ραγδαία οικονομική και οικιστική του ανάπτυξη και την εξέλιξή του σ’ έναν αξιόλογο παραθαλάσσιο τουριστικό προορισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου