Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Ο Π. Νίκας στην 197η επέτειο της Α Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στην Επίδαυρο.

Ο Π. Νίκας στη 197η επέτειο της Α Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στην Επίδαυρο
 Πραγματοποιήθηκαν το πρωί, της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 παρουσία του Προέδρου της βουλής Ν. Βούτση στην Επίδαυρο Αργολίδας, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 197η επέτειο της Α Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης, οι βουλευτές του νομού Γ. Ανδριανός, Γ. Γκιόλας και Γ. Μανιάτης, ο Δημαρχος Επιδαύρου Κ. Γκάτζιος, οι Περιφερειακές και τοπικές, στρατιωτικές, πολιτικές αρχές, μαθητές σχολείων και πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Παναγιώτης Νίκας παρακολούθησε την δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος , στην αναθηματική στήλη με το φοίνικα στην κορυφή, σύμβολο ελευθερίας και δημοκρατίας, που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία της Νέας Επιδαύρου.
Τον κύριο Νίκα συνόδευαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χ. Αντωνόπουλος, Γ. Μαλτέζος, Γ. Μαντζούνης, Ε. Αποστολοπουλου, Φ. Κολεβέντης, Τ. Τζανής και Δ. Σχοινοχωρήτης.
 "Η Εθνοσυνέλευση ήταν ένα μεγάλο γεγονός-ορόσημο, που σηματοδότησε την πορεία του νεότερου Ελληνικού κράτους .Στην Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρου γράφτηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος, ορίστηκε ο τρόπος της προσωρινής λειτουργίας του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και ψηφίστηκε την 1η Ιανουαρίου 1822 το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας." τόνισε σε σύντομη δήλωση του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Νίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου