Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Με παραδοσιακούς χορούς γιόρτασαν τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου.

 

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Παλαμηδίου και της πόλης του Ναυπλίου από τον Τουρκικό ζυγό, διοργάνωσαν μουσικοχορευτική εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου 2022 στην Πλατεία Συντάγματος με τίτλο «Χορεύοντας…για τα 200 χρόνια».


Στην εκδήλωση συμμετείχαν χορευτικές ομάδες με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής ορχήστρας υπό τη μουσική επιμέλεια του κ. Γιάννη Παυλόπουλου.


Οι χορευτικές ομάδες που συμμετείχαν ήταν:

· ΣΤΕΓΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ»
· Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Ν. Ροεινού «Η Αγία Μαρίνα» με τοπικούς χορούς
· Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κίου με χορούς της Μ. Ασίας
· Χορευτική Ομάδα του Σωματείου «Φίλοι ΠΛΙ» με χορούς της Μακεδονίας
· Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας με χορούς από τον Πόντο
· Εταιρεία «Χοροκίνηση» με χορούς Αρβανίτικους
· Σύλλογος Θρακών Αργολίδας «Η Θράκη», με χορούς από τη Θράκη
· Πολιτιστικό λαογραφικό Σωματείο «Χορόσημο», με χορούς από τη Μακεδονία
· Εργαστήρι Ελληνικού Χορού, με τραγούδια και χορούς από την ιστορική διαδρομή της πόλης του Ναυπλίου τον 18ο & 19ο αιώνα.


Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος τόνισε για τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις: «Για άλλη μια χρονιά ως Δήμος Ναυπλιέων κρατάμε ψηλά την ιστορική μνήμη και τους αγώνες των προγόνων μας για Ελευθερία εορτάζοντας τα 200 χρόνια της Άλωσης του Παλαμηδίου και της Άπελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, περιβαλλοντικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών, ενημερωτικών και ιστορικών επετειακών εκδηλώσεων.


Αποκορύφωμα των φετινών εορταστικών και επετειακών εκδηλώσεων θα αποτελέσει η μεγάλη παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στη πόλη του Ναυπλίου στις 30 Νοεμβρίου που με τη δική μας παρέμβαση θα αποτελεί στο εξής ημέρα Τοπικής Εθνικής Γιορτής και Αργίας για το Δήμο Ναυπλιέων.


Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΔΟΠΠΑΤ και όλους όσους συνεργάζονται για τις φετινές εκδηλώσεις. Ξεχωριστές ευχαριστίες στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διεύθυνση, στον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», στο Σύλλογο «Αρματωμένοι Μωραΐτες-Στάικος Σταϊκόπουλος Ναύπλιο 1822» για τη συνεργασία τους. Για το τέλος θερμές ευχές σε όλους τους συμμετέχοντες, στους μαθητές των σχολείων μας που κρατούν άσβεστη την ιστορική μνήμη αλλά και σε όλους τους διακεκριμένους επιστήμονες που θα παρουσιάσουν τις ένδοξες ιστορικές στιγμές.


Όλοι μαζί ενωμένοι για τα 200 χρόνια της Άλωσης του Παλαμηδίου και της Απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου για να θυμηθούμε, να εκτιμήσουμε και να αναγνωρίσουμε τους προγόνους από όπου προερχόμαστε οι οποίοι αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της πατρίδας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου