Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ελλήνων της Μ.Ασίας στο Ναύπλιο.



Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
Η 14 Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας και των ξεριζωμού των  Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Η ήμερα αυτή τιμήθηκε σήμερα 16 Σεπτεμβρίου στο Ναύπλιο με δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου από τον πρωτοπρεσβύτερο π.Γ.Φρίμη, παρουσία των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών της Αργολίδας. Ακολούθησε ομιλία από τον Ανδρέα Αριστοτέλους εκπαιδευτικό,και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των πεσόντων στην Λεωφόρο 25ης Μαρτίου.


Οι θηριωδίες που διέπραξαν οι Νεότουρκοι κατά τη διάρκεια των εθνικών εκκαθαρίσεων, με αποκορύφωση τον πυρπολισμό της Σμύρνης στις 14 Σεπτεμβρίου του 1922, εξόντωσαν εκατοντάδες χιλιάδες προγόνους μας και άλλους τόσους τους «έσυραν» στο δρόμο της προσφυγιάς. Παράλληλα, η καταστροφή  της Μικράς Ασίας σηματοδοτεί την καταστροφή μιας αστείρευτης πηγής πνεύματος και πολιτισμού.

Παρόντες στην εκδήλωση μνήμης ο Βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ Γ.Μανιάτης, ο βουλευτής της Ν.Δ Γ.Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Α.Χειβιδόπουλος, ο πολιτευτής και περιφερειακός σύμβουλος Β.Σιδέρης, ο πρώην νομάρχης Αργολίδας Β.Σωτηρόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Αργολίδας και πλήθος κόσμου. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου