Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπλιέων στις 19 Δεκεμβρίου 2012.


Συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου  του δήμου Ναυπλιέων είχαμε  στις 19 Δεκεμβρίου 2012, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, σε ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου, με τα εξής θέματα:

ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΘΕΜΑ 1ο Έγκριση μερικής εκχώρησης και υποκατάστασης συμπράττοντος μελετητή στη μελέτη: «Αναμόρφωση αρχαιολογικού χώρου Καστρακίου» πρώην δήμου Ασίνης.


ΘΕΜΑ 2ο Έγκριση άδειας τομής για την τοποθέτηση υπαίθριων καμπινών της Ο.Τ.Ε. Α.Ε.

ΘΕΜΑ 3ο Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Αντιπλημμυρικά έργα Ασίνης».

ΘΕΜΑ 4ο Χορήγηση άδειας εκσκαφής για παραλλαγή δικτύου χαμηλής τάσης επί της οδού Σταϊκοπούλου στο παλιό Ναύπλιο.

ΘΕΜΑ 5ο Έγκριση διεξαγωγής δημοπρασίας για την προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών του Δ.Ναυπλιεών για το έτος 2013.


ΘΕΜΑ 6ο Έγκριση νέας – επικαιροποιημένης οικονομοτεχνικής μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας της λειτουργίας του παλιού Τελωνείου Ναυπλίου ως Μουσείο Τελωνείων της χώρας και Πολιτιστικού Κέντρου Ναυπλίου.

ΘΕΜΑ 7ο Έγκριση διενέργειας προμήθειας οργάνων άθλησης εξωτερικού χώρου.

ΘΕΜΑ 8ο Τροποποίηση του προϋπολογισμού για την εκτέλεση των εργασιών συντήρησης, βελτίωσης και επέκτασης υφιστάμενου δικτύου υπολογιστών και τηλεφώνων στο κτίριο του Δημαρχείου Ναυπλίου.

ΘΕΜΑ 9ο Περί έγκρισης μικρών κατασκευών σε κοινόχρηστο χώρο έμπροσθεν του Ο.Τ. 382 (οδός Άργους).

ΘΕΜΑ 10ο Περί αποδοχής ή μη της ένστασης του αναδόχου του έργου: «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Βυζαντινού Ι. Ν. Μεταμόρφωσης Σωτήρος Πλατανητίου» και χορήγηση παράτασης προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου.

ΘΕΜΑΤΑ Ν.Π.Δ.Δ.& Ν.Π.Ι.Δ.

ΘΕΜΑ 11ο Έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΟ.ΚΟΙ.Π.ΑΝ».

ΘΕΜΑ 12ο Περί ένταξης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου (Δ.Ε.Υ.Α.Ν.) στη ρύθμιση του Ν.4093/2012 για να επιτευχθεί επιμήκυνση των συναφθέντων δανείων της από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κατά 8 χρόνια.

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΘΕΜΑ 13ο Περί ένταξης του Δήμου στη ρύθμιση του Ν.4093/2012 για να επιτευχθεί επιμήκυνση των συναφθέντων δανείων του από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κατά 8 χρόνια.

ΘΕΜΑ 14ο Έγκριση της ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων έτους 2011 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ναυπλιέων.

ΘΕΜΑ 15ο Τροποποίηση της 305/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στη μίσθωση ακινήτου για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου.

ΘΕΜΑ 16ο Τροποποίηση της 288/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου μας.

ΘΕΜΑ 17ο Επί του αιτήματος του κ. Γεωργίου Προύντζου για την άμεση εξόφληση της απαίτησής του από το Δήμο όπως ακριβώς προκύπτει από την 36/2008 αμετάκλητη απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ναυπλίου.

ΘΕΜΑ 18ο Αποδοχή του 3/27-11-2012 πρακτικού της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου Ναυπλιέων.

ΘΕΜΑ 19ο Καθορισμός ανώτατου χρηματικού ορίου κλήσεων δικαιούχων κινητής τηλεφωνίας Δήμου Ναυπλιέων.

ΘΕΜΑ 20ο Ασφάλιση αυτοκινήτων Δήμου Ναυπλιέων έτους 2013.

ΘΕΜΑ 21ο Ανάκληση της 303/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στη μεταφορά περιπτέρου ιδιοκτησίας Βασιλείου ΘΩΜΑ από τη θέση πλησίον κοιμητηρίου Ναυπλίου στην πλατεία Ωνάση στο Ναύπλιο.

ΘΕΜΑ 22ο Περί σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ναυπλιέων και του Ν.Π.Δ.Δ.: «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ» για την υλοποίηση του έργου εφαρμογής του Κώδικα Ασφαλείας στο λιμένα Ναυπλίου, αποδοχή των όρων της σύμβασης και εξουσιοδότηση του κ. δήμαρχου για την υπογραφή της.

ΘΕΜΑ 23ο Επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων από την κ. Αναστασία Ζιάκου.

ΘΕΜΑ 24ο Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στην κ. Πηνελόπη Ροδοπούλου και εξουσιοδότηση του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την έκδοσή της.

ΘΕΜΑ 25ο Συμπλήρωση της 439/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στη μίσθωση του κτηρίου στο Δρέπανο για τη στέγαση των υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας Ασίνης, με τον καθορισμό της Επιτροπής Εκτίμησης του ακινήτου.

ΘΕΜΑ 26ο Συμπλήρωση της 438/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην παράταση μίσθωσης κτηρίου πρώην Δημοτικού Σχολείου Αργολικού με την αποδοχή ή μη της μείωσης του μισθώματος.

ΘΕΜΑ 27ο Επί αιτήσεως του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την παράταση της διάρκειας παραχώρησης δύο (2) αιθουσών ιδιοκτησίας του Δήμου που βρίσκονται στις Εργατικές Κατοικίες Ναυπλίου.

ΘΕΜΑ 28ο Τροποποίηση της 362/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στη θεσμοθέτηση Κοινωνικού Φαρμακείου και στην έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας του.

ΘΕΜΑ 29ο Καθορισμός ωραρίου λειτουργίας-εργασίας του εργατοτεχνικού προσωπικού της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ναυπλιέων για το έτος 2013.

ΘΕΜΑ 30ο Επί εγγράφου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Ταχυδρομείου.

ΘΕΜΑ 31ο Διάθεση πίστωσης για την κάλυψη δαπανών εορτασμού των Θεοφανείων.

ΘΕΜΑ 32ο Σύναψη δικαστικού συμβιβασμού μεταξύ του Δήμου Ναυπλιέων (πρώην Δήμος Μιδέας) και του κ. Μιχαήλ Κ. Ρέππα μετά την γνωμοδότηση του δικηγόρου κ. Γεωργίου Νικολάου.

ΘΕΜΑ 33ο Διόρθωση της 469/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την με αριθμό πρωτ. 35095/7-12-2012 αίτηση της κας Μαρίας Αϊβαλιώτη.

ΘΕΜΑ 34ο Διαγραφή τέλους βοσκής από τον κ. Άγγελο Γ. Γεώργα.

ΘΕΜΑ 35ο Τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012.
Παράλληλα με τα παραπάνω θέματα ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος έκανε παράλληλα και τις εξής προτάσεις στο Δημοτικό συμβούλιο.





Πρόταση για απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη

Η πρόταση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για ένα χρόνο, των απόρων δημοτών, των πολύτεκνων, των τριτέκνων αλλά και των νέων επιχειρηματιών, θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου κατά την διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης του Δ,Σ.
«Ως γνωστόν, η οικονομική κρίση, η ανεργία που μαστίζει σήμερα την Ελλάδα ,η τεράστια αύξηση του κόστους διαβίωσης, από τις τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών,  η υπέρογκη φορολογία, καθίστα επιτακτική την ανάγκη  να υποστηριχθούν οι κατηγορίες πολιτών του Δήμου μας που ανέφερα, ως ελάχιστο, με την απαλλαγή τους 100% από την καταβολή των δημοτικών τελών, τουλάχιστον για έναν χρόνο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστούρος.
Η γεωθερμία «λύση» στο ακριβό πετρέλαιο για την θέρμανση του κολυμβητηρίου
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συζήτησης στην συνεδρίαση του αποψινού  δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων, ότι ο Δήμος έχει ήδη επεξεργασθεί πρόταση με την οποία θα απεξαρτηθεί  το κολυμβητήριο από το πετρέλαιο θέρμανσης σε ποσοστό 80% με την μέθοδο της αβαθούς γεωθερμίας.
Στο πλαίσιο αυτό αναζητείται η καλύτερη μορφή χρηματοδότησης έτσι ώστε το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στο 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου