Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Εντυπωσίασε στο Παμποντιακό Πανούρ στα Σούρμενα ο Σύλλογος Βοιωτίας «Ευκλείδης»

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε και φέτος το Παμποντιακό Πανούρ στα Σούρμενα. Ο θεσμός διατηρείται εδώ και 91 χρόνια  και έχει σχέση με το Ταφικό έθιμο που έφεραν οι ξεριζωμένοι Έλληνες από τον Πόντο και γιορτάζεται πάντα την εβδομάδα μετά το Πάσχα με αποκορύφωμα την Κυριακή του Θωμά.
Η άψογη διοργάνωση των υπευθύνων πρόσφερε στους συμμετέχοντες αλλά και στο κοινό που πλημμύρισε την πλατεία ώρες κεφιού, χαράς αλλά και μνήμες από το παρελθόν και όλα αυτά με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής από καταξιωμένους Πόντιους καλλιτέχνες.
Στην φετινή διοργάνωση έλαβε μέρος, μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ποντίων Σούρμενων και ο Σύλλογος Βοιωτίας «Ευκλείδης» με 25μελες χορευτικό τμήμα.
Οι εντυπώσεις των παρευρισκομένων υπήρξαν άριστες και το τμήμα με χοροδιδάσκαλο την κ. Ευσταθία Ζάχαρη απέσπασε θερμές κριτικές και χειροκρότημα. Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες , μετά την παρουσία των χορευτικών τμημάτων, αφήνοντας πλέον τη διασκέδαση και το χορό στα χέρια των καλλιτεχνών που φρόντισαν να ξεσηκώσουν όλο τον κόσμο με τη μουσική τους.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στα μέλη του χορευτικού τμήματος και τις ευχαριστίες μας στους συμπολίτες που μας ακολούθησαν και σε αυτό το κάλεσμα του Συλλόγου.
To Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου