Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Και τρίτο σχολείο στο ΕΣΠΑ, με 3,2 εκ. ευρώ το Μουσικό Σχολείο Αργολίδος (Προσύμνη).

Με την προσθήκη του νέου κτιρίου θα λειτουργήσει και το Μουσικό Λύκειο

Ύστερα από θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η προσθήκη αιθουσών στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδος, με συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 3.166.400 ευρώ.

Το έργο αφορά την κατασκευή ενός διώροφου κτιρίου, το οποίο θα περιλαμβάνει τους χώρους και τις αίθουσες που είναι απαραίτητοι για την πλήρη και σωστή λειτουργία του μουσικού σχολείου, το οποίο λειτουργεί σήμερα μόνο ως γυμνάσιο και οι χώροι δεν είναι κατάλληλοι. Με την προσθήκη του νέου κτιρίου θα λειτουργήσει και το Μουσικό Λύκειο, δίνοντας την δυνατότητα το σχολείο να εξυπηρετεί 170 μαθητές.

Η συνολική μεικτή επιφάνεια του μουσικού σχολείου θα είναι 3.513 τμ και θα περιλαμβάνει 8 αίθουσες, 6 εργαστήρια, χώρους διοίκησης, ιατρείο, μικρά γραφεία για ενημέρωση γονέων, γραφείο συλλόγου γονέων, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο, χώρο κουζίνας, βοηθητικούς χώρους, γυμναστήριο.

Η προσθήκη θα κατασκευαστεί εντός του αυλείου χώρου του υφιστάμενου Μουσικού Γυμνασίου Προσύμνης, αλλά πρόκειται να είναι ανεξάρτητο, καθώς δεν βρίσκεται σε επαφή με το υφιστάμενο κτίριο.
Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 18.121,13 τ.μ. και το νέο κτίριο αποτελείται από ισόγειο 1.222,10 τ.μ. και 1ο όροφο 1.104,38 τ.μ..
Στο ισόγειο  αναπτύσσονται αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώροι γραφείων, κυλικείο, χώρος φαγητού, γραμματεία, χώροι υγιεινής, αποθήκη, χώροι κυκλοφορίας και κλιμακοστάσια.
Στον όροφο αναπτύσσονται  αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες μουσικής, τουαλέτες, κλιμακοστάσια και χώροι κυκλοφορίας.
Προβλέπεται, επίσης, επίστρωση του υπάρχοντος χώρου γηπέδου με τεχνητό χλοοτάπητα και τοποθέτηση περίφραξης.

Ο Δήμαρχος Άργους  – Μυκηνών Δημήτρης Καμποσος σημείωσε: «Παρά τις αντιξοότητες που έφερε η Θεομηνία, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών αποδεικνύει πως έχει και καλές ειδήσεις  και ειδικά ειδήσεις που αφορούν τους νέους, τους μαθητές, τη νέα γενιά. Ένα νέο σχολείο, πέρα από το αμιγώς οικονομικό αποτέλεσμα δίνει ξεχωριστές προεκτάσεις στις δυνατότητες που παρέχει στους μαθητές του αύριο.
Η ένταξη του Μουσικού Σχολείου της Προσύμνης στο ΕΣΠΑ συνεχίζει τη σειρά των Σχολείων που με σκληρή δουλειά χρηματοδοτούμε με ευρωπαϊκά κονδύλια, μετά τα σχολεία Κουτσοποδίου και Ινάχου. Οι διαδικασίες ωρίμανσης όλων αυτών των έργων συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και πολύ σύντομα θα πειστούν και οι τελευταίοι πως υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων που σχεδιάστηκε ποτέ στο Δήμο μας.»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου