Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΖΩΝΤΑΝΕΨΑΝ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΄21 ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΟΝ ΠΙΝΕΛΟ ΦΩΤΟ.

Από "κοντά" γνώρισαν οι μικροί μαθητές του βρεφικού παιδικού σταθμού Δον Πινέλο τους πρωταγωνιστές και ήρωες της Ελληνικής επανάστασης.


Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
  Την Πέμπτη 20 Μαρτίου επισκέφθηκαν την μόνιμη έκθεση του παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο και θαύμασαν τα ζωγραφικά έργα με προσωπογραφίες και σκηνές της Εθνικής παλιγγενεσίας.
Περιηγήθηκαν στο τμήμα της έκθεσης με τις παραδοσιακές στολές και έμαθαν από κοντά τους συμβολισμούς που κρύβουν.
Τα μικρά παιδιά με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους Έλενας και Ιωάννας Ιωαννίδη κατασκεύασαν στο εργαστήρι της πινακοθήκης παραδοσιακές στολές τσολιά και Αμαλίας και χάρισαν στους υπευθύνους της πινακοθήκης τα έργα τους.
Στην συνέχεια οι μικροί μαθητές έκαναν πικ νικ στο πάρκο του ΟΣΕ στο Ναύπλιο στην σκιά του Παλαμηδίου.
Την Δευτέρα 24 Μαρτίου, παραμονή της εθνικής επετείου, οι μαθητές του Δον Πινέλο κατέθεσαν στέφανο στο μνημείο του ήρωα της Ελληνικής επανάστασης  Σ.Διοβούνιώτη στην Άρια, πραγματοποιησαν μικρή παρέλαση καταχειροκροτούμενα από τους γονείς τους, ανεμίζοντας τα χειροποίητα σημαιάκια τους.

Η επετειακή εκδήλωση έκλεισε με απαγγελίες ποιημάτων της ελληνικής ανθολογίας που εξυμνούσαν ήρωες και γεγονότα του έπους των Ελλήνων.
Την ημέρα της εθνικής επετείου οι μαθητές του Δον Πινέλο τέθηκαν με την τεράστια ελληνική σημαία του σχολείου τους όπως και κάθε χρόνο επικεφαλής της παρέλασης, όπου και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου