Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Πολύχρωμα αερόστατα στον ουρανό και χάρτινα καραβάκια στην θάλασσα στην τελετή αποφοίτησης του Δον Πινέλο.


Την πρώτη τους σχολική αποφοίτηση έζησαν, γεμάτη συμβολισμούς και χρώματα, οι μικροί μαθητές του βρεφονηπιακού σταθμού Δον Πινέλο και οι γονείς τους, στο φάρο του Ναυπλίου την Κυριακή το βράδυ 26 Ιουλίου 2014.

Στα πλαίσια του πολιτιστικού Ιουλίου και των εκδηλώσεων που διοργανώνονται και συνεχίζονται κάθε Παρασκευή του μήνα, οι εκπαιδευτικοι του σταθμού Έλενα και Ιωάννα Ιωαννίδη μαζι με τον Γιάννη Αντωνόπουλο, πραγματοποίησαν την καθιερωμένη αποφοίτηση των μαθητών στον χώρο του φάρου στο λιμάνι του Ναυπλίου.

"Διαλέξαμε να κάνουμε και φέτος την γιορτή της αποφοίτησης στον χώρο του φάρου θέλοντας να δώσουμε στην εκδήλωση έναν συμβολισμό", τόνισε η Έλενα Ιωαννίδη και συνέχισε λέγοντας, "Ο πρώτος μεγάλος φάρος στην ζωή των παιδιών είναι η οικογένεια και ο δεύτερος το πρώτο τους σχολείο, γιαυτό η εκδηλωση γίνεται φέτος εδώ στον φάρο του Ναυπλίου με φόντο το Μπούρτζι την θέα του Αργολικού κόλπου και την νυχτερινή άποψη της πανέμορφης πόλης μας."

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ζωγραφική από τα παιδιά και τους γονείς  ένος έργου που αναπαριστά τον βυθο της θάλασσας, στην συνέχεια έγινε αφήγηση ποιημάτων από τα μικρά παιδιά, ενώ οι γονείς τους άκουσαν το γνωστό δράμα της Ελληνικής μυθολογίας με πρωταγωνιστές την Ηρώ και τον Λέανδρο, όπου συναντάμε στην ουσία τον πρώτο φάρο.

Η Ηρώ ήταν ιέρεια της Αφροδίτης η οποία κατοικούσε σε ένα πύργο στην πόλη της Σηστού, στην ευρωπαϊκή ακτή του Ελλησπόντου. Ο Λέανδρος, ένας νεαρός από την Άβυδο, στην απέναντι όχθη του στενού, την ερωτεύθηκε, και κάθε βράδυ περνούσε κολυμπώντας τον Ελλήσποντο για να είναι μαζί της. Η Ηρώ με μόνη βοηθό την πιστή τροφό της, άναβε μία λάμπα κάθε νύχτα στην κορυφή του πύργου της, για να τον οδηγεί, και η ίδια τον υποδεχόταν στην ακτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου