Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Όλα έτοιμα για τον 4ο Μαραθώνιο Ναυπλίου.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Ναυπλίου παραχώρησε σήμερα 
 Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, σε αίθουσα του ΦΟΥΓΑΡΟΥ με θέματα:
· Την παρουσίαση της Συναυλίας των ONIRAMA,
· Των Αγωνιστικών λεπτομερειών της διοργάνωσης του Μαραθώνιου
· Την απόδοση του Κοινωνικού μερίσματος στα ΑμεΑ Αργολίδας από τον Παλαμήδειο Άθλο
· Την ανακοίνωση των Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για το Σάββατο 4/03/17 και την Κυριακή 5/03/17
Στην συνεντευξη μίλησαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, ο Γιάννης Μπόλλας ως εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Γιάννης Γαληνός και ο Διευθυντής της Τροχαίας Ναυπλίου, αστυνομικός Υποδιευθυντής  Γιώργος Σταμέλος. Την συνεντευξη συντόνισε ο Τεχνικός Διευθυντης του Μαραθωνίου Ναυπλίου Ευάγγελος Παπαποστόλου.
Ο Δημαρχος Ναυπλιέων τόνισε μεταξύ άλλων: "Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου 2017 είναι μια σπουδαία αθλητική Διοργάνωση, με σημαντικό πολιτιστικό, Ιστορικό αλλά και τουριστικό ενδιαφέρον για τον Δήμο Ναυπλιέων. O Μαραθώνιος Δρόμος, οπουδήποτε κι αν διεξάγεται, στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό, αποτελεί Ιστορικό γεγονός, σε ανάμνηση του άθλου του αγγελιαφόρου Φειδιππίδη. Ο Δήμος Ναυπλιέων μετά την εμπειρία των επιτυχημένων Διοργανώσεων των προηγούμενων χρόνων είναι έτοιμος να στηρίξει και αυτήν τη Δι- οργάνωση, με όλα τα μέσα και τις υποδομές που διαθέτει, σε συνεργασία πάντα με τους αρμόδιους υπόλοιπους φορείς, τις ομάδες πολιτών αλλά και τους εθελοντές του. Πιστεύω ειλικρινά ότι η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη, γι' αυτό καλώ όλους να δηλώσουν συμμετοχή. Όλοι μπορούμε με την ενεργή συμμετοχή μας να δώσουμε κίνητρα στους νέους και στα παιδιά, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους σε δράσεις δημιουργικές και όμορφες. Σας περιμένουμε όλους στους δρόμους του Ναυπλίου να περπατήσουμε, να τρέξουμε, να αναπνεύσουμε, να αφυπνίσουμε, να ξεσηκώσου- με, να εμπνεύσουμε. Ο αθλητισμός είναι το ομορφότερο κομμάτι της ζωής μας. Ας το ζήσουμε όλοι μαζί."
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ 
Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017 
ΑΦΕΤΗΡΙΑ - ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ 
Οι διαδρομές του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου έχουν αφετηρία τον οριοθετη- μένο χώρο μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια. Οι διαδρομές των 5χλμ. & των 2,5 χλμ. έχουν αφετηρία στην παραλιακή Λεωφόρο Μπουμπουλίνας μπροστά από την πλατεία Φιλελλήνων. Όλες οι διαδρομές έχουν τερματισμό στον οριοθετημένο χώρο μπροστά στις Πλα- τείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια. 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ 
Μαραθώνιος: Ώρα Εκκίνησης: 09:00 Εκκίνηση: από την οδό Ανδρέα Συγγρού και Αμαλίας. Περιγραφή της ΝΕΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου αποτελείται από δύο γύρους. Οι βασικοί άξονες της διαδρομής είναι: Εκκίνηση από την οδό Ανδρέα Συγγρού, παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας - Μιαούλη, παραλιακή οδός Ναυπλίου - Ν. Κίου, αναστροφή πριν την συμβολή της οδού Εθν. Αντίστασης και της Παραλιακής Οδού Ναυπλίου Ν. Κίου, (πριν τον ποταμό Ίναχο, συνεχίζει η διαδρομή με πορεία προ το Ναύπλιο επί της παραλιακής οδού Ν. Κίου Ναυπλίου, οδός Βασ. Παύλου, Σιδηράς Μεραρχίας, η διαδρομή συνεχίζει στη Λεωφόρο Ασκληπιού στο ρεύμα καθόδου και μέχρι τον κόμβο Αγ. Ελεούσας – Τολού, αναστροφή στον κόμβο με πορεία προς το κέντρο του Ναυπλίου στο ρεύμα ανόδου της Λεωφόρου Ασκληπιού, οδός Κύπρου, 25ης Μαρτίου και μέσω της οδού Ανδρέα Συγγρού, συμπληρώνεται ο πρώτος γύρος της Διαδρομής... Τερματισμός: Οι δρομείς συμπληρώνουν την πρώτη από τις δυο στροφές της Μαραθώνιας διαδρομής και συνεχίζουν για τη δεύτερη. Με την 2η επανάληψη της παραπάνω περιγραφόμενης διαδρομής και τη συμπλήρωση του 2ου γύρου (loop) και ενώ διατρέχουν την οδό Ανδρέα Συγγρού (για δεύτερη φορά) τερματίζουν μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια. 
 Ημιμαραθώνιος Δρόμος :Ώρα Εκκίνησης: 09:05 Εκκίνηση: από την οδό Ανδρέα Συγγρού και Αμαλίας. Περιγραφή της ΝΕΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου δρόμου αποτελείται από έναν γύρο (loop) της διαδρομής του Μαραθωνίου δρόμου. Οι βασικοί άξονες της διαδρομής είναι: Εκκίνηση από την οδό Ανδρέα Συγγρού, παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας - Μιαούλη, παραλιακή οδός Ναυπλίου - Ν. Κίου, αναστροφή πριν την συμβολή της οδού Εθν. Αντίστασης και της Παραλιακής Οδού Ναυπλίου Ν. Κίου, (πριν τον ποταμό Ίναχο, συνεχίζει η διαδρομή με πορεία προ το Ναύπλιο επί της παραλιακής οδού Ν. Κίου Ναυπλίου, οδός Βασ. Παύλου, Σιδηράς Μεραρχίας, η διαδρομή συνεχίζει στη Λεωφόρο Ασκληπιού στο ρεύμα καθόδου και μέχρι τον κόμβο Αγ. Ελεούσας – Τολού, αναστροφή στον κόμβο με πορεία προς το κέντρο του Ναυπλίου στο ρεύμα ανόδου της Λεωφόρου Ασκληπιού, οδός Κύπρου, 25ης Μαρτίου και μέσω της οδού Ανδρέα Συγγρού, συμπληρώνεται η Ημιμαραθώνια Διαδρομή. Τερματισμός: Οι δρομείς με την συμπλήρωση του 1ου γύρου (loop) και ενώ διατρέχουν την οδό Ανδρέα Συγγρού, τερματίζουν μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια. 
Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.: Ώρα Εκκίνησης: 12:30 Εκκίνηση: από την παραλιακή οδό Μπουμπουλίνας - Μιαούλη (μπροστά από την πλατεία Φιλελλήνων). Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή των 5 χλμ. περιλαμβάνει τις οδούς: (εκκίνηση μπροστά από την πλατεία Φιλελλήνων), παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας – Μιαούλη, μέχρι τη συμβολή με την οδό Θεσσαλονίκης, οδό Σιδηράς Μεραρχίας, η διαδρομή συνεχίζει στη Λεωφόρο Ασκληπιού στο ρεύμα καθόδου, αναστροφή επί της Λεωφόρο Ασκληπιού μετά το Φουγάρο, με πορεία προς το κέντρο του Ναυπλίου στο ρεύμα ανόδου της Λεωφόρου Ασκληπιού, οδός Κύπρου, 25ης Μαρτίου και μέσω της οδού Ανδρέα Συγγρού, συμπληρώνεται η διαδρομή των 5χλμ., τερματισμός μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια. 
Αγώνας Δρόμου Κοινωνικής Προσφοράς 2,5 χλμ.: Ώρα Εκκίνησης: 13:30 και 13:45 Εκκίνηση: από την παραλιακή οδό Μπουμπουλίνας - Μιαούλη (μπροστά και δεξιά από την πλατεία Φιλελλήνων). Περιγραφή της Διαδρομής: Η διαδρομή των 2,5 χλμ. περιλαμβάνει τις οδούς: (εκ- κίνηση μπροστά και δεξιά από την πλατεία φιλελλήνων) παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας – Μιαούλη, μέχρι τη συμβολή με την οδό Θεσσαλονίκης, οδός Σιδηράς Μεραρχίας, Κύπρου, 25ης Μαρτίου, Ανδρέα Συγγρού και τερματισμός μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια.
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 
Οι διαδρομές του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου έχουν αφετηρία στον οριοθετημένο χώρο μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια. Οι διαδρομές των 5 χλμ. και των 2,5 χλμ. έχουν αφετηρία στην παραλιακή Λεωφόρο Μπουμπουλίνας μπροστά από την πλατεία Φιλελλήνων. Όλες οι διαδρομές έχουν τερματισμό στον οριοθετημένο χώρο μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια. Η διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου αποτελείται από δύο γύρους στην διαδρομή του Ημιμαραθωνίου
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 
 08:00 ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 
09:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ 
09:05 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ 
10:10 – 10:15 ΑΦΙΞΗ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΥ (Συνεχόμενες αφίξεις έως 12:00) 10:35 – 10:45 ΑΦΙΞΗ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΥ (Συνεχόμενες αφίξεις έως 12:00) 11:40 – 11:45 ΑΦΙΞΗ ΠΡΩΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΥ (Συνεχόμενες αφίξεις έως 15:00) 
11:55 – 12:05 ΑΦΙΞΗ ΠΡΩΤΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΥ (Συνεχόμενες αφίξεις έως 15:00) 
12:30 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ 5 Χλμ. 12:48 ΑΦΙΞΗ ΠΡΩΤΟΥ 5 Χλμ. (Συνεχόμενες αφίξεις έως 13:30) 
12:55 ΑΦΙΞΗ ΠΡΩΤΗΣ 5 Χλμ. (Συνεχόμενες αφίξεις έως 13:30) 
13:30 & 13:45 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ 2,5 Χλμ. ΔHMOTΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΑμεΑ - SOH 
13:37 ΑΦΙΞΗ ΠΡΩΤΟΥ 2,5 Χλμ. (Συνεχόμενες αφίξεις έως 14:00) 
12:00 – 14:00 ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ 
14:00 ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΠΡΟΣΟΧΗ: 
Την Κυριακή 5/03/17, θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης από τις 08:00 το Πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι στους δρόμους που θα διεξαχθούν οι αγώνες.

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου