Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΣΒΟΥ.

Ασβός βρέθηκε από κατοίκους στην παραλία της Αρβανιτιάς κάτω από το κάστρο Παλαμήδη στην πόλη του Ναυπλίου,
 Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018.
Υπάλληλοι του δήμου Ναυπλιέων έπιασαν τον ασβό που βρέθηκε από περίοικους πολίτες στην περιοχή της παραλίας Αρβανιτιάς κάτω από το κάστρο Παλαμήδη, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018. 
Ο ασβός ήταν θηλυκός και καθόταν σε ένα σημείο χωρίς να αντιδρά. Το άτυχο ζώο μπορεί να είχε φάει κάποιο δηλητήριο ή να ήταν άρρωστο. Ο ασβός θα μεταφερθεί  στο κέντρο προστασίας και περίθαλψης αγρίων ζώων Ανιμα στην Αθήνα για να το δουν ειδικοί κτηνίατροι.  Ο ασβός είναι ένα παρεξηγημένο νυχτόβιο ζώο που έχει συνδυαστεί με τη δυσοσμία. Αυτή η παράμετρος είναι μέσο προστασίας και απώθησης όταν νοιώσει απειλή και οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν αδένες στην περιοχή των γεννητικών οργάνων που εκκρίνουν αυτή την δυσοσμία.
 Ο ασβός είναι ζώο θηλαστικό της οικογένειας των μουστελιδών, χαρακτηριστικό γνώρισμα των οποίων είναι η παρουσία μιας άσπρης λωρίδας τριχώματος κατά μήκος της ραχιαίας πλευράς του κεφαλιού και του λαιμού του. Σημαντικός αντιπρόσωπος είναι ο ευρασιατικός ασβός, η επιστημονική ονομασία του είναι Meles meles Θηρεύεται για το κρέας του, το δέρμα του και το τρίχωμα της ουράς του, το οποίο χρησιμεύει στην κατασκευή μαλακών πινέλων ζωγραφικής. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι ασβοί πέφτουν σε χειμερία νάρκη. 
Ο ασβός αυτός έχει συνολικό μήκος 80 εκατοστά. Είναι νυκτόβιο ζώο και αναζητά την τροφή του το δειλινό• η διατροφή του εμφανίζει μεγάλη ποικιλία και περιλαμβάνει έντομα, σκουλήκια ή άλλα ασπόνδυλα, μικρά θηλαστικά, ερπετά, καρπούς και άλλα φυτικά υλικά. Ύστερα από εγκυμοσύνη περίπου πενήντα ημερών, γεννάει 3-4 μικρά, συνήθως τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου