Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Εκδηλώσεις στην Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Τρύφωνος στη Θεσσαλονίκη (φώτο).




Την 1ην Φεβρουαρίου του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Τρύφωνος προστάτη των Λαχανοκαλλιεργητών και των Ιδιοκτήτων Λαχανόκηπων Αμπελόκηπων Μενεμένης “ Ο Άγιος Τρύφων”  Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης (εντός του Ιερού Ναού υπάρχει Ιερό Παρεκκλήσιο του  Αγίου Τρύφωνος).
Την 2αν   Φεβρουαρίου προς τιμήν του  προστάτη τους Αγίου Μεγαλομάρτυρα Τρύφωνος ο Σύλλογος Ιδιοκτήτων Λαχανόκηπων Αμπελόκηπων Μενεμένης “ Ο Άγιος Τρύφων” διοργάνωσε μουσικοχορευτική  εκδήλωση στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “Αλέξης Μινωτής”   στο Δημαρχείο Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Την παρουσίαση έγινε από τον κ. Δημήτριο Τζέκη.
Το Καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Λεωνίδα Τουντούρη.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης    κ. Λάζαρο Κυρίζογλου.
Ομιλία για τον Άγιο Τρύφωνα από τον Διδάκτορα Ιστορίας Α.Π.Θ. κ. Θεοδόσιο Τσιρώνη.
Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και ο πρωτοπρεσβύτερος εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων π. Νικηφόρος Καλαϊτζίδης      
Το Απολυτίκιο του  Αγίου Τρύφωνα έψαλαν οι Χορωδοί Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μενεμένης, μαζί με την χορωδία γυναικών του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μενεμένης και στη συνέχεια μας κράτησαν συντροφιά με αξέχαστα ελληνικά τραγούδια.
Μετά την χορωδία σειρά είχαν τα χορευτικά με 1ο το χορευτικό του Πνευματικού Κέντρου Μενεμένης , 2ο το  χορευτικό του Α΄ΚΑΠΗ Μενεμένης και 3ο το  χορευτικό του Πνευματικού Κέντρου  Αμπελοκήπων.








































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου