Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για το ἀγαλμα του Κολοκοτρώνη , από το Γραφείο Τύπου του ΥΠ.ΠΟ.Α. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση.

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, από το Γραφείο Τύπου του ΥΠ.ΠΟ.Α. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«΄Εχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την εκτέλεση των  εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης της φθοράς του αγάλματος του Θ. Κολοκοτρώνη και της μαρμάρινης βάσης του, (έργο του γλύπτη Λ. Σώχου), στο Ναύπλιο.
Πιο συγκεκριμένα, με εντολή του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, την εβδομάδα αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο κλιμάκιο αρμόδιων στελεχών του Υπουργείου πραγματοποίησε αυτοψία στο Πάρκο Κολοκοτρώνη στη συγκεκριμένη  πόλη και διευθέτησε ορισμένες από τις βασικές τεχνικές προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για να αρχίσουν οι σχετικές εργασίες.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος συντήρησης και αποκατάστασης έχει ήδη εξασφαλισθεί και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών έχει καθορισθεί από τους ειδικούς στους τέσσερεις μήνες.
΄Οπως προβλέπεται από το νόμο, η μελέτη συντήρησης –αποκατάστασης θα υποβληθεί προς έγκριση στο αρμόδιο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων  στις αρχές Σεπτεμβρίου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου