Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Τίμησαν στη Μιδέα τους Εκτελεσθέντες της Γερμανικής κατοχής.

Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.

 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε σήμερα 8 Ιουνίου στις 10.30 το πρωί, στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο Μιδέας, στα πλαίσια εκδήλωσης τιμής για τους εκτελεσθέντες της ναζιστικής κατοχής στην κοινότητα της Μιδέας τον Μάιο και τον Ιούνιο του 1944.
 Την εκδήλωση διοργανώσαν, το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Μιδέας, ο Νέος Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Μιδέας «Αλκμήνη», ο Σύλλογος Μιδεατών Γκερμπεσιωτών «Η Μιδέα», ο Αθλητικός Όμιλος Μιδέας και ο Σύλλογος Ανάδειξης Αρχαιοτήτων Μιδέας.


Στην εκδήλωση έγινε ομιλία από τον συμπατριώτη μας κ. Χρήστο Κώνστα που εξιστόρησε τα γεγονότα της εποχής, ενώ έκδηλη ήταν η συγκίνηση πολλών ηλικιωμένων σήμερα, που την  εποχή εκείνη ήταν μικρά παιδιά, έζησαν την φρίκη της ναζιστική θηριωδίας και γλίτωσαν από τύχη και την αυτοθυσία στις περισσότερες φόρες των γονιών τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στα θύματα της εκτέλεσης ήταν και δύο μικρα παιδιά 8 και 15 χρόνων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γ.Μανιάτης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ.Ανδριανός, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Κοδέλας, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος, ο περιφερειακός σύμβουλος Α.Πουλάς, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΑΥ.Ρ.Α. Π.Κοκκινόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετός κόσμος από την περιοχή που τίμησε τους εκτελεσθέντες.


PHOTO STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου