Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΕΚΘΕΣΗ ΝΥΦΕΣ -ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΜΟΔΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.

Τη Κυριακή  7 Σεπτεμβρίου 2014 , εγκαινιάστηκε στον πολιτιστικό εκθεσιακό χώρο FOUGARO η έκθεση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος(ΠΛΙ) «ΝΥΦΕΣ: Παράδοση και μόδα στην Ελλάδα». Με επίκεντρο τον γάμο, τη σημαντική αυτή στιγμή στη ζωή της γυναίκας, η έκθεση παρουσιάζει νυφικά ενδύματα από τις συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος.
Εκτίθενται  νυφικά από τα μέσα του 19ου έως τις αρχές του 21ου αιώνα. Η έκθεση φιλοδοξεί να αναδείξει την ποικιλία των σχημάτων και των διακοσμητικών στοιχείων που παρουσιάζουν τα νυφικά ενδύματα της περιόδου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014. Η έκθεση εντάσσεται στον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και με  αφορμή την ετήσια συνάντηση της Ενδυματολογικής Επιτροπής του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων. Στην έκθεση του Ναυπλίου  παρουσιάζονται  για πρώτη φορά στο κοινό  35 επιπλέον (συνολικά 103) νυφικά, ανάμεσά τους δημιουργίες των οίκων υψηλής ραπτικής .Το φωτογραφικό υλικό που συμπληρώνει την έκθεση προέρχεται από τη Φωτοθήκη του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, τα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη . 


Ενσωματωμένη εικόνα 3Ενσωματωμένη εικόνα 6Ενσωματωμένη εικόνα 2Ενσωματωμένη εικόνα 4Ενσωματωμένη εικόνα 7Ενσωματωμένη εικόνα 10Ενσωματωμένη εικόνα 5Ενσωματωμένη εικόνα 8Ενσωματωμένη εικόνα 9

PHOTO REPORTAZ STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου