Ανθισμένη Ρίγανη σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη
17 Μαΐου 2016.Η Ελληνική ρίγανη (Greek Oregano) είναι φυτό πολυετές και ποώδες η ποιότητα της θεωρείται
από τις καλύτερες παγκοσμίως. Η ρίγανη πέρα από το χαρακτηριστικό άρωμα και
γεύση που αφήνει στο φαγητό έχει και πάρα πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Στην
Ελλάδα η ρίγανη είναι αυτοφυής και βρίσκεται σε ορεινές και βραχώδεις περιοχές.
Είναι αντιδιαρροϊκή, αντιφλεγμονώδης, βακτηριοκτόνα. Υπό μορφή αφεψημάτων
χρησιμοποιείται για την ατονία των εντέρων, αποχρεμπτικό για το βήχα, βοηθάει
στην υπέρταση και την αρτηριοσκλήρυνση. Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης (οριγανέλαιο)
χρησιμοποιείται για τον πονόδοντο. Η ρίγανη έχει 12 φορές περισσότερο
αντιοξειδωτική δράση από το πορτοκάλι. Μία άλλη κύρια χρήση της είναι κατά των
χρόνιων ρευματισμών. Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν τη θεραπευτική της αξία και τη
χρησιμοποιούσαν πίνοντας το τσάι της σε κολικούς και εξωτερικά σε πρηξίματα και
για το στραβολαίμιασμα.
STUDIO B&G
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου