Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΤΟΛΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ: ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΕΤΡΟ!

Το Τολό (παλαιότερα ονόματα «Τουλόν», «Μινώα») είναι  μία  κωμόπολη  του νομού Αργολίδας, χτισμένη  κατά μήκος μιας μεγάλης παραλίας στις ακτές του Αργολικού κόλπου. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Ναυπλιέων. Ο πληθυσμός του, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, είναι 1.460 κάτοικοι. 




Το Τολό γνωρίζει σημαντική τουριστική ανάπτυξη, εκμεταλλευόμενο την μεγάλη παραλία που διαθέτει και την κοντινή απόσταση που το χωρίζει από το Ναύπλιο από το οποίο απέχει 8 χιλιόμετρα. Το 1686, κατά τη διάρκεια του έκτου Βενετοτουρκικού πολέμου, στην έρημη τότε παραλία του Τολού αποβιβάστηκαν τα στρατεύματα του Βενετού στρατηγού Μοροζίνι απ’ όπου κατευθύνθηκαν στη συνέχεια βορειότερα για την κατάληψη του Ναυπλίου και του Άργους.





 Ο οικισμός του Τολού δημιουργήθηκε αρκετά χρόνια αργότερα, όταν μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας, με ψήφισμα του Καποδίστρια εγκαταστάθηκαν στην περιοχή πρόσφυγες από την Κρήτη. Ο οικισμός ονομάστηκε αρχικά Μινώα από το όνομα του μυθικού βασιλιά της Κρήτης Μίνωα. Σήμερα, οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής έχουν κρητική καταγωγή. 





Στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα ο οικισμός αναπτύχθηκε στηριζόμενος στο ανερχόμενο τουριστικό ρεύμα. Μεγάλη ανοικοδόμηση σημειώθηκε στην περιοχή κατά τις δεκαετίες του 1960 και 1970. Σήμερα αποτελεί έναν από τους δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς για Ευρωπαίους Τουρίστες.

STUDIO B&G 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου