Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Ο ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΤΙΡΥΝΘΑΣ ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.

Σε απόσταση ενός  χιλιομέτρου από την Ακρόπολη της αρχαίας Τίρυνθας, ο επισκέπτης συναντά τον  Μυκηναϊκό θολωτό τάφο της Τίρυνθας, Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017. Ο  τάφος της Τίρυνθας ήρθε στο φως από τις ανασκαφές που έγιναν στην περιοχή το 1913.
 
Τοποθετείται χρονικά στη Μυκηναϊκή εποχή, και το ύψος του υπολογίζεται ότι αγγίζει σχεδόν τα 8 μέτρα. Η είσοδος του συγκεκριμένου τάφου ήταν μάλιστα διακοσμημένη από τοιχογραφίες με σπείρες. Χτισμένος πάνω στους πρόποδες του λόφου του Προφήτη Ηλία της Νέας Τίρυνθας, ο θολωτός τάφος της Τίρυνθας, αποτελεί ένα μεγάλο οικοδόμημα από πέτρα, με κυκλικό σχήμα και θολωτή στέγη, μέσα στο οποίο ενταφιάζονταν οι βασιλιάδες και τα μέλη των βασιλικών και άλλων ευγενών οικογενειών.  
Μετά την ταφή, ο τάφος και ο διάδρομος που οδηγούσε σ' αυτόν, σκεπάζονταν με χώμα δημιουργώντας έναν τεχνητό λοφίσκο. Σήμερα ο θολωτός τάφος της Τίρυνθας είναι επισκέψιμος καθημερινά, αλλά δυστυχώς έχουν χαθεί τα πλούσια αντικείμενα που συνόδευαν τους νεκρούς του, και δεν σώζονται σχετικά ευρήματα. 

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου