Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

6250 κεραυνοί καταγράφηκαν το απόγευμα της Τρίτης.

6250 κεραυνοί καταγράφηκαν το απόγευμα της Τρίτης!
 Σύμφωνα με το meteo.gr, το σύστημα εντοπισμού κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ» καταγράφηκαν μέχρι τις 20:30 περίπου 6250 κεραυνοί με τους περισσότερους να εντοπίζονται στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στην Ήπειρο και στη Ρόδο
Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η γεωγραφική κατανομή των κεραυνών που κατέγραψε το σύστημα «ΖΕΥΣ» έως τις 20:30.
Καταιγίδες επίσης εκδηλώθηκαν στα δυτικά κυρίως τμήματα της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε περιοχές του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας. Αναφορές για χαλαζοπτώσεις υπάρχουν σε περιοχές της Θεσσαλίας, αλλά και στην Αττική.

Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η γεωγραφική κατανομή των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην Αττική έως τις 20:30.

Δελτίο καιρού για Τετάρτη 12/6
Άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά κατά τόπους στα ηπειρωτικά, σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, σε ορεινά τμήματα της Κρήτης και πιθανόν στα Δωδεκάνησα, περιμένουμε την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα και κυρίως στα βόρεια είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Αργά το βράδυ βροχές και καταιγίδες ενδεχομένως ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, επηρεάζοντας περιοχές της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας και της Ημαθίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 15 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 35, στην Ήπειρο από 15 έως 31 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 16 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας μετά το μεσημέρι βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου