Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΤΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑΣ.

Ο επιβλητικός βραχώδης λόφος του Παλαμηδιού και της Ακροναυπλίας, με τα δύο κάστρα-σύμβολα της ιστορικής πόλης του Ναυπλίου στις κορυφές του, σε καλεί να τον περπατήσεις και να εξερευνήσεις τον φυσικό του πλούτο, 
Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019. 
Πρόκειται για ένα  βιότοπο με ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον και σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας που συμπεριληφθεί στο δίκτυο του προγράμματος NATURA.  ο λάτρης της φύσης, της πεζοπορίας και της περιπέτειας θα δει να εμφανίζονται μπροστά του σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, καθώς  και γεωλογικά ευρήματα, μιας και η περιοχή ανήκει στην υπό-πελαγωνική ζώνη, όπως σχιστόλιθος, ψαγμίτης-πυριτόλιθος και μαργαϊκοί κερατόλιθοι .











Αξιόλογα φυτά όπως τα  Campanula Andrewsii  Δάφνη, Erysimum Corinthium, Stachys Chrysantha, Stachys Swainsonii Argolica, φρύγανα, η μεσογειακή μακία . Ανάμεσα στα σπάνια αυτά ενδημικά φυτά της Πελοποννήσου εμφανίζεται και μια σημαντική πανίδα από σπονδυλωτά και ασπόνδυλα ζώα. Όπως  η Πελοποννησιακή σαύρα (Algyroides Μoreoticus), το σαμιαμίδι (Hemidactylus Τurcicus Τurcicus), το Coluber Gemonensis gemonensis, η Σαΐτα του Νταλ (coluber najadum dahlii), ο Έρυξ ο Λουρίτης (Eryx Jaculus Turcicus), η Γουστέρα της Βόρειας Πελοποννήσου (Podarcis Peloponnesiaca Lais), η Ποταμοχελώνα (Mauremys Caspica rivulata), η Κρασπεδωτή χελώνα (Testudo Marginata), η Ονυχοχελώνα (Testudo Hermanii Hermanii) και ο Οφιόμορος ( Ophiomorus Punctatissimus). Όλα αυτά τα είδη προστατεύονται από τη Σύμβαση της Βέρνης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου