Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΄΄ΜΑΜΑ ΜΙΑ΄΄.

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει την παραλία  του Αγίου Ιωάννη στην Σκόπελο, όπου έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας του Hollywood, Μάμα Μία (Mamma Mia), 
Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019.
Το εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη βρίσκεται στην κορυφή ενός βράχου ύψους περίπου 100 μέτρων και για να φτάσει κανείς πρέπει να ανέβει περίπου 106 σκαλοπάτια λαξευμένα πάνω στο βράχο.
Ο επισκέπτης ανεβαίνει από καλά προστατευμένη σκάλα σκαλισμένη στην πέτρα. Από την κορυφή η θέα προς το πέλαγος είναι μαγευτική. Οι μικρές, μοναχικές σχεδόν παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά ανάμεσα στα γκρίζα βράχια προσθέτουν μία ακόμη νότα ομορφιάς στην περιοχή .Η παράδοση λέει ότι κάποιος ψαράς από την Γλώσσα, καθώς επέστρεφε ένα βράδυ, από το ψάρεμα διέκρινε στην κορυφή του βράχου ένα φως. Το έβλεπε κάθε βράδυ, ώσπου εμφανίστηκε στον ύπνο του μια γυναίκα που του αποκάλυψε ότι στην κορυφή του βράχου υπάρχει μια εικόνα. Όταν ανέβηκε στην κορυφή βρήκε την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Η περιοχή έγινε γνωστή από την  ταινία του Hollywood και των Universal Studios με τα υπέροχα τραγούδια των ABBA και τους αγαπημένους και καταπληκτικούς ηθοποιούς, Mamma Mia που γυρίστηκε στην  Σκόπελο , Σκιάθο και Νταμούχαρη Πηλίου. Τα γυρίσματα έγιναν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη του 2007. Γυρίσματα έγιναν την ίδια περίοδο για 3 ημέρες και στη γειτονική και υπέροχη επίσης Σκιάθο και οι πασίγνωστοι ηθοποιοί, παραγωγοί και συντελεστές απόλαυσαν τις ομορφιές της Σκιάθου τόσο πριν όσο και μετά τα γυρίσματα.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου