Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Με συμμετοχή 450 αθλητών η αγωνιστική ανάβαση του Παλαμηδίου από τα 999 σκαλιά του.

Με συμμετοχή 450 αθλητών η αγωνιστική ανάβαση του Παλαμηδίου από τα 999 σκαλιά του (βίντεο)
 Με την συμμετοχή 450 και πλέον αθλητών και παρά τον βροχερό καιρό, πραγματοποιήθηκε για 5η χρονιά η αγωνιστική ανάβαση του πολυθρύλητου κάστρου του Παλαμηδίου στις 24 Νοεμβρίου ημέρα εορτασμού της 197ης επετείου της απελευθέρωσης του Ναυπλίου από τον Τουρκικό ζυγό.


Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Παλαμηδείου Άθλου με την ονομασία Castle Run
Πρόκειται για τον μοναδικό αγώνα στην Ελλάδα με την αγωνιστική άνοδο του πιο δοξασμένου κάστρου  Σύνολο απόστασης: 5 χλμ., αγώνας ειδικών απαιτήσεων.
Το πρώτο μέρος (850μ. με απότομη ανωφέρεια) αποτελείται από την ανάβαση στο ιστορικό κάστρο από τα 999 σκαλοπάτια του μύθου και τη διάσχιση του κάστρου.
Το δεύτερο μέρος (4,15 κατηφορικά χιλιόμετρα) περιλαμβάνει την κάθοδο μέσω της ασφαλτοστρωμένης διαδρομής μέχρι τον τερματισμό στο κέντρο του Ναυπλίου.
Ο «Παλαμήδειος Άθλος» είναι αγώνας ειδικών απαιτήσεων για έμπειρους δρομείς. Φέτος στους αγώνες προσέφερε τις υγειονομικές του υπηρεσίες και κλιμάκιο από το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντινάν με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο Διευθυντή του τμήματος Επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου.
Νωρίτερα δόθηκαν και οι εκκινήσεις των 3χλμ και του 1,5 χλμ με μεγάλη συμμετοχή από μικρούς και μεγάλους αθλητές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου