Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Το Άγαλμα του Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο κατέβηκε για συντήρηση, Φώτο και Bίντεο.


Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
Συνεργεία αποκολλούν το άγαλμα του Κολοκοτρώνη από την μαρμάρινη βάση του  και το κατεβάζουν για συντήρηση, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013. Συνολικά 4 μήνες υπολογίζεται ότι  θα διαρκέσουν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των φθορών του αγάλματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και της μαρμάρινης βάσης του, το οποίο είναι έργο του γλύπτη Λάζαρου Σώχου (1814), στο Ναύπλιο.

Μετά την αυτοψία στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού με επικεφαλής την προϊσταμένη της υπηρεσίας νεοτέρων μνημείων και τεχνικών έργων Δυτικής Ελλάδος του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού Άννα Κωτσοβίλη, στο Πάρκο Κολοκοτρώνη, δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του αγάλματος σε ειδικό χώρο στο Ναύπλιο. Την αποκόλληση και το κατέβασμα από την μαρμάρινη βάση έκανε ειδικό γερανοφόρο όχημα. Την επίβλεψη των εργασιών και την όλη προετοιμασία έκανε ο μηχανικός Γεώργιος Μπινιάρης. Το 1884 οι κάτοικοι του Ναυπλίου μετά από έρανο συγκέντρωσαν ένα σημαντικό ποσό με την επιθυμία να φιλοτεχνηθεί ανδριάντας του στρατηγού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη. Το άγαλμα εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο το 1901.
 Την όλη διαδικασία παρακολούθησε από κοντά ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος από την πρώτη στιγμή και παρείχε στα συνεργεία κάθε δυνατή βοήθεια εκ μέρους του δήμου και των υπηρεσιών του για την επιτυχία του έργου τους. 







το βιντέο ειναι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου