Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ενθουσιώδης υποδοχή της δημοτικής παράταξης: “Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα.”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Ενθουσιώδης υποδοχή της δημοτικής παράταξης:     “Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα.”
-        Σε μεγάλη γιορτή όλων των Ναυπλιωτών μετατράπηκε η εκδήλωση
-        Κατάμεστη η αίθουσα από πολίτες όλων των ηλικιών και από όλο το πολιτικό φάσμα
-       Ανοιχτό κάλεσμα του Δημάρχου, κ. Δημ. Κωστούρου: “Όλοι μαζί συνοδηγοί σε μία υπέροχη πορεία μπροστά”.

Σε μια μεγάλη γιορτή εξελίχθηκε η επίσημη πρώτη για την δημοτική παράταξη: “Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα”. Με την πολυπληθή συμμετοχή τους στην εκδήλωση οι Ναυπλιώτες απέδειξαν ότι έχουν ήδη αγκαλιάσει το νέο εγχείρημα!
Μεταξύ των εκατοντάδων Ναυπλιωτών που πλημμύρισαν τη Δευτέρα το βράδυ, την αίθουσα “Αμάλθεια”, ξεχώρισαν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες του τόπου μας.Συγκινητική ήταν όμως και η συμμετοχή δημοτών από όλο το πολιτικό φάσμα, απλών ανθρώπων και της νεολαίας του τόπου μας που αναγνώρισαν τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής και θέλησαν να πάρουν μέρος στα πρώτα βήματα της... επόμενης μέρας του Ναυπλίου.
“Εσείς δώσατε την εντολή για το καινούργιο, εμείς, όλοι μαζί, θα το κάνουμε πραγματικότητα!τόνισε, εν μέσω θερμού χειροκροτήματος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κ. Δημήτρης Κωστούρος, παρουσιάζοντας το όραμα της νέας παράταξης, η οποία έρχεται, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, “για να αντιπροσωπεύσει τις δυνάμεις της δημιουργικότητας, της ελπίδας, της προοπτικής, της σκληρής δουλειάς και των ηθικών αξιών”.
Εξίσου ζεστή ήταν η ανταπόκριση του κοινού στο ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής που απηύθυνε σε όλους τους πολίτες, με έμφαση στους νέους: “Η «Επόμενη Μέρα», μας αφορά όλους, όλοι έχουν θέση στο όραμά μας, όχι απλά ως επιβάτες, αλλά ως συνοδηγοί σε μία υπέροχη πορεία μπροστά. Για έναν υπέροχο τόπο να ζούμε κι έναν νέο τρόπο να δημιουργούμε.”
Αναλυτικότερα, στην ομιλία του, ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, κ. Κωστούρος μίλησε για το έργο ύψους 7,5 σχεδόν εκατομμυρίων ευρώ, που έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε ενάμιση μόλις χρόνο, αφότου και ανέλαβε χρέη Δημάρχου. Δίνοντας έμφαση στην βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, σταχυολόγησε μερικές μόνο από τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής, μεταξύ αυτών, το σημαντικό έργο στην καθαριότητα, στις υποδομές του Δήμου, όπως επίσης στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής όπου, παρά τον υποδιπλασιασμό της κρατικής χρηματοδότησης, ο Δήμος έκανε πράξη το σύνθημα “δίπλα στον πολίτη”.
Ενθουσιασμός επικράτησε στην αίθουσα και κατά την ειδική αναφορά του Δημάρχου στο λιμάνι της πόλης μας, ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, το οποίο βρίσκεται πια, μετά την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, στην τελική ευθεία. Αυτό το γεγονός θα αλλάξει την εικόνα της Πόλης και του Δήμου μας, θα δώσει δουλειές, θα ανακινήσει την οικονομία του Ναυπλίου και του νομού μαςσημείωσε, με ιδιαίτερη χαρά, ο Δήμαρχος.
Εξάλλου, “μεγάλο στοίχημα της νέας παράταξης, χαρακτήρισε ο κ. Κωστούρος τον Τουρισμό, επισημαίνοντας πως: “Ο Δήμος Ναυπλιέων οφείλει να γίνει από τους πρώτους σε προτίμηση τουριστικούς προορισμούς για όλο τον χρόνο τόσο  της χώρας μας όσο και της Ανατολικής Μεσογείου. Συμπλήρωσε δε ότι η πόλη μας “έχει και την ιστορία για να το υποστηρίξει, όπως και τη φυσική ομορφιά και τους ανθρώπινους πόρους για να το επιτύχει. Δίπλα σε όλα αυτά, έχει τη βούληση μιας δημοτικής αρχής που γνωρίζει πώς να προχωρά με σχέδιο.”
Σε αυτό το πλαίσιο, δεσμεύτηκε να εφαρμόσει στην νέα δημοτική θητεία, έξι άξονες πολιτικής. Συγκεκριμένα: 
  1. Κοινωνική δικτύωση και αλληλεγγύη.
  2. Αντιμετώπιση της ανεργίας, ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης.
  3. Ανακούφιση του οικογενειακού προϋπολογισμού.
  4. Συμμετοχή του Δημότη στα κέντρα λήψης δημοτικών αποφάσεων.
  5. Εξυπηρέτηση των πολιτών, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Δήμου.
  6. Προγραμματισμός έργων με αξιοποίηση του “νέου ΕΣΠΑ”.
 Ο κ. Κωστούρος, αντιτάχθηκε με πάθος στις πελατειακές αντιλήψεις, το θράσος και την αλαζονεία που χαρακτηρίζουν “ηγεμονίσκους” που προχωρούν με “παλιές συνταγές”. Στον αντίποδα όλων αυτών, τόνισε:  “Η ελπίδα δεν θα έρθει απ’ έξω, από μακριά, από Σωτήρες. Την ελπίδα τη δημιουργούμε εμείς. Ελπίδα είναι οι νέοι μας, οι ενεργοί πολίτες, οι υγιείς δυνάμεις, η συμμετοχή, η αλληλεγγύη και εν τέλει ο τόπος μας.”







PHOTO STUDIO B&G

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου