Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ναύπλιο: Χωρίς μεγάλη συμμετοχή η απεργιακή κινητοποιήση (φωτο).

Από υποτονικότητα και χωρίς μεγάλη συμμετοχή χαρακτηρίστηκε η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση που είχαν εξαγγείλει σωματεία, σύλλογοι και οργανώσεις στην πλατεία Τριών Ναυάρχων στο Ναύπλιο. 
Στην συγκέντρωση συμμετείχαν η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας, η ΕΛΜΕ Αργολίδας , ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Αργολίδας,εργαζομενοι στην ΔΟΥ Αργολίδας, ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι. Στην συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Κοδέλας.


Σε ψήφισμα που εξέδωσε η Ο.Ε.Β.Ε.Αργολίδας αναφέρει:

Σήμερα στις 6 Νοεμβρίου 2013 εμείς οι Επαγγελματίες Βιοτέχνες, Έμποροι, εκπαιδευτικοί, Εργαζόμενοι, Εργάτες, Αγρότες, Συνταξιούχοι συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την οργή και την αγανάκτηση μας για την αδιαφορία της κυβέρνησης, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που μας επιβάλλουν συνεχώς όπως η αναγκαστική είσπραξη οφειλών, τα νέα φορολογικά μέτρα, τα χαράτσια , οι περικοπές στην υγεία, στην πρόνοια ,στην εκπαίδευση, οδηγώντας μας στην ολοκληρωτική εξαθλίωση και διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό της χώρας.
 

Στην λήξη του 2013 τα μηνύματα για την ελληνική οικονομία συνεχίζουν να είναι δυσοίωνα .Η κατάρρευση της οικονομίας συνεχίζεται , με την ανεργία να διατηρείται σε πρωτοφανή ύψη ρεκόρ με 1500,000 ανέργους με το φοβερό ποσοστό 70% στους νέους , με 200,000 επιχειρήσεις να έχουν βάλει λουκέτο και οι ανασφάλιστοι να ξεπερνούν το 1000,0000. Ο επιπτώσεις από την κρίση και την πολιτική εσωτερικής υποτίμησης υπήρξαν ιδιαίτερα οδυνηρές για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα ρευστότητας , που τα χρέη αυξάνονται καθημερινά και ο κύκλος εργασιών συνεχώς μειώνεται . Το μέλλον φαίνεται πιο πολύ από ποτέ αβέβαιο.
 

Ο αναμενόμενος ερχομός της Τρόικα , θα επαναφέρει τα γνωστά διλλήματα. Νέο σκληρό δημοσιονομικό πρόγραμμα περικοπών, με απολύσεις και βίαιη προσαρμογή μισθών ; Η νέο μνημόνιο και δανειοδότηση;
 

Η πολιτική που έχει επιλέξει να ασκεί η κυβέρνηση , συνεχίζει την σχεδιασμένη μέθοδο πλήρους εξόντωσης των μικρών επιχειρήσεων των μισθωτών , των συνταξιούχων. Η αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική συνεχίζεται με τις απειλές για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και την αναγκαστική είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών από το ΚΕΑΟ .Επιλέγουν να σπέρνουν την τρομοκρατία στους ασφαλισμένους και αρνούνται να κατανοήσουν ότι το 50% της εισφοροδιαρροής στον ΟΑΕΕ αναφέρεται σε πραγματική αδυναμία και όχι σε επιλογή και πως μόνο με ρεαλιστικές πρωτοβουλίες μπορούμε να βγούμε από τον φαύλο κύκλο . Η πολιτεία θα πρέπει με κάθε τρόπο να αντιληφθεί πως οι πολίτες δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις προς το κράτος αλλά και δικαιώματα που καθημερινά καταστρατηγούνται
 

Ζητούμε άμεσα να σταματήσουν
 

- Ο αφανισμός της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και η κατάργηση της μεσαίας ελληνικής παραγωγικής τάξης
 

- Η λεηλασία των εισοδημάτων

- Τα προβλήματα ρευστότητας από της Τράπεζες

- Η απαξίωση των δημοσίων και κοινωνικών αγαθών
 

- Η βίαιη συρρίκνωση του δημοσίου
 

- Η εκποίηση του δημόσιου πλούτου
 

- Η υποχώρηση των διχτύων κοινωνικής προστασίας

- Η μετατροπή των συντάξεων σε προνομιακά επιδόματα βοήθειας
 

- Οι απειλές για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καμία κατάσχεση για οφειλές στον ΟΑΕΕ
 

- ΟΧΙ στην «ανάπτυξη» πάνω στα ερείπια των επιχειρήσεων μας
 


ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ :

- ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

- ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

- ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου