Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

"Πέταξαν για την Ειρήνη" οι μικροί μαθητές του βρεφικού παιδικού σταθμού ΔΟΝ ΠΙΝΕΛΟ.

Μια εξαιρετική παιδαγωγική παράσταση για την Ομόνοια, την Ειρήνη και την Μη-Βία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μικροί μαθητες του βρεφικού παιδικού σταθμού Δον Πινέλο στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου με τίτλο "Πετώντας για την Ειρήνη" την 1η Νοεμβρίου του 2013.
Με σεβασμό στην παιδική ψυχή, όπως αναφέρουν οι συντελεστές, δημιουργήσαν μια παράσταση σύγχρονη, αλλά παράλληλα παραμυθένια, που προσφέρει στα παιδιά μια ολυδιάστατη θεατρική εμπειρία.
Με ψηφιακά σκηνικά, projecting και animation, πρόσφεραν μια διαρκή εναλλαγή εικόνων, εντυπώσεων κι ερεθισμάτων, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών. Όμορφες εικαστικά μάσκες, εντυπωσιακά κοστούμια, μουσική και χορός ήρθαν να πλαισιώσουν μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών με πολύχρονη εμπειρία στο παιδικό θέατρο, που ξέρουν να συντονίζονται με την ενέργεια των παιδιών και να τα κερδίζουν από την πρώτη στιγμή.
Λίγα λόγια για το έργο που παρακολούθησαν τα παιδιά:
Ο Σπίθας, η Δροσιά και η Χρύσα, οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών από την προηγούμενη παράσταση μας, «Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός του κόσμου» μπαίνουν σε μια απίστευτη περιπέτεια.

Όλα ξεκινούν όταν η Μάγισσα Διχόνοια αποφασίζει να δημιουργήσει τη «Μεγάλη Αυτοκρατορία της Βίας». Αφού πρώτα φυλακίζει την Ειρήνη, ξετυλίγει το σχέδιό της, ξεκινώντας από τα σχολεία.
 

Τα τρία παιδιά θα βρεθούν στο στόχαστρό της. Ο Σπίθας, που προσπαθεί να ενταχθεί στο καινούριο του σχολείο. Η Δροσιά, που δεν τον συμπαθεί. Η Χρύσα, που φοβάται να υπερασπιστεί τον Σπίθα και να μιλήσει. Η μάγισσα τους εμπλέκει σε έναν κύκλο βίας και τους φυλακίζει.

Ένα ρομποτάκι, ο Ξερόλας, τα βοηθάει να απελευθερωθούν και τους δείχνει τον τρόπο να χαλάσουν τα σχέδια της Διχόνοιας.
 Χρειάζονται, όμως, τα τρία μαγικά κλειδιά, που η μάγισσα έχει καλά κρυμμένα: της Ομόνοιας, της Καλοσύνης και της Μη Βίας.

Τα παιδιά αποφασισμένα, τα αναζητούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Στην περιπέτειά τους μπαίνουν σε φανταστικούς κόσμους και πετούν πάνω σε δράκους, μαγικά χαλιά και αγέρηδες με έναν και μόνο στόχο:

Να απελευθερώσουν την Ειρήνη και να την φέρουν πάλι πίσω στη γη.
Οι μικροί μαθητές και οι υπεύθυνες του παιδικού σταθμού Δον Πινέλο Έλενα και Ιωάννα Ιωαννίδη εκκλησιάστηκαν  νωρίτερα εκείνη την ήμερα στον Ιερό Ναό της Θεομάνας και μετάλαβαν την Θεία Κοινωνία ανήμερα των Αγίων Αναργύρων. 
Μετά την παράσταση τα παιδιά επισκέφθηκαν το πάρκο παιδικών οργάνων στην Ν.Κίο όπου έπαιξαν και έκαναν πικ-νικ στην ύπαιθρο.     





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου