Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Άργος: ΗΑπεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (φωτο).

Απεργιακή κινητοποίηση - συγκέντρωση πραγματοποίησε σήμερα στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος το ΠΑΜΕ. Προηγήθηκαν ομιλίες ενώ στην συνέχεια έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης με πανό και συνθήματα κατά τις Τρόικας και της συγκυβέρνησης που οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση.
Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η γραμματε;iα του ΠΑΜΕ Αργολίδας αναφέρονται μεταξύ άλλων:

Τα προβλήματα είναι πολλά και οξυμένα. Οι δυσκολίες επίσης. Το μεροκάματο πολύτιμο και σε πολλές περιπτώσεις το μοναδικό που μπαίνει στο σπίτι. Ο φόβος της απόλυσης και η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς επίσης δεδομένη. Πρώτος διδάξας, το ίδιο το κράτος των εργοδοτών, που έχει απαγορεύσει στους νέους που κάνουν πρακτική ή απασχολούνται με επιδοτούμενα προγράμματα σε επιχειρήσεις, να κάνουν απεργία. Έρχεται η ώρα, όμως, που ο καθένας πρέπει να πάρει θέση. Τέτοια είναι η σημερινή απεργία.


Η δυσαρέσκεια για τα μέτρα που πάρθηκαν και τα άλλα που έρχονται είναι μεγάλη. Τη συζητάμε όλοι και παντού: Στη δουλειά, στην οικογένεια, με φίλους. Δεν αρκεί, όμως, αυτό για να επηρεάσει ο λαός τις εξελίξεις. Όσο η δυσαρέσκεια περιορίζεται στην καταγγελία, στο ανάθεμα, το σύστημα κοιμάται ήσυχο. Καταλαβαίνει πως έχει περιθώρια και χρόνο να βελτιώσει τον τρόπο που ενσωματώνει και χειραγωγεί, να βρει και νέους τρόπους.

Η σημερινή απεργία είναι μάχη για την αποτροπή των μέτρων που έχουν ψηφιστεί και των άλλων που σχεδιάζουν. Είναι αγώνας επιβίωσης για εργαζόμενους και άνεργους. Ταυτόχρονα, όμως, είναι μάχη στον πόλεμο για την ανατροπή της βαρβαρότητας που φέρνει τα αντιλαϊκά μέτρα. Είναι φανερό ότι η συμμετοχή στην απεργία, από μόνη της δε φτάνει. Η δουλειά που μένει να γίνει, είναι πολλή και δύσκολη, για κίνημα μαζικό, με συνέχεια, συνέπεια και ικανότητα να πετυχαίνει νίκες. Μέχρι την τελική...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου