Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Με δραστηριότητες ολοκληρώθηκε η Πασχαλινή περίοδος για τα μικρά παιδιά του Δον Πινέλο.

Ενσωματωμένη εικόνα 1


Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
Ολοκληρωθηκαν το Μεγάλο Σάββατο οι Πασχαλινές δραστηριότητες των μικρών μαθητών του βρεφονηπιακού παιδικού σταθμού Δον Πινέλο στο Ναύπλιο.

Τα μικρά παιδιά ξεκίνησαν από την Καθαρή Δευτέρα με την κατασκευή της κυρά Σαρακοστής, κόβοντας κάθε βδομάδα και ένα από τα επτά συνολικά ποδαράκια, όπως επιβάλλει το πατροπαράδοτο έθιμο.

Την μεγάλη βδομάδα οι μικροί μαθητές με την βοήθεια και καθοδήγηση των δραστήριων εκπαιδευτικών τους Έλενας και Ιωάννας Ιωαννίδη κατασκεύασαν Πασχαλινές λαμπάδες και κάρτες, ενώ στόλισαν ένα δέντρο ελιάς που συμβολίζει το Ιερό ευχέλαιο και τον κήπο της Γεσθημανής, με πασχαλινά στολίδια και αυγά.

 Το Μεγάλη Τετάρτη τα παιδιά του Δον Πινέλο παρακολούθησαν την ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στην Αγία Μονή Ναυπλίου ενώ μετά την λειτουργία επιδόθηκαν στο Πασχαλινό παιχνίδι της Πασχαλίτσας με τα κρυμμένα σοκολατένια αυγά, στην όμορφη φύση μέσα στους ανθισμένους αγρούς της Μονή.

Το τελευταίο ποδαράκι της κυρά Σαρακοστής που αντιστοιχεί στην Μεγάλη βδομάδα γίνεται επίκεντρο ενός χαρούμενου παιχνιδιού, όπου κρύβεται μέσα σε ένα ξερό σύκο και μέσα από ένα παιχνίδι με γρίφους, οποίο παιδάκι το βρει, είναι ο τυχερός της Πασχαλιάς.

Ενσωματωμένη εικόνα 20Ενσωματωμένη εικόνα 19Ενσωματωμένη εικόνα 21Ενσωματωμένη εικόνα 18Ενσωματωμένη εικόνα 17Ενσωματωμένη εικόνα 16Ενσωματωμένη εικόνα 15Ενσωματωμένη εικόνα 14Ενσωματωμένη εικόνα 12Ενσωματωμένη εικόνα 13Ενσωματωμένη εικόνα 11Ενσωματωμένη εικόνα 9Ενσωματωμένη εικόνα 10Ενσωματωμένη εικόνα 6Ενσωματωμένη εικόνα 5Ενσωματωμένη εικόνα 7Ενσωματωμένη εικόνα 4Ενσωματωμένη εικόνα 3Ενσωματωμένη εικόνα 8Ενσωματωμένη εικόνα 2
STUDIO B&G

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου