Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Ναύπλιο : Ο Εορτασμός της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, πολλές φωτογραφίες.

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Όπως είναι γνωστό η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας  του Ελληνισμού του Πόντου. Ο εορτασμός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923.
Ο φετινός εορτασμός της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας  του Ελληνισμού του Πόντου, πραγματοποιήθηκε σήμερα  Κυριακή 11 Μαΐου 2014 στο Ναύπλιο με Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου χοροστατώντας του πρωτοπρεσβύτερου π. Βασιλείου Σουλάνδρου.

Κατόπιν έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτριο Κωστούρο, τον διοικητή του ΚΕΜΧ και των σωμάτων ασφαλείας του νομού, καθώς και από εκπροσώπους των Αντιστασιακών και Ποντιακών Οργανώσεων.

Κατόπιν ο Σύλλογος Ποντίων στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, διοργάνωσε εκδήλωση ιστορικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με τραγούδια και χορούς. Το χορευτικό του Συλλόγου Παρουσίασε τον Πυρρίχιο χορό. Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκίσματα.

Ενσωματωμένη εικόνα 24Ενσωματωμένη εικόνα 23Ενσωματωμένη εικόνα 22Ενσωματωμένη εικόνα 20Ενσωματωμένη εικόνα 21Ενσωματωμένη εικόνα 19Ενσωματωμένη εικόνα 18Ενσωματωμένη εικόνα 16Ενσωματωμένη εικόνα 15Ενσωματωμένη εικόνα 17Ενσωματωμένη εικόνα 14Ενσωματωμένη εικόνα 13Ενσωματωμένη εικόνα 12Ενσωματωμένη εικόνα 11Ενσωματωμένη εικόνα 8Ενσωματωμένη εικόνα 10Ενσωματωμένη εικόνα 4Ενσωματωμένη εικόνα 7Ενσωματωμένη εικόνα 6Ενσωματωμένη εικόνα 5Ενσωματωμένη εικόνα 9Ενσωματωμένη εικόνα 3Ενσωματωμένη εικόνα 2
PHOTO STUDIO B&G

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου