Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

“Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από τις ελλείψεις οδηγών ασθενοφόρων και συνοδών στα Κέντρα Υγείας Αργολίδας”


Ως αναφορά προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Δημήτρης Κοδέλας Καταγγελία των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Ν. Αργολίδας με θέμα τις ελλείψεις προσωπικού (οδηγών και συνοδών) που έχουν οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των ασθενοφόρων με άμεσο κίνδυνο για τις ζωές των πολιτών και επισκεπτών του Νομού.
Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

                        Προς το Προεδρείο της Βουλής                        
                                                ΑΝΑΦΟΡΑ                                       
Για τον Υπουργό Υγείας
Θέμα: “Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από τις ελλείψεις οδηγών και συνοδών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας Αργολίδας”
Ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας κατέθεσε ως αναφορά την από 08/08/2014 Αναφορά-Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Ν. Αργολίδας και των οδηγών ασθενοφόρων του Κ.Υ. Λυγουριού με θέμα «Προβλήματα λειτουργίας ασθενοφόρων Κ.Υ. Νομού Αργολίδας”.
Όπως αναφέρουν στο έγγραφο και όπως γνωρίζει ήδη το Υπουργείο από τις επανειλημμένες, συνήθως χωρίς απάντηση, κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και προειδοποιήσεις μας, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό έχουν οδηγήσει στο να υπάρχουν στα Κ.Υ. Λυγουριού και Κρανιδίου ακάλυπτες βάρδιες χωρίς πλήρωμα για τα ασθενοφόρα και στο να παραλαμβάνονται ασθενείς χωρίς συνοδό με αποτέλεσμα να τίθεται κίνδυνος για τη ζωή τους.
Τονίζουμε ότι τους τελευταίους μήνες υπήρξαν τουλάχιστον δύο περιστατικά συμπολιτών μας που χρειάστηκαν άμεση μεταφορά και το ασθενοφόρο καθυστέρησε καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο στο οικείο Κέντρο Υγείας και οι οποίοι τελικά απεβίωσαν.
Είναι προφανές ότι το Υπουργείο οφείλει, έστω και τώρα, να μεριμνήσει για την άμεση επίλυση των ελλείψεων σε Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ. Οποιαδήποτε καθυστέρηση σημαίνει τη συνέχιση των κινδύνων για την υγεία και την ζωή των πολιτών και επισκεπτών του Ν. Αργολίδας. Όμως, όπως αναφέρουν και οι εργαζόμενοι, πλέον “κανένας δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε την πραγματική κατάσταση”.
Σας επισυνάπτουμε το σχετικό έγγραφο.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας.
Ο καταθέτον Βουλευτής
Δημήτριος Κοδέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου